Ок, фала многу. :smir:Инаку на испит на пишување е банкарство?Мислам дека нема да те пушти, така барем мене ми реце за монетарна, ама сепак оди и прашај
а ако имам одличен втор колоквиум и напрам семинарска иам шанси за 10-ка? ЧДЧДЧДPa toa ti e 80% tocno reseno,moze da se kaze deka e 8))))
Мислам дека да. Викаат дека е исто како монетарна ако си ималаОк, фала многу. :smir:Инаку на испит на пишување е банкарство?
Pa vidi,na kraj se sobiraat bodovite i se vadi ocenka od dvata kolokviumi,taka da,ako vtoriot go naprais podobro i napravis seminarska,mislam deka imas sansa,bidejki jas koa poloziv i koa bev da zemam ocenka,gledaa dali imas seminarska napraveno i davaa ocenka plus,sea dali celosna ili ako ti falat nekolku boda ti pisuvaat povisoka ocenka neznam,no mislam deka imas sansi,ama gledaj naredniot da ti bide negde 90% tocni i plus seminarska,ako ja sakas 10kata)))))))Боби[Мкд];3885411 напиша:а ако имам одличен втор колоквиум и напрам семинарска иам шанси за 10-ка? ЧДЧДЧД
ако сакаме повисока оценка по некој предмет возможно е преку семинарска мислам за плус поени..?и ако можи дали можи по било кој предмет или кај некои можи кај некои не?
Ima 3 ispitni sesii,januari,maj-juni i avgust-septemvri,znaci januari sledna sansa,negde okolu 10ti pocnuvaat polaganjata i traat do fevruari)))lugje, kje kazhit nekoj dali koga kje mozhime da gi polagame predmetite od zimski semestar? to est koga e narednata ispitna sesija?
Економија семинарска се прави индивидуално и носи 8 поени, Сметководство не даваа да се прави семинарски. Барем така беше ланиИ мене ова ме интересира??? Пример сметководство? Може???
Сметководство мислам дека не дава да се прави семинарска за прва година. За основи на сметководство мислам.И мене ова ме интересира??? Пример сметководство? Може???
Семинарската ти носи плус една оцена. Така мене мината година ми даде оцена плус оцена Филиповски и стигнав до 10че.:icon_biggБоби[Мкд];3885411 напиша:а ако имам одличен втор колоквиум и напрам семинарска иам шанси за 10-ка? ЧДЧДЧД
Не сум имала уштe монетарна, инаку има некаква врска на тие на кои им е изборен, бидејки лани на изборниве идевме на сите колоквиуми без разлика дали си паднал на прв?Или директно се оди на испит? хехехе( за банкарство зборам )Мислам дека да. Викаат дека е исто како монетарна ако си имала
Па не знам за ова прв пат слушам, сепак се зависи од професорот, а според тоа што асистентите се исти и на монетарна и на банкарство најверојатно правилата се исти. Монетарна не даваа да одиш на втор ако не си го положил првиотНе сум имала уштe монетарна, инаку има некаква врска на тие на кои им е изборен, бидејки лани на изборниве идевме на сите колоквиуми без разлика дали си паднал на прв?Или директно се оди на испит? хехехе( за банкарство зборам )