Teorija na odlucuvanje vo leten ili vo zimski semstar e ?
Fala odnapred :smir:
Нема да можеш тие 2 да ги земеш во летен, затоа што имаш 3 задолжителни со по 8 кредити и 2та изборни (би требало да) се со 6, вкупно 36 кредити (3*8 + 2*6 = 36), а максимален број на кредити во семестар е 35. Ќе мораш да си земеш еден во зимски и еден во летен (како што имам слушано, англиски бил доста лесен предмет, така да..)Дечки имам и јас едно прашање. 2 година сум сега на департманот Сметководство и Ревизја и имам еден мал проблем со изборните предмети. Како изборни предмети сакам да ги земам Менаџмент на човечки ресруси и Англиски Јазик I (двата ми се во летен семестар) а истовремено ќе имам уште 3 задолжителни предмети: Информацони технологии, математички методи и Финансиски пазари. Дали се тешки задожителниве предмети и дали можат сите колоквиумски да се положат? а ако не можат нека ми предложи некој друг изборен предмет да земам во зимски семестар?
чекам одговор од постарите колеги.:smir:
Hehehe,ama izgleda tebe ti e zadovolstvo da pomagas,ne deka si tolku dobra,no interesno ti e od vreme na vreme da pokisnes nekoj saat na forumive,a za ucenjeto,ne sum nekoj golem ljubitel,kako i mnogumina drugi,no se trudam))))))
pa ne ni bil vo leten semester, ne znam kaj si gledal toa i lani bese vo zimski...Гледам некои промени на веб страната, финансиско сметководство ќе биде во зимски семестар ? :S
Hahahahahaha,se izvinuvam koleske sto pokazav somnezi vo vrska so tvojata dobrina i sto za mig pomisliv deka ne e se taka kako sto izglea,hahahahahahahahahaha,a jas poise bi rekol:sto se voli,nije tesko,a sto se mora uvek je tesko))))))Зар се сомневаш во мојата добрина? Ц ц ц... Како може економист да не биде добар
Е арно да имаше некој кој што учи со задоволство и одвај чека да дојде колоквиум, ама знаеш како викаа : што се мора, није тешко
на факултетот пишува дека доколку некој има за презапишување предмети треба прво тие да ги презапише па задолжителните до 35 кредита и ако му останат кредити да ги запише и изборните и сеа ништо не разбирам едни викаат така а на факултетот сеа друго пишуваако има некој подетални информации нека пишезошто треба да презапишам математика и економија од прва год морам еден од тие три предмети да отфрлам и затоа прашувам кој е најтежок за да го отфрлам:smir:
Нема врска ова, ете јас сум прва година, задолжителните предмети ни носат 27 кредити, имавме уште по еден изборен и многу студенти земаа трговско право кое носи 9 кредити значи 4*9=36 и не им правеа никаков проблем, исто слушнав дека и за 60 не е задолжително да имаш во секоја година, може и помалку(ама не многу помалку) на нив им е важно кога ќе го завршиш факултетот да имаш вкупно 240 кредити, а коко ќе ги распоредиш не им е важно.Нема да можеш тие 2 да ги земеш во летен, затоа што имаш 3 задолжителни со по 8 кредити и 2та изборни (би требало да) се со 6, вкупно 36 кредити (3*8 + 2*6 = 36), а максимален број на кредити во семестар е 35. Ќе мораш да си земеш еден во зимски и еден во летен (како што имам слушано, англиски бил доста лесен предмет, така да..)