Буш го турна од власт Караманлис поради ветото во Букурешт

какви срби бе,само срби во умот ви се мешаат,изгледа оставиле длабока трага.....вие само негирајте за контаминираноста од страна на сојузниците,но факт е дека само служевте-ите како пион во нечии цели.....тоа со контаминираноста не е воопшто шега,за жал болниците во Скопје се преполни со луѓе од Косово кои идат да бараат лек за ракот,навистина жалам за тие луѓе кои ни криви ни должни си го однесоле своето заради нечии туѓи интереси !

Ако бе нема везе , ние канцеросани , србите канцеросани , и Косова Републик.

Него зборот ми беше со приклучување кон НАТО и ЕУ се подобрува угледот на земјата , и подобро компаниите се одлучуваат за да инвестираат.

На Грција не и е толку важно дали Македонија ке влезе во НАТО и ЕУ , сега дури нема да има ни вето , туку процесот за Македонија да стане членка во НАТО-ЕУ зависи од името пред се , џабе се реформите ( кои исто така не се спроведени).
Се до тогаш Македонија ке остане FYROM. А се повеќе македонци ке гледаат да се спасат од оваа контаминирана земја , не од НАТО бомбите , туку од оние кои ја водат веќе 20 години.
Некои ќе умрат од немање покрив над глава , некои ќе бидат јадени од црвите затоа што нема кој да те однесе на болница или не те примаат , трети ќе умрат хранејќи се со споменици и со збогатен национализам (не ураниум).

--- надополнето ---

Извини не видов дека ти пишува дека си македонец. Значи не си србин , туку србофил.

Македонците - стара нација со стара и бујна историја.

Србите- јужно словени , уништувачи на античкиот македонизам.

--- надополнето ---

[/COLOR]Извини не видов дека ти пишува дека си македонец. Значи не си србин , туку србофил.

Македонците - стара нација со стара и бујна историја.

Србите- јужно словени , уништувачи на античкиот македонизам.

се подобруваш во читањето,ама не и во претпоставките за луѓето....читај неколку страни наназад,ама пуста мрза,а беееее..........и пак само срби и србофили спомнуваш,изгледа тешка бразда оставиле тие србиштата

се подобруваш во читањето,ама не и во претпоставките за луѓето....читај неколку страни наназад,ама пуста мрза,а беееее..........и пак само срби и србофили спомнуваш,изгледа тешка бразда оставиле тие србиштата

Кажи ми ти мене зошто те боли за Косово ? Не само тебе туку многу членови во форумот.
Што ти имаат дадено србите да пиеш , за да им го дудлаш цело време и покрај тоа што секогаш те окупирале и контролирале , а ти не можеш никако да се сетиш на тоа.

Ако речеш дека тие су ти православни браќа , па што к** тогаш не ја признаваат автокефалноста на МПЦ ?! Како можат тие да ти се браќа кога не те признаваат за брат ?!

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
Кажи ми ти мене зошто те боли за Косово ? Не само тебе туку многу членови во форумот.
Што ти имаат дадено србите да пиеш , за да им го дудлаш цело време и покрај тоа што секогаш те окупирале и контролирале , а ти не можеш никако да се сетиш на тоа.

Ако речеш дека тие су ти православни браќа , па што к** тогаш не ја признаваат автокефалноста на МПЦ ?! Како можат тие да ти се браќа кога не те признаваат за брат ?!
и повторно разочаруваш во мислењето,очигледно тебе друже ти го переле мозокот тие србите нон-стоп ги има во секој твој пост....ајде ќе ти ја откријам тајната-нема друга за мене освен Македонија

го изврти муабетот 100 пати-како тебе ти одговара,нема проблем.....кажи дали Македонија со влезот во евроструктурите би имала бенефиции или загуби и кажи после на кој му е перен мозокот,не вреди да се инаетиш само,можеш и факти да наброиш зошто Македонија да остани надвор од евроструктурите ваква како една сива зона во Европа,можеби си еден од успешните реализатори на транзицијата тука па токму ваква Македонија ти одговара

--- надополнето ---

ДА имам 21 година и сум успешен реализатор на транзицијата.:tapp:

Швајцарија. Пример дека немора да се биде во еу и нато за да биде земја со успешна економија. И мене не ми одговара ваква Македонија, и јас сакам да имаме силна економија, високи плати, низок степен на невработеност и слично, ама сето ова ЕУ нема да ни го даде и во тоа сум сигурен. Види ситуација во Романија и бугарија. Не е само да се биде во ЕУ.

Болд: Јас не ја сменив темата, ти беше тој тој. Види си го првиот пост на оваа тема ЕВЕ го и после и вториот пост.

ДА имам 21 година и сум успешен реализатор на транзицијата.:tapp:

Швајцарија. Пример дека немора да се биде во еу и нато за да биде земја со успешна економија. И мене не ми одговара ваква Македонија, и јас сакам да имаме силна економија, високи плати, низок степен на невработеност и слично, ама сето ова ЕУ нема да ни го даде и во тоа сум сигурен. Види ситуација во Романија и бугарија. Не е само да се биде во ЕУ.

Болд: Јас не ја сменив темата, ти беше тој тој. Види си го првиот пост на оваа тема ЕВЕ го и после и вториот пост.
со влезот во евроструктурите земјава ќе добие стабилност и сигурност,останува само на нас што сакаме да правиме-да работиме за подобар статус во државата или слободно да заминиш од неа.....Македонија ќе има само придобивки со членството во евроструктурите,затоа и беше бојкотирана од некои наши соседи,не сакаат оваа држава да зајакни заради лошите односи во минатото и страв од одмазда,меѓутоа на кого јас тоа му го објаснувам ете имало луѓе што им одговара Македонија да остани во сивата зона на Европа,заедно со Косово и БиХ во ист кош на кои не им се знае иднината и идниот статус

со влезот во евроструктурите земјава ќе добие стабилност и сигурност,останува само на нас што сакаме да правиме-да работиме за подобар статус во државата или слободно да заминиш од неа.....Македонија ќе има само придобивки со членството во евроструктурите,затоа и беше бојкотирана од некои наши соседи,не сакаат оваа држава да зајакни заради лошите односи во минатото и страв од одмазда,меѓутоа на кого јас тоа му го објаснувам ете имало луѓе што им одговара Македонија да остани во сивата зона на Европа,заедно со Косово и БиХ во ист кош на кои не им се знае иднината и идниот статус
Оу мај факин гад.

Сигурност нема да добие. Дали гејција е сигурна дека нема да биде еден ден нападната од турција? Одговор: НЕ! Исто и во случај кај нас. Плус немаме никаков територијален проблем со некој од комшиите, нешто што овие две други го имаат.
Членство во ЕУ ќе ни донесе нова управна власт и ќе контролира 2/3 од државата, и не само што ќе биде тугинска, туку е и покорумпирана од било која предходна власт во Македонија. Евро пратеници трошат по неверојатни 23 000 евра за дводневно патување, и замисли јас на некого да му двојам од данокот за да он може да јаде пие сере моча спие во некој по гаволите скап хотел, и да ебе некоја скапа ороспија. Тој филм нема да го гледа.
Ако сега барам фискални сметки, во случај недај боже да влеземе во ЕУ ќе ги молам по продавниците да не ми издаваат фискална сметка, туку парите што се за даноци да си ги пикнат во џеб.

investimetneshqiperi.png

Во првите 9 месеци од 2008 имало 351 милион евра директни странски инвестиции , додека во истиот период од 2009 имало 565 милион евра. ( на крајот од годината стигнаа до 680 милион евра)

Тука ја имаш веста на албански
http://www.kohajone.com/html/artikull_50051.html

Тука ти е на А1
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=118434

Во првите 3 месеци од 2010 имало 154 милион евра с.и. односно 28% повеќе за истиот период од 2009 година.
Хахаха...
Ти побарав статискика за последните години, од кога влегоа во НАТО, за да се спореди со годините пред тоа, а што ми покажуваш ти.... хаха, вест од А1 дека Албанија била лидер.... знаеме дека само А1 можат да направат таква вест...
А и еве ти, направи споредба со инвестициите во Македонија и Албанија за тој период:
2004 -260.000.000
2005 -77.000.000

2006 -345.000.000
2007 -506.000.000

Хаххаха...

Оу мај факин гад.

Сигурност нема да добие. Дали гејција е сигурна дека нема да биде еден ден нападната од турција? Одговор: НЕ! Исто и во случај кај нас. Плус немаме никаков територијален проблем со некој од комшиите, нешто што овие две други го имаат.
Членство во ЕУ ќе ни донесе нова управна власт и ќе контролира 2/3 од државата, и не само што ќе биде тугинска, туку е и покорумпирана од било која предходна власт во Македонија. Евро пратеници трошат по неверојатни 23 000 евра за дводневно патување, и замисли јас на некого да му двојам од данокот за да он може да јаде пие сере моча спие во некој по гаволите скап хотел, и да ебе некоја скапа ороспија. Тој филм нема да го гледа.
Ако сега барам фискални сметки, во случај недај боже да влеземе во ЕУ ќе ги молам по продавниците да не ми издаваат фискална сметка, туку парите што се за даноци да си ги пикнат во џеб.
немало да се добие сигурност со влегување во ЕУ и НАТО.....сите држави со цел побрз развој и просперитет целат кон склучување сојузи и пактови со посилни земји или слични на нив,ама ете некои тврдат дека нам тоа не ни треба.....ЕУ и НАТО се створени од земји кои до пред 50 -60 години беа смртни непријатели,но еве денес каде се,заедно со САД да бидат економска сила најјака на светот,ама нас тоа не ни треба,ние ќе одиме со неврзаните:nesvest: земја со огромна невработеност,скромни плати,мизерен стандард,со соседи кои овие 20тина години само прават лошо,а ништо добро кон нас,не И требале евроинтеграциите,е па бравос,супер размислување

немало да се добие сигурност со влегување во ЕУ и НАТО.....сите држави со цел побрз развој и просперитет целат кон склучување сојузи и пактови со посилни земји или слични на нив,ама ете некои тврдат дека нам тоа не ни треба.....ЕУ и НАТО се створени од земји кои до пред 50 -60 години беа смртни непријатели,но еве денес каде се,заедно со САД да бидат економска сила најјака на светот,ама нас тоа не ни треба,ние ќе одиме со неврзаните:nesvest: земја со огромна невработеност,скромни плати,мизерен стандард,со соседи кои овие 20тина години само прават лошо,а ништо добро кон нас,не И требале евроинтеграциите,е па бравос,супер размислување

Srbija ne e vo Nato, i pred nekolku godini bese zrtva na agresija od strana na NATO, no sepak, aj da vidime kolku direktni investicii ima Srbija, kako anti-NATO zemja, sporedena so Albanija koja e vo NATO, plus ima i izlez na more?

"
UNCAD: Srbija privukla 1,92 milijarde dolara direktnih stranih investicija

Autor/izvor: SEEbiz/Tanjug BEOGRAD - Srbija je, prema podacima Konferencije Ujedinjenih nacija za trgovinu i razvoj (UNCTAD), u 2009. godini privukla 1,92 milijarde dolara direktnih stranih investicija, što je pad u odnosu na 2008. godinu, kada su strana ulaganja dostigla 2,99 milijardidolara.
U 2007. godini Srbija je zabeležila 3,46 milijardi dolara stranih direktnih investicija, a 2006. godine 4,35 milijardi, pokazali su podaci UNCTAD-a, objavljeni u okviru Svetskog izveštaja o investicijama za 2010. godinu.

Što se tiče ulaganja iz Srbije u druge zemlje, u 2009. godini je, takođe, zabeležen pad, i to sa 277 miliona dolara u 2008. godini na samo 55 miliona lane.

Ukupne strane direktne investicije u Srbiju od 1995. do 2009. godine dostigle su 20,58 milijardi dolara, što je jednako 49,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), dok su ulaganja Srbije u tom periodu bila 3,93 milijardi dolara, odnosno 9,4 odsto BDP-a.

Srbija Anti-NATO vs Albanija NATO (pogore ti gi postiraat investiciite vo Albanija pa sporedi gi)

Uste veruvas deka NATO nosi investicii?????

Леле вака ама се нервирам,морав да пишам...шо к*р те боли па тебе па за Косово и Албанија кога темата не е за тоа,ај Косово ќе сватам ама па за Албанија?Шо имаш врска ти со Албанија?Ебати глупиот ебати...онаму во 99та нејќеа да ве примат кога бегавте од Косово ние ве примивме...се фанал он за Албанија како слеп за стап...шо ти овозможи тебе Албанија?ТИ живееш во Македонија,оваа држава шо се вика Македонија ти дава приходи за живот,Македонија ти овозможила колку-толку да стасаш до сега кај шо си стасал и да имаш пристоен живот,во Македонија ги имате истите права како нас ако не и повеќе,и јас незнам шо толку серете на државата шо живеете во неа,немате ни грам почит.

Кога веќе излеговме вон тема, барем не ми се криј ко кур на тв1000 кога те прашувам.

Прв болд: Дали е гејција сигурна дека нема да биде нападната од Турција, кој 2пати годишно со борбени авиони и влегува во територија на гејција?

Втор болд: Швајцарија, Финкса, зошто ли зошто не се членки на НАТО ако сите држави целат кон склучување на сојузи и пактови?

Трет болд: Види ситуација во Бугарија и Романија(горди членки на ЕУ). Ете тие соседи ќе треба да ни бидат во сојуз. Епа да треба да оставиме да не толчат, омаловажуваат, заебаваат, негираат итн и после да ни бидат најверни другарчиња. Супер размислување.

Ама ние не, ние треба да размислуваме пред да потпишуваме некој договор со русија дали ЕУ ќе се согласи со истото, дали тоа и чини на америка, ние не треба да мислиме за дали ни чини нас. Ако Медведев треба да има официјална посета во МКД ние треба да го прашаме дебилот Баросо и Солајна, и они да одобрат или одбијат. Треба да се размислиме дали прекинувањето на разговорите ќе влијае лошо, и дали баросо ќе се изнервира, и ќе ги убедува нашите новинари и политичари дека тоа е лоша одлука, и истите тие не треба да размислуваат дали тоа нас на МКД народ ни чини. НЕ ние веќе неофицијално сме под контрола на ЕУ, несакам да замислам како ќе биде во случај да влеземе во ЕУ.

Караманлис е жртва на ветото во Букурешт. Одлуката да ја блокира Македонија да стане полноправне членка на НАТО, поранешниот премиер скапо го чинеше, го казнија Американците. Падот на претходната грчка влада, на Неа Демократија е последица на одлуките на Костас Караманлис во однос на националните прашања – вели поранешниот министер за внатрешни работи.

“Секако дека го плативме ветото од Букурешт, затоа што не е можно да остане неказнет срамот што му го нанесовме на Буш“ – вели Прокопис Павлопулос, во интервју за грчкиот весник Real news. Тој додава дека по Букурешт, ненадејно владата на Караманлис се соочила со една поинаква клима. Според поранешниот министер за внатрешни работи, ниту скандалите, ниту економијата не биле причина за падот на Караманлис и неговата влада, туку прекуокеанските сојузници кои го отстраниле поради неговите патриотски одлуки.

Освен блокирањето на Македонија, Павлопулос како клучни одлуки на Караманлис што ги налутиле САД, ги споменува и несогласувањето за планот на Анан за Кипар, но и отворањето кон Русија со потпишување на договорот за гасоводот.

http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&egId=13&eventId=64022

како и да било,за нас ништо не се промени во позитивно,дури напротив...
Дали некој во Грција се обидува повторно да си го крене рејтингот на сметка на ветото во Букурешт?

Кога веќе излеговме вон тема, барем не ми се криј ко кур на тв1000 кога те прашувам.

Прв болд: Дали е гејција сигурна дека нема да биде нападната од Турција, кој 2пати годишно со борбени авиони и влегува во територија на гејција?

Втор болд: Швајцарија, Финкса, зошто ли зошто не се членки на НАТО ако сите држави целат кон склучување на сојузи и пактови?

Трет болд: Види ситуација во Бугарија и Романија(горди членки на ЕУ). Ете тие соседи ќе треба да ни бидат во сојуз. Епа да треба да оставиме да не толчат, омаловажуваат, заебаваат, негираат итн и после да ни бидат најверни другарчиња. Супер размислување.

Ама ние не, ние треба да размислуваме пред да потпишуваме некој договор со русија дали ЕУ ќе се согласи со истото, дали тоа и чини на америка, ние не треба да мислиме за дали ни чини нас. Ако Медведев треба да има официјална посета во МКД ние треба да го прашаме дебилот Баросо и Солајна, и они да одобрат или одбијат. Треба да се размислиме дали прекинувањето на разговорите ќе влијае лошо, и дали баросо ќе се изнервира, и ќе ги убедува нашите новинари и политичари дека тоа е лоша одлука, и истите тие не треба да размислуваат дали тоа нас на МКД народ ни чини. НЕ ние веќе неофицијално сме под контрола на ЕУ, несакам да замислам како ќе биде во случај да влеземе во ЕУ.

1---а на прашањето со прашање-дали Франција ќе биде повторно нападната од Германија ???? вака можиме да се вртиме до бескрај,битно е каде се стреми нашата држава и што и е потребно во моментот-стабилност,мир,просперитет,развој,достигнување каков таков стандард,нормално би било полесно да се развиваш со јаки сојузници,а не како сега-кој стигна те кошна.....тоа ти е-сакаш да признаеш или не
2---тука споредбата воопшто нема,додека Финска и Швајцарија се стари држави,додека ние вчера излеговме од федерација и оттогаш имаме спорови со сите соседи,навидум за различни,ама се се сведува на ист проблем,Македонија ја кочат соседите веќе 20 години не знам дали си заприметил тоа
3---а кој воопшто ги гледа твоите другарчиња Бугарија и Романија??? кој фактор се тие? тие се последните земји во унијата,ама затоа тука се гигантите Германија,Британија,Шпанија,Франција итн

факт е дека земјава само добива со членство во евроинтеграциите,а ништо не губи,со пасош на ЕУ ти леташ и патуваш кога сакаш,како сакаш и каде сакаш,а вака е многу поригорозно и процедурално твоето патување

--- надополнето ---

Srbija ne e vo Nato, i pred nekolku godini bese zrtva na agresija od strana na NATO, no sepak, aj da vidime kolku direktni investicii ima Srbija, kako anti-NATO zemja, sporedena so Albanija koja e vo NATO, plus ima i izlez na more?

"
UNCAD: Srbija privukla 1,92 milijarde dolara direktnih stranih investicija

Autor/izvor: SEEbiz/Tanjug BEOGRAD - Srbija je, prema podacima Konferencije Ujedinjenih nacija za trgovinu i razvoj (UNCTAD), u 2009. godini privukla 1,92 milijarde dolara direktnih stranih investicija, što je pad u odnosu na 2008. godinu, kada su strana ulaganja dostigla 2,99 milijardidolara.
U 2007. godini Srbija je zabeležila 3,46 milijardi dolara stranih direktnih investicija, a 2006. godine 4,35 milijardi, pokazali su podaci UNCTAD-a, objavljeni u okviru Svetskog izveštaja o investicijama za 2010. godinu.

Što se tiče ulaganja iz Srbije u druge zemlje, u 2009. godini je, takođe, zabeležen pad, i to sa 277 miliona dolara u 2008. godini na samo 55 miliona lane.

Ukupne strane direktne investicije u Srbiju od 1995. do 2009. godine dostigle su 20,58 milijardi dolara, što je jednako 49,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), dok su ulaganja Srbije u tom periodu bila 3,93 milijardi dolara, odnosno 9,4 odsto BDP-a.

Srbija Anti-NATO vs Albanija NATO (pogore ti gi postiraat investiciite vo Albanija pa sporedi gi)

Uste veruvas deka NATO nosi investicii?????
добро дали е исто ваква Македонија што почна да менува Устав секој 3 години(во секоја сериозна држава-Ѕставот е НЕМЕНЛИВ !!!),со спорови со малцинствата и со соседите итн мислиш дека ќе инвестира секој на свој ризик дека утре ќе се распадне сето ова и нивните инвестиции ќе се изгубат преку ноќ?! со тоа автоматски би ги изгубиле пазарите итн итн,со Македонија која е рамноправен член на НАТО и ЕУ???

Хахаха...
Ти побарав статискика за последните години, од кога влегоа во НАТО, за да се спореди со годините пред тоа, а што ми покажуваш ти.... хаха, вест од А1 дека Албанија била лидер.... знаеме дека само А1 можат да направат таква вест...
А и еве ти, направи споредба со инвестициите во Македонија и Албанија за тој период:

Хаххаха...

Ти ќорав ли си ? Ај да ти зумирам малце .

Во првите 9 месеци од 2008 имало 351 милион евра директни странски инвестиции , додека во истиот период од 2009 имало 565 милион евра. ( на крајот од годината стигнаа до 680 милион евра)

Тука ја имаш веста на албански
http://www.kohajone.com/html/artikull_50051.html

Тука ти е на А1
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=118434

Во првите 3 месеци од 2010 имало 154 милион евра с.и. односно 28% повеќе за истиот период од 2009 година.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom