Firefox 6

• Креатор на темата Креатор на темата Mr.InF3ction
  • Време на започнување Време на започнување
Кога излегува финалната верзија?

Одамна ја напуштив Mozilla и се префрлив на Chrome. Забележав огромна разлика во брзината :) Мозила бета 6 ја имам симнато и премногу е спора, не сум задоволна. Хром си е хром :)

Одамна ја напуштив Mozilla и се префрлив на Chrome. Забележав огромна разлика во брзината :) Мозила бета 6 ја имам симнато и премногу е спора, не сум задоволна. Хром си е хром :)

Исто и јас го направив ова..Ептен споро ми беше со Мозила па се префрлив на Гоогле,сеа редовно си отварам и неам никаков проблем..

На Хром сум више подолго време и не планирам да го менувам.....би се вратил на Мозилата само доколку го снема хромето ......

4.0 beta 7 e неверојатно глупа. нека прекинат поарно да ја прават четворката. бета 6 пак донека арна беше. али ова сега интерфејсот сменет на полошо, статус бар нема, рифреш и стоп дугмето го туриле на безвеза место, повеќе со маусот да шеташ, еден куп работи се сменети на полоши. и не отвара одма страни. чека прво и после наеднаш ја отвара.
и plugin-container односно flash сега ептен често го закочуваат броусерот.
место на поарно на полошо го терат firefox.

Не се секирај друже ќе си средат све они. ;)
Затоа се вика БЕТА :toe:

Интересно.. ај да ја расчепкам едно ден два да видам шо како можности и неможности има па ке пишам (ако ен заборавам)

Ја симнав бета 7 пред 2 дена (малце касно:)) и еве сега од неа пишувам. Има голема разлика во дизајн, по-user frendly е според мене, ама не гледам голема разлика во брзината како што викаат од Мозила. За стабилност стабилна е, не сум имал проблеми овие 2 дена, багови не видов. Останува единствена забелешка брзината.

новава верзија ме нервира шо ми отвара цело време нови прозорчиња. !!!!

новава верзија ме нервира шо ми отвара цело време нови прозорчиња. !!!!

У таскбар, вака нешо:

Untitled.jpg ??

Епа сакале ко IE да го направат, и сметале дека е попродуктивно за крајните корисници.

У таскбар, вака нешо:

Прегледај го приврзокот 38146 ??

Епа сакале ко IE да го направат, и сметале дека е попродуктивно за крајните корисници.
Па не сакале да го направат како ИЕ туку тоа е функција на самиот оперативен систем. А дека заедно со оперативниот систем излезе и интернет пребарувачот ИЕ ја подржуваше таа фунцкија. Треба сите софтвери да ја подржуваат таа функција па и интернет пребадувачите. Но сепак би било подобро ако секој софтвер има своја опција за да исклучиш или уклучиш таа функција. Дека такви се луѓето за се што што е ново ќе најдат маана и нема да им се свиѓа. Ама сепак тоа е едно големо олеснување и time save за луѓе што имаат отворено повеќе табови во исто време.

Па не сакале да го направат како ИЕ туку тоа е функција на самиот оперативен систем. А дека заедно со оперативниот систем излезе и интернет пребарувачот ИЕ ја подржуваше таа фунцкија. Треба сите софтвери да ја подржуваат таа функција па и интернет пребадувачите. Но сепак би било подобро ако секој софтвер има своја опција за да исклучиш или уклучиш таа функција. Дека такви се луѓето за се што што е ново ќе најдат маана и нема да им се свиѓа. Ама сепак тоа е едно големо олеснување и time save за луѓе што имаат отворено повеќе табови во исто време.

Знам де дека е функција на седмицата, сакав да кажам исто ко на IE бидејќи ни Опера ни Хром не ја поддржуваат таа функција.

Знам де дека е функција на седмицата, сакав да кажам исто ко на IE бидејќи ни Опера ни Хром не ја поддржуваат таа функција.
Па да де и затоа реков "па и интернет пребадувачите" . До вчера немаа ни екстензии па можеби сега им текнал дека е попдродуктивно за корисниците...па можеби и за тоа ќе им текне :)))

Па да де и затоа реков "па и интернет пребадувачите" . До вчера немаа ни екстензии па можеби сега им текнал дека е попдродуктивно за корисниците...па можеби и за тоа ќе им текне :)))

Да... а гледам Фајрфокс 4 е нешто ко у Аеро стил :) (ако немаш ставено Персонас, ако имаш ставено нема да го приметиш)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom