Анксиозност

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Toa za mislite deka go kreiraat zivotot ima seriozni primedbi, primer siluvano dete sigurno nemalo takvi misli pa toa sto mu se slucilo i drugi ima cel kup primeri koi ja pobivaat ovaa teza deka kakvi ni se mislite takov ni e i zivotot, nego za ova za panikata, nie imame edni zelbi a zivotot ne e ona sto nie sakame taka da stradanjeto si ostanuva.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Точно. Пред се спротиставување на нападите, со време анксиозноста исчезнува и ја зајакнува самата личност. Ова од искуство
Нема никакви напади само мислата дека ги има тоа е илузија креирана од дисхармонијта кога ќе се дојде до хармонија тогаш се доаѓа до заклучок дека е илузија.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Нема никакви напади само мислата дека ги има тоа е илузија креирана од дисхармонијта кога ќе се дојде до хармонија тогаш се доаѓа до заклучок дека е илузија.
Дисхармонијата според денешното сфаќање се нарекува нарушување во метаболизмот на невротрансмитерите.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Дисхармонијата според денешното сфаќање се нарекува нарушување во метаболизмот на невротрансмитерите.
Како сакаш наречи го принципот кој што сам на себе си го има дадено епитетот како единствен начин на справување со проблемот е погрешен. Само тој фармаколошки пристап препотентно тврди за себе дека е единствен начин, сите други тврдат дека се само дел од равенката и ги немаат сите одговори.
Кога човек е во дисхармонија поради вештачки начин на живот, храна, воздух и вода полна со хемија и отрови, не може да влезе во хармонија додавајќи плус хемија и отрови туку само со спротивно нешто....

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
За здравје е наменета темата и за здравје пишувам....

Член од
31 октомври 2010
Мислења
338
Поени од реакции
59
pa kaj ke imas poddrska, bez rabota, bez pari, ponizen i navreden, nema vrska so vera u bog, ova e iskustvo treba da imas takvo doziveano i znaes deka ne e do tebe u momentot ne moze da se kontroliras taka da mnogu e lesno od strana da davas soveti, batali toa prazni frazi treba ova treba ona abe treba i da imas rabota spored toa sto si ucel, i treba da si vraboten i treba da zemas poveke od prosek i treba vise od treba preku glava mi e, nisto ne e kako sto treba.
Многу би сакала да видиш дека јас сум ти комплетен демант на се ова што го кажуваш и пример за обратниот пристап од твојот. Создај си ја работата, бори се. Смири го духот и размислувај од каде и како да почнеш. Имаш поголеми шанси да успееш одколку да тонеш.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.149
Поени од реакции
16.086
Ги прочитав убаво мислењата. Не сум имала некои од симптомите што ги кажавте, али другарка ми понекогаш има вакви, не знам како да ги наречам, напади. Не е секогаш таква, али 2-3 пати ми се има јавено дали може да дојде кај мене, бидејќи дома мислела дека ќе се угуши, дека ќе и се случи нешто, едноставно не може тогаш да е сама. Кога ќе дојде кај мене, плаче неконтролирано и се тресе, не може да се смири ..... Пробувам да ја утешам, понекогаш помага, се смирува, понекогаш не. Ништо не јаде понекогаш со денови, ослабнува по 5 килограми .... Значи не се случува ова континуирано, во некои периоди, али сепак и се случува. Не пие лекови мислам.
По ова што ви го кажав, анксиозна ли е? Како да и помогнам следниот пат ако и се случи пак ваква работа?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Многу би сакала да видиш дека јас сум ти комплетен демант на се ова што го кажуваш и пример за обратниот пристап од твојот. Создај си ја работата, бори се. Смири го духот и размислувај од каде и како да почнеш. Имаш поголеми шанси да успееш одколку да тонеш.
da eve sea ke stvoram 20 000 evra odma!

Член од
31 октомври 2010
Мислења
338
Поени од реакции
59
Не знаев дека на форумов има ахемичар. Кога само 20.000 евра би биле лек против анксиозност

Член од
11 август 2010
Мислења
96
Поени од реакции
33
јас не би праила муабет за помалку од 1 милион евра, помалку од милиончево само повеќе проблеми. Шала настрана. Почнаа пак да ми се враќаат симптомите од анксиозноста, овој пат не испуштаат ден. Значи не сум сеуште залечена, или пак....? И покрај тоа што речиси на половина година успеав да се опраам, сега на повторувањето не можам да се спротиставам. Повторно почнав да не легнувам додека не се раздени, повторно се губам, повторно ме боли лева рака, ме пржи па ме лади во гради, пак и пак и пак навлегувам во реализација на најситни нешта, пак мрачните мисли ме победуваат. Не иде вака.... Прснав....

Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
јас не би праила муабет за помалку од 1 милион евра, помалку од милиончево само повеќе проблеми. Шала настрана. Почнаа пак да ми се враќаат симптомите од анксиозноста, овој пат не испуштаат ден. Значи не сум сеуште залечена, или пак....? И покрај тоа што речиси на половина година успеав да се опраам, сега на повторувањето не можам да се спротиставам. Повторно почнав да не легнувам додека не се раздени, повторно се губам, повторно ме боли лева рака, ме пржи па ме лади во гради, пак и пак и пак навлегувам во реализација на најситни нешта, пак мрачните мисли ме победуваат. Не иде вака.... Прснав....
Анксиозноста може да се врати, од лично искуство. Особено во овој период. Кај мене мислам дека циклично се појавува само во зима и рана пролет. Веројатно заради тоа што сега помалку сум ангажиран физички, повеќе имам слободно време и повеќе размислувам. 20,000 евра би биле добар лек против анксиозност, не да ги имаш туку да ги трошиш.
Што се однесува за дискусијата помеѓу вербата и хемијата, мислам дека и двете треба да ги користиме. Вербата во нас самите и во возвишеноста во нас, а лековите само како помагало. Не теба целата наша верба да биде насочена кон лекарствата. Тоа не е решение туку заблуда.

Член од
11 август 2010
Мислења
96
Поени од реакции
33
Не теба целата наша верба да биде насочена кон лекарствата. Тоа не е решение туку заблуда.
Тачно, потполно се согласувам, но сепак треба од некаде да се почне, меѓутоа да се застане таму кога треба и да се продолжи со верба самостојно

Член од
31 јули 2010
Мислења
111
Поени од реакции
23
Според симптомите кои ги наведовме се класифицирав како анксиозна личност.Поради тешкотиите со кои се сретнувам во животот одвреме навреме ми де дешава да бидам заробен од црни мисли.Онака како герилци ме напаѓаат и ме држат 2-3 а некогаш и повеќе саати.Црните мисли потоа предизвикуваат грчење во градите нетрпеливост и мисли дека ќе добијам срцев напад.Неможам да стојам или седам на едно исто место и постојано ми се вртат во глава црните мисли.Пробувам ова да го неутрализирам со физичка активнос и ми успева главно но неможам да имам физичка активност на пример во 01 или 02 часот наутро.И тогаш немам избор што да направам.Гледам телевизија или сурфам на интернет колку да ми се тргне концентрацијата од црните мисли,истотака кога ќе ми се деси сево ова јас сум неспособен за психичка и ментална активност.До сега не сум користел лекови и не сум побарал стручна помош,сум го запоставувал проблемов.Ама сега кога прочитав дека ова е нормална појава и дека постојат начини да се излекува ќе побарам решение.Ги прочитав претходните терапии доколку имате уште нешто плус би ви бил благодарен ако ми ги пратите по ПП.Благодарам однапред..

Член од
12 март 2010
Мислења
389
Поени од реакции
42
Според симптомите кои ги наведовме се класифицирав како анксиозна личност.Поради тешкотиите со кои се сретнувам во животот одвреме навреме ми де дешава да бидам заробен од црни мисли.Онака како герилци ме напаѓаат и ме држат 2-3 а некогаш и повеќе саати.Црните мисли потоа предизвикуваат грчење во градите нетрпеливост и мисли дека ќе добијам срцев напад.Неможам да стојам или седам на едно исто место и постојано ми се вртат во глава црните мисли.Пробувам ова да го неутрализирам со физичка активнос и ми успева главно но неможам да имам физичка активност на пример во 01 или 02 часот наутро.И тогаш немам избор што да направам.Гледам телевизија или сурфам на интернет колку да ми се тргне концентрацијата од црните мисли,истотака кога ќе ми се деси сево ова јас сум неспособен за психичка и ментална активност.До сега не сум користел лекови и не сум побарал стручна помош,сум го запоставувал проблемов.Ама сега кога прочитав дека ова е нормална појава и дека постојат начини да се излекува ќе побарам решение.Ги прочитав претходните терапии доколку имате уште нешто плус би ви бил благодарен ако ми ги пратите по ПП.Благодарам однапред..
Појди на лекар, ќе ти препишат нешто за смирување. А зошто да не можеш да имаш ноќе физичка активност? Може да помогне што било, што ќе ти ги преокупира мислите. Пр. некоја игрица на ком + музика. Црните мисли доаѓаат од потсвеста, а на потсвеста ги ставаме ние самите. За жал потсвеста не може да разликува што е добро а што лошо.

Kajgana Shop

На врв Bottom