Анксиозност

Член од
9 јуни 2010
Мислења
29
Поени од реакции
0
Ако у сред сон се будиш, бладаш, глеаш големи сферични нешта како паѓаат врз тебе, гледајки во тепихот сфаќаш дека е многу длабоко надоле, гледајки напред си многу далеку од нештата но сепак ретардирано големи се и се приближуваат, не моеш да стоиш, седнуваш - бетер, затвараш очи - паѓаш, отвараш очи - пак пеколот го гледаш, те облева ладна пот, не се контролираш, се тресеш и збориш глупости. Сепак си свесен и тоа е најстрашното, и свесен си дека изглеаш ко лудак додека си убеден дека не си, ама стравот е тука, срцето 200 на саат, мозокот дупло....

Ако се пронајде - да, страдаш од анксиозност :D
Не мора да значи дека ќе ти се случува ова... Кај секого се различни симптомите, јас на пример патам од анксиозност ама само период не од нарушување и ова не ми се слулува... Некој има тахикардија, некој тешко дише, на некој му се врти, на некој му се повраќа итн. Обично повеќе симптоми се случуваат за време на анксиозност не само еден, али не се исти одредени, може да бидат различни кај различни луѓе.

V

vlako088

Гостин
Темава е одлична, во ова наптнаѕто време на живеење сретнуваме се поанксиозне луѓе. Постои ли начин сем лекарства да им се помогне на овие луѓе?

T

Tetro

Гостин
ej zaso mi dadoa mendelex da pijam?
Кој ти ги даде? Колку време ги пиеш?
Ако не се пронајдеш во текстов, консултирај се друг лекар, и побарај друго мислење.

Mendilex(ks) е за смирување, и кај нас се произведува како Akineton, кој пак најчесто се зема во комбинација со Moditen depo Daje se terapijski u kombinaciji sa Moditen depo инекција. Мислам дека е подобро да се користи лексилиум-бромазепам, ама сепак тоа е само мое мислење. Mendilex од 2 mg. во кутија има 50, значи 50х2 mg=100mg=Артанска психоза!!!!.... Ствара јака психичка зависност, особено најчесто после хероинска зависност. Употребата на Mendilex повремено може да доведе и до длабока депресија.
Баш ми е чудно дали уште може да се добие без рецепта.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Не смеете да им верувате на психијатрите! Посебно не на тие нивни лекови, посебно не на Америчките лекови!

Имам цел куп на книги од Америка каде што заради овие симптоми фармацевтските куќи заработуваат 2,5 милијарди долари месечно само ради психичките проблеми кај човекот.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Не смеете да им верувате на психијатрите! Посебно не на тие нивни лекови, посебно не на Америчките лекови!

Имам цел куп на книги од Америка каде што заради овие симптоми фармацевтските куќи заработуваат 2,5 милијарди долари месечно само ради психичките проблеми кај човекот.
А кому да веруваме... На некоја бајачка?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Кој ти ги даде? Колку време ги пиеш?
Ако не се пронајдеш во текстов, консултирај се друг лекар, и побарај друго мислење.

Mendilex(ks) е за смирување, и кај нас се произведува како Akineton, кој пак најчесто се зема во комбинација со Moditen depo Daje se terapijski u kombinaciji sa Moditen depo инекција. Мислам дека е подобро да се користи лексилиум-бромазепам, ама сепак тоа е само мое мислење. Mendilex од 2 mg. во кутија има 50, значи 50х2 mg=100mg=Артанска психоза!!!!.... Ствара јака психичка зависност, особено најчесто после хероинска зависност. Употребата на Mendilex повремено може да доведе и до длабока депресија.
Баш ми е чудно дали уште може да се добие без рецепта.
Ne sum pocnal da gi pijam mi gi prepisa nevropsihijatarka nego ako stvaraat depresija da gi batalam poso ja si piev anafranil i helex i ovaa sea vika riset, lorsilan i mendilex.

Член од
31 октомври 2010
Мислења
338
Поени од реакции
59
Е и уште нешто за оние кои сакаат да помогнат а да не не иплашат. Доста сме запознаени со анксиозноста и овде на форумов ВЕ МОЛАМ не копирајте извадоци од весници и сл. кои би ги уплашило новите членови, сите што го минуваме овој период на анксиозност досега сме ги прочитале сите статии сам ода си разјазниме повеке, али не сакаме пак да се присетуваме на тие работи кои влеваат страв во нас. Повекето и не се точни. Ни требаат позитивни мисли и цврста подршка. Навистина е тешко справувањето со ова чудо!
Не сум сигурна дали лицата кои не се верници се поподлежни на анксиозност?
Сепак мислам дека кога сметаме дека потонале сите бродови, кога се чувствуваме како сами на светот, кога немаме доволно самопочит и не фаќа паника од непознато, вербата е основниот лек за душата.

Како што расте и се развива телото со храна, така расте и се развива душата со духовна храна. Не можете да ја сочувате вашата „психа“ (душа) здрава ако не ја храните. Храната треба да е верба во себе си, во светот, моќна верба во вистината и љубовта, чувство на господовото присуство во секој чекор и одлука, наспроти чувството самотија.
Задолжително спортување- со вежби се лачи хормон на среќата, исто така и со редовен секс.

Негувајте ја вашата душа, за да биде силна и послушна. Анксиозноста е рефлексија од немање искуство, поддршка и вистинско опкружување кое ве е потребно за да се изборите.
Направете обележје на својот живот или себе си, со кое ќе ставите точка на овој период и ќе стартувате со нов. ( вообичаено тоа е промена на боја на коса, промена на физички изглед, тетоважа, но многу помага преселување, менување на кругот на пријатели, ново работно место, што за вас ќе значи, од денес сум новиот јас, оној кој јас сакам и треба да бидам.

Будизмот вели- кога ќе се ослободиш од сите Драгони( змејови- страхувања) стануваш ТИ!

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
pa kaj ke imas poddrska, bez rabota, bez pari, ponizen i navreden, nema vrska so vera u bog, ova e iskustvo treba da imas takvo doziveano i znaes deka ne e do tebe u momentot ne moze da se kontroliras taka da mnogu e lesno od strana da davas soveti, batali toa prazni frazi treba ova treba ona abe treba i da imas rabota spored toa sto si ucel, i treba da si vraboten i treba da zemas poveke od prosek i treba vise od treba preku glava mi e, nisto ne e kako sto treba.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Да а психијатрите има да те излечат убаво со легална дрога, е сега за бајачките кој како милува ама останува фактот дека индијанците или абориџините не боледувале од такви модерни болести, или не биле познати тие болести се до индустриската револуција кај нас овде.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Види вака,

Америчките психијатри се платени од тамошните големи фармацевтски фирми,фабрики за дроги(читај лековитиот дел) за да даваат разни лекови демек лечат психички пореметување.

Земи X психичка болест се лечи со еден лек, но истиот тој лек со друго име можел да лечи и друг лег, просто е 10 лекови за 100 болести епа неиде тоа така, а трагичното од сето тоа е што одредени лекови против психичките проблеми помагаат да се лачи хормонот кој не прави да сме склони на Самоубиство!

Отворете сајтови има превише побарајте и информирајтесе не се голта се !

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Види вака,

Америчките психијатри се платени од тамошните големи фармацевтски фирми,фабрики за дроги(читај лековитиот дел) за да даваат разни лекови демек лечат психички пореметување.

Земи X психичка болест се лечи со еден лек, но истиот тој лек со друго име можел да лечи и друг лег, просто е 10 лекови за 100 болести епа неиде тоа така, а трагичното од сето тоа е што одредени лекови против психичките проблеми помагаат да се лачи хормонот кој не прави да сме склони на Самоубиство!

Отворете сајтови има превише побарајте и информирајтесе не се голта се !

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Ќе ве молам, мислам дека немате јасна претстава за што се работи. Немојте да ги одвраќате луѓето да бараат професионална помош. Не е ова 13 век па да го споредувате животот на индијанските племиња и животот во денешно време. Тие тогаш живееле во еден многу поедноставен (можеби посовршен во некој поглед) свет. Но денес животот е многу посложен и овие состојби се реалност. Прашањето е како да им се помогне на луѓето кои во моментов патат од тоа.

Важно е да се знае дека анксиозноста и паничното растројство се состојба која што е потполно излечива.
За да се вратите во нормала е потребно време (во идеален случај половина година, некогаш со години) - за да се појави болеста исто така влијаеле фактори низ подолг временски период.
Морате активно да се борите и против сопствената волја и да не се предавате - откако ќе ја совладате болеста ќе се чувствувате посигурни и посилни.

Kajgana Shop

На врв Bottom