- Член од
- 11 август 2010
- Мислења
- 96
- Поени од реакции
- 33
како мислиш позаебано???? и... дали си анксиозен/на или само имаш понанства од ова област??ова позаебано било него шо мислев : /
како мислиш позаебано???? и... дали си анксиозен/на или само имаш понанства од ова област??ова позаебано било него шо мислев : /
Asentra е антидепресив, како што знам. Немојте да се труете со вакви дроѓи.Јас имам едно практично прашање. Доколку некој на форумов пие или пиел аснтра: кога почнува асентрата да делува и како се манифестираат првите ефекти?
Бидејќи секаде наидувам на различни информации, некои ми велат за 4 дена, недела, 10 дена, месец...?!?!
Мене ми е ова 10ти ден со асентра, веќе прејдов и на 50мг дневно (пола сабајле пола пред спиење) и не чувствувам некое драстично подобрување?!?1
Антидепресив е -а темава е АНКСИОЗНОСТ! А соодветна терапија од доктор за анксиозност е sertalinot / Аsentrata!Asentra е антидепресив, како што знам. Немојте да се труете со вакви дроѓи.
Значи, колку може да ти помогне, толку може да ти ја влоши ситуацијата. Прочитајте тука, има некои искуства поврзани со топиков.Антидепресив е -а темава е АНКСИОЗНОСТ! А соодветна терапија од доктор за анксиозност е sertalinot / Аsentrata!
* [која не создава зависност и неможеш да ја сврстиш во дроЃа] =)
Јас пиев асентра околу 1 месец, али мојот психијатар ми ја комбинираше со лорсилан, потоа го исфрлив скроз лорсиланот а асентрата ми ја се повеке и повеке накачуваше. прашањето е зошто? затоа што е потребно самиот организам да се навикне на асентрата и таа почнува постепено да се зголемува, следува потоа опоравување на целосната потсвест благодарение на асентрата и нормално на самите нас, потоа почнува оваа доза да ја намалуваме. За ваков процес е потребен подолг период, јас почувствував промени одма за 2 дена, но можеби затоа што пиев и друг лек со неа. Инаку ја откажав сама асентрата ради муабети, и слични ствари. Сеа сватив дека таа ми е навистина потребна. Анксиозноста е многу тежок период во животот кој може да трае со долги години, таа ни ја нарушува нашата самодоверба и ни ослабнува карактерот, поради тоа не можеме ептен сами од себе да дадеме се, дефинитивн ое потребна помош и од стручно лице и од хемии.Јас имам едно практично прашање. Доколку некој на форумов пие или пиел аснтра: кога почнува асентрата да делува и како се манифестираат првите ефекти?
Бидејќи секаде наидувам на различни информации, некои ми велат за 4 дена, недела, 10 дена, месец...?!?!
Мене ми е ова 10ти ден со асентра, веќе прејдов и на 50мг дневно (пола сабајле пола пред спиење) и не чувствувам некое драстично подобрување?!?1
Извини што вака ке изреагирам, али треба да СВАТИШ дека на АНКСИОЗНИТЕ ЛИЧНОСТИ НЕ ТРЕБА Д АИМ СЕ ВЛЕВА СТРАВ! ВЕ МОЛАМ ЛУЃЕ НЕМОЈТЕ ПОВЕЌЕ СО ВАКВИ ДОПОЛНИТЕЛНИ СТРАНИ И ЗАПЛАШУВАЧКИ МИСЛИ. искрено, човек надвор од оваа наша ситуација тешко дека ке може да долови момент од тоа што ни се случува, значи ниту приближно не може да свати. Знам дека сакате да помогнете, но поубаво дајте ни некоја добра мисла отколку немојте ова , немојте она. И ние го тоа знаеме, али МОРАМЕ! и зашто реков немојте повеќе линкови од други сајтови или статии за анксот? Затоа што претходно го дадов методот на зоран, можете таму да прочитате за начинот на лекување кое најмногу помага. Доколку некој се најде во ваква ситуација тој мисли дека тој е сам на светот со такво чувство. Јас бев пресреќна кога открив еден друг форум на кој имаше многумина со симптоми како моите, тоа м идаде храброст да продолжам и успешно да се опоравувам. Само кога веке знаеме дека не сме сами, не треба повеке да буричкаме за она што е анкс. , кои се причините, симптомите, или пак кои лекови треба да се пијат, дали седативи или антидепресиви... ништо ништо не треба понатаму да бараме, затоа што со тоа ја заситуваме потсвеста со глупости.Значи, колку може да ти помогне, толку може да ти ја влоши ситуацијата. Прочитајте тука, има некои искуства поврзани со топиков.
...така е ...секој проблем кој навремено не се реши или не се надмине...создава дополнителни проблеми....кои доколку се акумулираат стануваат се потешки за решавање (надминување).....
...мислам дека за надминување на анксиозноста...личноста прво мора да расчисти со себе....да прекине да се самосожалува и постојано да дискутира за проблемот ....и да почне да живее
...секој човек во својот живот минува низ фази на анксиозност....но некои полесно, а некои потешко ги надминуваат
....мал совет...наместо да седите и да се оптоварувате со тоа зошто сте анксиозни....почнете да тренирате некоја боречка вештина или некој екстремен спорт каде што телото се доведува во реална опасност (екстремно качување, летање со параглајдер, кајак на диви води.....)....умот ќе биде преокупиран со одржување на интегритетот на телото и самозаштита и ќе нема шанса да се оптоварува со ирационални проблеми....на овој начин ќе му дадете можност на умот да се оддалечи од ирационалните проблеми и да ги погледне од друга перспектива, а со тоа и да свати дека не се реални (не доаѓаат од надвор) односно се негова сопствена креација....
Osnovata e deka covek treba da e intelektualno emotivno i socijalno zrela licnost a socijalno ne moze da e zrela licnost ako ne se realizira sebe si ili ako ne zarabotuva sam za sebe a za toa ni e kriva drzavata i zatoa e vakva depresija i anaksioznost.
Многу е заебано. Не може да се замисли и сфати од некој што го нема доживеано.Исто така би можела да се примени и терапија со музика (може да се каже дека и тоа е еден вид медитација), како класична музика (посебно Моцарт и Вивалди) или chillout музика (тука има различни типови). Мислам дека овие методи би можеле да бидат од помош за личностите со анксиозност, ако не повеќе барем за ублажување на истата.
Jas bev istiot , a toa e samo od kofeinot i cigarite vo golemi kolicini , a alkohol mozes ednas vo nedelata ali sea strpi se 5 meseca minimum i ke vidis se ke snema .Значи еве што ми било...или ај ќе ги кам симптомите, па кажете ми дали тоа е анксиозност.
Значи, многу често ми се случува да ми забрза работата на срцето, и ме фаќа паника, си мислам дека готово ќе умрам, и ми се тресат нозете, и како да губам рамнотежа.
Пример, спијам, и среде спијање се штрекнувам од сон, и земам длабоко воздух, ко пред тоа да не сум дишел 1 мин, и срцево ми лупа 200. Многу често исто чусвтувам дека ми се треси душава, дека ми трепери.
Е сега, некој ми има речено, дека тоа може да е психичка реакција на тоа што пијам многу кафе, алкохол и цигари. Кафе пијам 3-4 во денот минимум, алкохол од четврток до недела обавезно нешто пијам(таква ми е работата ), и цигари да не зборувам. И демек овие работи го надразнувале нервниот систем, и затоа ми се случувало ова што ми се случува.
Е сега ве молам поупатените кажете што мислите за што станува збор, за анксиозност, или пак тоа е последица на кафето, цигарите и алкохолот.
Инаку, порано многу попанично ги перцепирав, а сега кога ќе ми се случи тоа, знаејќи дека станува збор за психичка состојба, земам длабоко воздух, пробувам да се смирам, голтам шеќер, пијам вода или сок, и некако полесно поминувам.
Да не пијам цигари и алкохол 5 месеци??? И на сабаље МОРАМ барем едно кафе да се напијам, инаку цел ден заспан сум.Jas bev istiot , a toa e samo od kofeinot i cigarite vo golemi kolicini , a alkohol mozes ednas vo nedelata ali sea strpi se 5 meseca minimum i ke vidis se ke snema .
Pozdrav i napraj go toa sto ti velam i kraj na makite tvoi :
како мислиш позаебано???? и... дали си анксиозен/на или само имаш понанства од ова област??
За пукање на срце нема шанси верувај, се ти е одразва автосугестивно, тоа ти го пр5едизвикуваат самите мисли на потсвеста. Иста бев значи скроЗ. Кога слушнав некој добил удар одма ми се кочеше левата рака и добивава тахикардија , потсвесно нервите ми реагирале така. Имав милион дешавки искрено не знам од кај да почнам, пиев и јас асентра но само месец дена. Го прочитав методот на зоран а исто така ми го дадоа и на линден, се е до нашите глави. Прво и основно треба да си признаеме самите себе си дека сме анксиозни, со тоа 50% сме го решиле проблемот. Потоа кога ке добиеш било каков напад на паника, дали губење во простор, одвоеност од телото или пак темни мисли и сл. не се бори со тоа, остави го и соживеј го како дел од тебе, на почетокот е мнооогу тешко но за многу кратко веме и симптомите ке почнат да исчезнуваат. НИКОГАШ НЕМОЈ ДА ПАНИЧИШ! Јас не велам дека се извлеков од оваа состојба, но ја осекам дека полека си заминува, ме мава уште тахикардијата но не и придавам значење. Ептен некогаш ако не можеш да се исконтролираш легни на грб, затвори ги очите, замисли си небо или океан, претисни ги со прстите и дињи правино. Јас така правеев и помага. Ова можењ да го најдеш во методите. Зорановиот метод го имаш на и-нет а линден можам да ти го пратам.babsy
јас пијам асентра 4 ,5 месеци и добра е, само неможам да ги откажам, ако не се напијам имам ужасна вртоглавица.
писателка
Јас сум аксиозен уште одкако знам за мене дури сеа дознав дека не сум само јас. Во стресни ситуации, некогаш не ни мора, рацете ми се тресат многу, некогаш и целиот се тресам а јас мислам дека сум во ред, не се приметувам. (Незнам ни зошто се тресам. ме приметувале во друштво)
Испитав органски и се, ништо не ми најдоа, ме пратија на психијатар и таму се добро мина. Имам многу менливо расположение и поголем дел сум напнат, многу ситни работи можат да ме дестабилизираат, извадат од контрола, свесен сум за тоа и пробувам да се контролирам. Исто така делувам изгубено на моменти. Последнава година добив и навика со рацете да праам нешто цело време се допирам за уво, за коса. И најлошо нешто што цело време ме држи напнат, последниве две недели ми се вроди страв дека срцето секој момент ќе ми пукне, поголем дел од времето сум фокусиран на тоа и почнувам тешко да дишам. Нешто што го прави ова уште пострашно за мене (психички) е тоа што верувам дека мислите се материјализираат (the secret) и мислам дека навистина кај и да е ќе ми пукне. ако може некој корисен совет ж
ФАЛА МНОГУ