Во која земја е најдобро за млад брачен пар да работи?

• Креатор на темата Креатор на темата Dimitar88
  • Време на започнување Време на започнување

Во која земја е најдобро да се замине?

• Дубаи

Гласови: 9 9,0%
  • Америка

Гласови: 19 19,0%
  • Канада

Гласови: 60 60,0%
  • Словенија

Гласови: 12 12,0%

• Вкупно гласачи
    100
Член од
18 август 2010
Мислења
119
Поени од реакции
55
Веб-сајт
www.facebook.com
Инаку јас и жена ми сме по 21 година јас имам заврсено средно информатика а жена ми високо медицинско -физиотерпевт..Сакаме да замионеме некаде на страна бидејки како сто гледаме тука нема перспектива за работа и кариера бидејки се е веке политика,па затоа ајде казете некој места и како мзое да се замине или писувајте за васи искуства,а исто така ако има некој сто може да ни помогне или да не упати за заминување.поздрав

Шведска, Канада или пак Америка.:helou:

Според мене најдобро ти е Канада или пак Германија, батали Дубаи и Словенија.

Според мене најдобро ти е Канада или пак Германија, батали Дубаи и Словенија.

Добро значи Канада или Германија ајде сега ако знает кажете како е најдобро и најсигурно да се замине легално?

што подалеку од македонија. ако имаш шанси да заминеш подалеку од земјава, немој нешто да те излажало за да останеш тука

на пр. германија, америка, италија, шведска...

Канада мислам најсигурно е

Инаку јас и жена ми сме по 21 година јас имам заврсено средно информатика а жена ми високо медицинско -физиотерпевт..Сакаме да замионеме некаде на страна бидејки како сто гледаме тука нема перспектива за работа и кариера бидејки се е веке политика,па затоа ајде казете некој места и како мзое да се замине или писувајте за васи искуства,а исто така ако има некој сто може да ни помогне или да не упати за заминување.поздрав
Малце ми е чудна темава... Прво, женет си на 21 година. Второ, немаш факултет туку само средно за информатика и очекуваш да се вработиш. Трето, зошто мислиш дека ако отидеш во друга држава без факултет ќе те примат со отворени раце?

Со факултети луѓе по други земји работат ко перачи на садови а не па со средно. Работење по струка во странство малo морген :smir:

Ain't it like in the movies at all.
Порано беше Америка „замја снова“, ама сега гледам конкуренција се набила. Па дури и Словенија ја стигна. Мило ми е!

Оди во странство, само не очекувај за комшии да ги имаш Кели, Брендон и Бренда, Дилан и останати.
Што вика Миле Рупчич во драмата „Пит и то је Америка“ ... поинакво е сонцето на стариот крај.

Со факултети луѓе по други земји работат ко перачи на садови а не па со средно. Работење по струка во странство малo морген :smir:
Нека сонуваат :) еден пријател работеше со економски факултет во банка. Отиде во Канада и се вработи во некоја фабрика, како општ работник. Проблем беше што отиде на поодминати (мои) години, а да се навикнеш допрва од фотеља на физичка работа, не да е тешко ... :)

Germanija , Finska , Norveska , Danska ili Svedska .

Криза е у светот, седи дома нема да најдеш работа сеа , земи заврши факултет па после мисли ја.

Дубаи земја..:tapp: Дај бе образовајте се малце пред да отворите ГЛУПА тема

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom