Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Луси, не е поентата во тоа дека има ДНК. Поентата е дека 17 годишна девојка имала секс со толку партнери што стварно не знае детето кое и е во стомак чиво е. Не ти личи тоа на нешто најниско што постои?
Впрочем, на абортус би помислиле токму такви девојки. Абортусот од здравствени причини и побуди е толку мал во број, што да постоеше абортус само од тие причини ние најверојатно немаше ни да имаме ваква тема на форум. Иако и за тоа прашање имам еден голем знак прашалник.

Па баш за такви бе треба да има абортус дрољи кои што пред се своето тело не си го ценат, а камо ли тоа што го носат во нив, таа пред се нема чувство на одговорност, а скраја било за морал да стане збор, како и да е пред се некој кој незнае да си го почитува сопственото тело, не смее да му се дозволи да воспитува и расне мало невино суштество и мислам дека треба и закон таков да постои, за да се спречи страдање на невини мали душички.
Како што спомна Мери погоре сеа и го гледаат мајка и татко и дур ова пак беснее, скита и шета кај ќе и текне, и сега Принц зар немислиш дека подобро ќе беше да абортира?

Како што спомна Мери погоре сеа и го гледаат мајка и татко и дур ова пак беснее, скита и шета кај ќе и текне, и сега Принц зар немислиш дека подобро ќе беше да абортира?
Сепак не би играл така. Нејзиното дете заслужува се најдобро на светов. Иако мајка му е онакво.

Сепак не би играл така. Нејзиното дете заслужува се најдобро на светов. Иако мајка му е онакво.

Да у право си дека заслужува се најдобро на светот, но нели мајка е една на светот се друго е заменливо?
Кој може а да не жали до крајот на животот што не бил гушнат, згрижен, сакан од сопствената мајка?

Стварно, каква приказна чоече. :pos: На 17 не знае чиво е детето. И замисли го раѓа и искача мутант, глава на коњ... :pos2:

Туку, на оваа девојка не и се праи само абортус, туку се прави тоа и се снима, и секое сабајле пред доручек и се пушта да го гледа. За следниот пат коа ќе помисли да има секс со 3-4ца истовремено, да и текне прво на кондомите шо и стојат у фиока. :wink: Инаку, немам против менување партнери, и повеќе истовремено, слобода на телото... или како веќе се викаше тоа... :kez:

изглеа, разврат и блуд...амин.:tv:

Се додека не е формирано детето комплетно, односно сеуште е фетус во развиток не е убиство... Но доста веќе со тоа која со кого се работела и слично...Помислете на оние кои со намера да имаат дете, дознаваат дека има физички аномалии, дека ќе се мачи цел живот...Дали е тоа оправдано???Не знам зашто но мислам дека многу од вас ќе речат дека тоа е веќе за доброто на детето....Епа и абортусот на една 17 годишна девојка е добар за едно дете...Нели и таа самата е сеуште дете?:toe:

Да у право си дека заслужува се најдобро на светот, но нели мајка е една на светот се друго е заменливо?
Кој може а да не жали до крајот на животот што не бил гушнат, згрижен, сакан од сопствената мајка?
Таа е мајка по случајност или глума, не МАЈКА во вистинска смисла на зборот.
Помислете на оние кои со намера да имаат дете, дознаваат дека има физички аномалии, дека ќе се мачи цел живот...Дали е тоа оправдано???
Јас имам физички аномалии па не сум се мачел цел живот. Што доколку моите по совет на лекар одлучиле да ме нема? Јас искрено речено, не би бил среќен со нивната одлука :toe:
Не знам зашто но мислам дека многу од вас ќе речат дека тоа е веќе за доброто на детето....
Не можеш да одлучуваш за добро на детето, за доброто на некој сосема трет, некој што утре ќе стане личност и ќе одлучува за своето лично добро. Замисли твоите да одлучиле за твоето добро, бидејќи и ти си бил нивно дете. Мислам дека не би бил среќен кога тие би одлучиле дека најдобро е да те нема.
Верувам дека секој заслужува шанса. А потоа, кога ќе ја добие, тој може за себе да одлучи што понатаму. И верувам дека никој нема право да одлучува за друг, без разлика на околностите.
Епа и абортусот на една 17 годишна девојка е добар за едно дете...Нели и таа самата е сеуште дете?:toe:
Не е дете на 17 години. Па и да речеме дека е, таа е едно неодговорно дете и на нив не смее да им се даде "алатка" со која својата неодговорност ќе ја истураат на сосема трето лице, во случајов нивното дете.

Не е дете на 17 години. Па и да речеме дека е, таа е едно неодговорно дете и на нив не смее да им се даде "алатка" со која својата неодговорност ќе ја истураат на сосема трето лице, во случајов нивното дете.
Одговорна или не, тоа што е во неа реков додека сеуште е недоволно развиено, таа има право да одлучи што ќе прави со него...А последиците од абортусот се фатални, смрт, доживотна неплодност и слично...Така да сепак тоа е нејзин ризик на кој самата се подложува....Личен избор е....

Имам и порано на темава пишано и сега сеуште го мислам истото - од сите можни гревови кои може да ги направи човекот - абортусот е најголемиот.
Дотолку пострашно е што не се доживува како ништо страшно.
Точно, на 16,17 години таа е дете, не е способна да биде мајка итн. Еден куп и на 30 се неспособни да се мајки или не сакаат да се мајки, еден куп и на 25 прават абортус... Не е со годините поврзано. Ама ништо од ова не ми е оправдување на убиството на бебето.
И немојте со муабет како не е тоа бебе додека не направи три месеци дрн дрн глупости. Ако знаеш дека тоа чудо за две недели ќе има срце што чука а за 7 месеци ќе излезе од тебе - тоа е бебе и свесно го убиваш... Истиот ефект би бил постигнат и да го убиеш по 7 месеци де, не менуваш ништо драстично...

Личен избор е....
Проблематично ми е тоа толкување како "личен избор" кога всушност последиците директно ги трпи трето лице. Знаеш, замисли јас да фрлам нуклеарка во Македонија, велејќи дека тоа е мој личен избор, сакам да умрам, не ми се живее, и БАААААААААААМ нуклеарка. Освен што ќе се исполни мојот личен избор, јас ќе земам со мене уште 2.000.000 народ. Дали и тоа е оправдан "личен избор"?

Луѓе, баш поради таа причина што девојкава е таква, (каква што ја опишав во постот), не заслужува да биде мајка и да го има тој благослов од бог. Жалосно е покрај таквите да растат деца, несреќни, болни за љубов, семејство и нормален живот.
ОД друга страна, на некој начин криви се и нејзините родители. Таа почна да излегува на 16 години, дотогаш немаше ништо видено, и тоа, пушти куче од ланец и сака се да проба, лудува.:toe:

Проблематично ми е тоа толкување како "личен избор" кога всушност последиците директно ги трпи трето лице. Знаеш, замисли јас да фрлам нуклеарка во Македонија, велејќи дека тоа е мој личен избор, сакам да умрам, не ми се живее, и БАААААААААААМ нуклеарка. Освен што ќе се исполни мојот личен избор, јас ќе земам со мене уште 2.000.000 народ. Дали и тоа е оправдан "личен избор"?
Тоа е твој личен избор, кој има директни последици врз живи единки...Фетусот во рана фаза не е индивидуа, така да има разлика...Сепак ова е мој став и не се обидувам да ти го наметнам

Принц бе, 2 000 000 и 1 не е исто :smir:. И многу поразлично е од абортус.
Од каде бе вие знаете во каква ситуација е некоја девојка??? Па не мора баш по некое правило девојката да МОРА да го роди!

Луѓе, баш поради таа причина што девојкава е таква, (каква што ја опишав во постот), не заслужува да биде мајка и да го има тој благослов од бог. Жалосно е покрај таквите да растат деца, несреќни, болни за љубов, семејство и нормален живот.
ОД друга страна, на некој начин криви се и нејзините родители. Таа почна да излегува на 16 години, дотогаш немаше ништо видено, и тоа, пушти куче од ланец и сака се да проба, лудува.:toe:
Колку е ова чудно дури и морбидно..го ускратуваме божиот благослов со убиство..не знаев дека и така тоа се прави нормален живот..

Колку е ова чудно дури и морбидно..го ускратуваме божиот благослов со убиство..не знаев дека и така тоа се прави нормален живот..

Благослов од бог ако си го планирал, ,и да те снајде непланирано не знам дали би го сметале за благослов.:smir:

А дали еутаназијата е оправдана? Кога веќе сте против абортус...
Абортусот не е убиство...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom