Дибек немој ти да ни збориш кој е интелигентен, а кој припрост. Каква иронија еј. Абе од тебе ништо паметно, ништо исцрпно, ништо културно, ништо содржајно немаме прочитано овде. Веќе ги дефиниравме твоите постови еднаш, ајде пак да ги видиме:
1. Постови полни со разни навреди, со пцовки, со простотилак, а ништо конкретно не кажано за темата.
2. Постирање сликички од разни веб страни, неможејки самиот да се искажеш.
3. Твоето омилено – Не постои Бог. Е ова последното нема пост да не помине без да го кажеш.
И така дибек тоа се твоите постови. Понекогаш знаеш и да кажеш нешто надвор од овие три точки, кога ќе копираш нешто од википедија.
ПС. Во следниот твој пост не мораш да ми напишеш дека мислиш дека не постои Бог.
Шо знам, мене па ми изгледа, а и другариве викаат нешто слично, дека пишувам горе-доле интересни и интригантни постови. Секогаш се трудам тврдењата да ги поткрепам со
различни и
неутрални извори... + ми викаат и дека сум честопати забавен.
Секако, ти имаш право на поинакво мислење, што и не ме чуди многу пошто гледам дека МИКИ1 го сметаш за ного интелигентан. Што ќе праиш - секој со своите.
Има една книга од Алдоус Хаксли, се вика Храбар нов свет. Таму, во едно утописко идно општество на ембрионите (кои сите се растат вон матка) им го регулираат дотокот на кислород во текот на развојот до новороденче и така креираат касти или опшествени слоеви. Земи и прочитај ја - ептен е лесна зља читање - ништо комплицирано. Откога ќе го прочиташ делот за
делтите, мислам дека ќе ти стане МНОГУ ЈАСНО зошто МИКИ1 го сметаш за интелигентен, за коректен, за културен...
Плиз, земи и читни... Све ќе ти биде појасно!
Околу обвиненијата:
1. Точно дека сум комотен со валкани зборови. Точно е и дека сум извонредно прецизен во нивното адресирање.
Не е точно дека моите постови немаат содржина. Тоа што ти немаш капацитет да ја разбереш е твој проблем - не е мој. Сигурно сега ти е криво толку што си бегаш од редовна настава, ама то ти је. Времето НЕ СЕ ВРАЌА НАЗАД и е едниственото кое го имаш на располагање - живот после животот НЕ-МА! ...барем не онаков каков што христијанството го замислува.
2. Постирањето на сликични од WEB се вика
почитување на туѓа интелектуална сопственост и
смисол за хумор. Жал ми е што си од дргугата страна па не можеш „грохотом да се смијеш“ како ние од оваа.
3. Едноставно НЕ Е ТОЧНО. Греота е да генерализираш за вакви работи и да ризикуваш веднаш да бидеш побиен. Еве, да заслужуваше повеќе внимание ќе ти ископав едно 5-6 мои постови без „Господ не постои“ и ќе ти беше после срам дека си лажел. Ама, пошто сум ја фин, паметен, интелигентен, толерантен, љубезен и благопријатен дечко, еве, нема да те масирам за твоето напињање со глупи, празни, неинтелигентни , нетолерантни, обвинувачки и цвикаторски постови како овој кон кој цитирам.
За делот „живи комедии“: Мислам дека некои луѓе на овој подфорум добро се зезаат. Зошто ли ми се чини дека тоа НЕ СЕ верниците, ама ИЧ не ми е јасно. Најверојатно е тоа само чувство - гарант не е вистина.
--- надополнето ---
Е сега случката за Авраам и синот, интересен момент. Мојот интерес личен за таа случка најпрвин е дали историски се случила. Штом е запишана огроман е веројатноста дека се одиграла таква случка...
Запишани се и војските на Мородор. Дали е ОГРОМНА ВЕРОЈАТНОСТА и тие да се вистински.
Во Библијата, запишана е ЗМИЈА КОЈА ЗБОРУВА. Дали е ОГРОМНА ВЕРОЈАТНОСТА и таа да е вистинска.
Во ведите, Брама слегува по лотосов корен и ги реди планетите и ѕвездите во својот креативен занос. Дали е ОГРОМНА ВЕРОЈАТНОСТА и светот да настанал на овој начин?!?
Ако нешто е запишано, НИКАКО не значи дека веројатноста тоа да е вистина е ОГРОМНА.
Хартијата, нели, трпи се'! ...поготово ако писателите се политичари, какви што биле редакторите на Библијата.