Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Јоан, Божиот храм е човековото тело и човековата душа. Црквените згради се места за собирање на истоверниците. Исус и Мохамед го проповедале Божјото слово помеѓу луѓето, зградит се небитни, сигурно ти е познато.
Да, но на Крусадер тоа не му е познато. Му објаснив се, но не разбра.

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.090
Да, но на Крусадер тоа не му е познато. Му објаснив се, но не разбра.
Што си ми објаснил бе?,од ко се посра џабе ти е правдање.Убо си рече дека ако го бараме Господа само во православна и католичка црква да го бараме,ЦРКВА тврда градба.Од ка ти текна дека се укака почна да вртиш муабети телото било храм божји.Сус!

И не ми одговори на прашањето:Дали нехристијанин може и смее да стане христијанин доколку во неговата околина нема црква каде што би одел на литургии и сл.?(примерот со ескимот)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
277
Поени од реакции
29
Дали нехристијанин може и смее да стане христијанин доколку во неговата околина нема црква каде што би одел на литургии и сл.?(примерот со ескимот)

ХРИСТИЈАНИН се станува тогаш кога ќе поверуваш, кога ќе се покаеш за своите гревови и кога ќе го прифатиш Исус Христос за свој личен Спасител, т.е. кога ќе решиш доброволно да станеш негов следбеник.
Одењето во црква не е никаков доказ дали некој е Христијанин, и онака луѓето кои што одат по црквите 90% се Ништоверци ( без разлика дали се Православци, Католици или Протестанти).
Не џабе е пишано:

„Но, кога ќе дојде Човечкиот Син, ќе најде ли вера на земјата?” (Лука 18:8)

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.090
ХРИСТИЈАНИН се станува тогаш кога ќе поверуваш, кога ќе се покаеш за своите гревови и кога ќе го прифатиш Исус Христос за свој личен Спасител, т.е. кога ќе решиш доброволно да станеш негов следбеник.
Одењето во црква не е никаков доказ дали некој е Христијанин, и онака луѓето кои што одат по црквите 90% се Ништоверци ( без разлика дали се Православци, Католици или Протестанти).
Не џабе е пишано:

„Но, кога ќе дојде Човечкиот Син, ќе најде ли вера на земјата?” (Лука 18:8)
Ахам,епа тогаш тоа кажи му го на Јоана што тропа глупости Господа да сме го барале в’црква и избегнува да ми одговори.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Господ Бог е жив и секогаш е присутен во својата Црква. Ако навистина имаш желба да се сретнеш со Исус Христос тоа можеш да го оствариш во Католичката и Православната Црква. Едноставно само треба да го побараш. И не заборавај, Бог не е човек, Бог не ти должи ништо, ти и јас сме тие кои имаме потреба од Него.
Само никако немој во презбетеријанската, протестантската, новоправославната, лутеранската, баптистичката или некоја друга од 38.993-те останати варијанти на хриситијанството во светов, пошто сите сите 38.998 се лажни, а само овие ДВЕ се вистинските, кајшто можеш да се сретнеш со Исус Христотс,ж и тоа строго само у онаа у Капиштец (Католици) и онаа на Матка на карпата - св. Никола, секој вторник и четврток - цело попладне. У други католички или православни не можеш да го сретнеш, пошто многу е зафатен... ама тоа у МК, у странство може и почесто.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
DBack, темава сеуште е насловена како „прашања за христијанството„ а ако имаш свој коментар за таа религија, отвори си тема, попут „коментари за христијанството„ да таму развивај ги своите монолози...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
DBack, темава сеуште е насловена како „прашања за христијанството„ а ако имаш свој коментар за таа религија, отвори си тема, попут „коментари за христијанството„ да таму развивај ги своите монолози...
Јас само дополнувам нечии одговори со суштински информации кои имаат тежина. Во светот постојат над 38.000 (триесет и осум илјади) варијанти на христијанство. Ако некој претендира за христијанин, би требало да знае точно каков христијан е. Нели?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Повели...Форумов е достапен и бесплатен.

--- надополнето ---

Ја имаш мојата согласност...
Не пријателе, јас сум поштен „дечко“ не земам леб никому од уста. Ти си платен за тоа. Работи си работата за која си платен.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ти си платен за тоа.
Да бидам исрек (пак...) и нескромен (редовно...), очекувам свое место во Рајот, оддесно на Христа...Па дури и да бидам последен, после кого портите од небесниот Ерусалим, ќе бидат затворени.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да бидам исрек (пак...) и нескромен (редовно...), очекувам свое место во Рајот, оддесно на Христа...Па дури и да бидам последен, после кого портите од небесниот Ерусалим, ќе бидат затворени.
Добри два вица.
1. Мики е искрен
2. Мики е скомен

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom