Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
Судот има право да казни, бидејќи не ги создал луѓето со особините кој им ги забранува.....тука нема ништо нејасно, и токму поради тоа неможе да се споредува со бог, бидејќи бог според вас ги создал свесно и намерно луѓето со нивните особини, поради кој се добри или лоши!Sudot ne gi sozdal so tie osobini,no sudot isto taka znae deka moznosta za gresenje postoi kaj sekoj covek.Apsolutno kaj sekoj covek.Ova go znae i sudijata,no,sepak... go drzat vlastite na sloboda se' dodeka ne go napravi toa delo za koe jasno i glasno kazale i zapisale vo ustavot deka toa delo e zabraneto i sledi kazna. Pa videte sega....
Не ти наредува да грешиш, ама те создава со особини кој ги смета за грешни!? Штом ја оставил можноста за грешење, нели е логично последиците од постапките да бидат награда и казна?! Во спротивно, зошто создавал особини кој подоцна ги прогласува за грешни?!Bog ne ti nareduva da gresis,Bog gresenjeto i losite dela gi zabranuva i zaradi toa kaznuva. Ako Bog ne ja ostavese moznosta za gresenje,togas trebase da ni ja zeme slobodata.
Зарем некажа и ти самиот дека се што постои има причина зошто е така? Штом постои причина за се, што е функцијата на пеколот и рајот? Зарем не е очигледно дека тие се само метафора за последиците од нашите постапки? Во спротивно не ја гледате ли апсурдноста семоќен и сезнаен бог, кој казнува (прогласува за погрешно и непотребно дел од тоа што го создал!)!