Што е лага? Каква изјава? Знаеш ли ти да разликуваш прашање од изјава? Ако незнаеш остави да одговори некој со интелегенција повисока од бројот на чевли кој ги носи!
Ipsissimus.
Prasanje e koga bi prasal: Dali vo s.arabija smeat zenite da izleguvaat bez mazi.
A ne: Zosto vo saudiska arabija zenite ne smeat da izleguvaat bez mazi. Ti tvrdis,izjavuvas deka vo saudiska arabija ne smeat da izleguvaat bez mazi i prasuvas zosto. Jas ti velam deka toa e LAGA,smeat da izleguvaat bez mazi.
Wicca е една од единствените признаени религии што навистина ги става мажот и жената на исти трон (Друидизмот по се изгледа ќе се приклучи, пошто во Британија веќе го признаа како legit religion). Исламот и Христијанството не парираат на исто ниво со оваа религија.
Almala... obvrskite na Zenata i Mazot prema Boga ne se isti a pred Boga se ednakvi. Nepokoren maz nema prednost nad pokorna zena. A pokornosta ne e da zenata mu bide pokorna na mazot ili mazot na zenata,tuku vo pokornosta prema Boga.
Vozviseniot Bog,Allah dz.s ima propisi i za mazite i za zenite,propisi za decata prema roditelite i proisi za roditelite prema decata. Propisi za mazot prema zenata i zenata prema mazot. Taa ne gi sledi propisite na mazot tuku Bozjite propisi. Za zena,so koja mazot ke umre zadovolen so nea,zagarantiran mu e dzennet. Kako sto Bog i naredil na zenata da bide poslusna na mazot taka ima propisi i za poslusnosta na mazot prema zenata. Zavisno od obvrskite i situacijata nekade mazot ima pogolemo pravo zenata pomalku a nekade zenata poveke mazot pomalku. Na primer,od nasledstvoto na roditelite poveke nasleduva sinot od kerkata. Ova za nekogo e neramnopravno,megjutoa e pravedno bidejki kerkata ke se mazi i ke nasledi drugo nasledstvo a sinot se zeni i zema drugo zensko koe ke ja prezeme taa vishka. Ete ja ramnopravnosta za zenskoto.
A besmisleni izjavi deka vo mekka pozarnikari ne intervenirale vo zenski ucilista zatoa sto ne bile zabuleni,vo mekka.... toa e glupost na godinata. A i da se sluci,po nekoja slucajnost,ne mi e jasno zosto Islamot kako religija go obvinuvate,koga zakonot takvo nesto ne dozvoluva ?
Ako zboruvame za slucaevi togas da zboruvam i jas za moite komsii hristijani,ateisti,da zboruvam za onie vo stranstvo,komsii,poznanici..... bi mozel so denovi da pisuvam raznorazni slucki. No ako zboruvame za Islamot kako religija i za zakonot i pravilata i propisite,togas da zboruvame za toa i za ednata strana i za drugata.
Edna od osnovite greski e toa sto sekogas sporedba pravite so Muslimanka koja praktikuva Islam i Hristijanka koja ne praktikuva Hristijanstvo. Ako pogledneme Hristijanki koi praktikuvaat hristijanstvo,edinstveno mesto kade sto mozeme da gi sretneme e manastirot. Tolu za slobodata na zenata Hristijanka koja odlucila da mu bide pokorna na Boga,onaka kako sto zahteva biblijata te. da se navikne vo tisina,nema pravo da izucuva,ne smee da bide gologlava,ili da ja izbrice glavata....... Dodeka Muslimanka zabulena mozes da vidis i vo uciliste i na rabota i na ulica i na soping i na sekade.