Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Не можеш да наречеш парче месо, нешто што станало дел од тебе.

Е зошто да не можам? Ќе си го наречам прстот парче месо. Ако сакам, ќе го сечам. Нема ти да ми кажеш како да си го викам :)

Девојче, смири се. Не можеш да им кажеш на другите како треба да размислуваат. Со инка во глава не се тура. Кажи си за себе, не ги напаѓај другите, обидувајќи се да им наметнеш грижа на совест, и можеби ќе постигнеме нешто во дискусијава. :smir:

Не можеш да им кажеш на другите како треба да размислуваат. Со инка во глава не се тура.

Јас го кажав своето размислување во врска со тоа што членот пред мене го изнесе во постот.
Тоа не значи дека сакам да го наметнам своето мислење на други. Напротив, го почитувам секое мислење и ако некој нема некоја особина јас не можам со сила да ја наметнам.
Постот не значеше дека мора секој да го прифати мојот став.

Не можеш да наречеш парче месо...

Ѕид од текст.

Можам да си замислам крајник или слепо црево или недај боже нешто попроблематично да правиш што ќе збориш.
Амишите ќе се засрамат.

Ги поддржувам сите оние кои абортусот не го сметаат како убиство, туку како право на избор! Ако сакам ќе го родам, ако не нема!! Зависи во каква ситуација сум!

Vistina deka deteto e sveto nesto ama dali ke bide dokolku te siluvaat na nekoja15,16 god vozrast....togas ako go rodis ke si go unistis i tvojot a i negoviot zivot.....sum protiv abortusot,no vo odredeni situacii go opravduvam...

Klasicen primer zosto treba da postoi abortusot i ne e grev ako se odluci nekoj na taa opcija.

Дали тие на форумов кои се против абортусот, кога би биле жртва на силување би го родиле тоа дете? и во овој случај не оправдувате? лесно е да кажете сега да да би го родила.. но кога недај боже би ви се случило, сосема поинаку би размислувале!

Ѕид од текст.

Можам да си замислам крајник или слепо црево или недај боже нешто попроблематично да правиш што ќе збориш.
Амишите ќе се засрамат.

Шупливост.

Шо збораш, свесен си? Плод споредваш со слепо црево?

Шупливост.

Шо збораш, свесен си? Плод споредваш со слепо црево?
Донекаде е во право.

Ако одиме по тоа дека живот ретставува прериодот од кога некој ќе се роди, до неговата смрт, тогаш абортусот не претставува убивство, ниту ништо слично.
Ако не претставува убивство, зошто да не го оправдаме?

Или тука има некоја друга логика?:motor:
Незнам...

Донекаде е во право.

Ако одиме по тоа дека живот ретставува прериодот од кога некој ќе се роди, до неговата смрт, тогаш абортусот не претставува убивство, ниту ништо слично.
Ако не претставува убивство, зошто да не го оправдаме?

Или тука има некоја друга логика?:motor:
Незнам...

А периодот кога е во самиот стомак, то не е ништо а?..

Јебем ти логика.

А периодот кога е во самиот стомак, то не е ништо а?..

Јебем ти логика.

Во периодот кога не може да преживее независно од мајката (мене), фетусот не го сметам за дете, т.е. човек.

Што викаш за оваа логика?

Уф, што се не прочитав...Мање битно тоа..
Мојот став е дека секоја жена го има индивидуалното право на избор дали да абортира или не!
Секако не оправдувам себично понашање на недораснати личности што не сакаат дете затоа што наводно не сакаат да го изгубат своето јас и да живеат за некој друг(читај детето)..тоа ми е дебилно и таквите би ги пратила на линч, не абортус.:neslusa:
Ама затоа во ситуација на НЕсакана бременост заради икс причини(што не мора секогаш да се неинформираност)..мислам дека е оправдано да се абортира.И не, не го сметам тоа за убиство. Напротив, посурово ми е да осудам дете на живот без родители или во дом или па недај Боже со „родители“ што го малтретираат и ред други трауми.
Јас лично би се одлучила за таков потег ако мислам дека не можам да му овозможам на детето не само емоционална туку и материјална поддршка што ја заслужува.

Во периодот кога не може да преживее независно од мајката (мене), фетусот не го сметам за дете, т.е. човек.

Што викаш за оваа логика?

Сакс!

А со оглед на тоа дека можиш да им го слушниш дишењето, срцето? То ќе го занемариме, а?

Прашањево до Тамарче....
Кога недај боже би била жртва на силување ќе го родиш??

Не сум личноста која ја повика да одговори, но сепак ќе го напишам своето мислење.
И читајте убаво: не го наметнувам на никого.
Мислам дека во последните неколку постови се реплицира за абортус и за бременост кога се е нормално, текот на бременоста, возраста (да речеме барем да е полнолетна или приближно тука негде), а не за силувања, услови кога знаеш дека детето ќе ти расне во дом и сл работи поради кои животот на тоа суштество ќе биде уништен.

Прашањево до Тамарче....

Во некој мој претходни постој кажав кога оправдувам.

Значи, ако е медицински оправдано и ако е чупата жртва на силување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom