Bluetooth Peripheral Device

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Надворешно Bluetooth стикче ставам на лаптопот, ми се поврзува со Нокиа, но со некои други телефони не ми се спарува, а Bluetooth Peripheral Device во Device manager ја покажува без драјвери, никако неможам овој сервис ни да го инсталирам ни ништо, гуглав има многу кои го имаат овој проблем, но решение неможам да најдам .. инаки на Win Vista е лаптопот..

Некој да се соочил со овој проблем .. ?

vista-sucks.jpg

Кај мене е со виста лаптопот и не ги инсталираше автоматски драјверите, ама затоа имав цеде со драјвер, го инсталираш и нема гајле.
Пробај најди ги од официјалната страна драјверите и софтверот шо си оди со стикот.

Кај мене е со виста лаптопот и не ги инсталираше автоматски драјверите, ама затоа имав цеде со драјвер, го инсталираш и нема гајле.
Пробај најди ги од официјалната страна драјверите и софтверот шо си оди со стикот.

ништо нема со стикот ... :)
а на која официјална .. Noname е стикот :)

И кој е крив сега, Вистата или стикот?

хехе
абе незнам оти не работи на одредени телефони ...
изгуглав еден куп ги има со истиов проблем .. има некои решенија ама не ми помогнаа .. мислев некој од тука да не го имал истиов проблем ..
има едно решение ама треба да симињам нешто од Microsoft .. ама таму пак бара Validate ...

:icon_lol: Vista Ready...

Туку дај пробај со тој начинот што викаш барал валидација. Ако ти е оригинална Виста што дошла со лаптопот немаш гајле. Ако ти е кракувана пак немаш гајле, вистата има послаба заштита од 7ката. Еве мене кракната виста ми ја валидира на мајкрософт сајтот, windows update работи итн. И ако можиш ај кажи го тој начинот (дај линк).

И ја иам надворешен Bluetooth стик, работеше шо работеше... после неколку реинсталации на ПЦ-во, нејќе да чуе за Bluetooth. На компјутеров пишува дека се е ОК, демек работи а телефонот неможе да го пронајде како што тоа го правеше порано. И барав чаре со реинсталација на драјверите за bluetooth -тот ама јок. Истото пак, неможе да го пронајдам иако софтверски работи.
И го баталив... си префрлам податоци на телефонот преку USB кабелче.

Надворешно Bluetooth стикче ставам на лаптопот, ми се поврзува со Нокиа, но со некои други телефони не ми се спарува, а Bluetooth Peripheral Device во Device manager ја покажува без драјвери, никако неможам овој сервис ни да го инсталирам ни ништо, гуглав има многу кои го имаат овој проблем, но решение неможам да најдам .. инаки на Win Vista е лаптопот..

Некој да се соочил со овој проблем .. ?

Пробај со ова јас ова BlueSoleil 6 програмче е за мојот BT а долу кај икончињава ти го покажива кај сатот шо е ?? И мене едно време не ми го кажуваше никаде ама од кога го форматирав и го кажува ама првин пробај со тоа BlueSoleil..Btw кај го најде тоа нонаме и без ништо со него мене ми дадоа драјвери...И да да не ти беше неколку дена во компјутерот уклучено без да го извајш??и види дали ти отвара нова конекција кога ке го ставиш?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom