Што мислите за Жан Митрев?

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Океј. Ти го почитувам мислењето. Ама ти не истакнуваш мислење... Ти навредуваш и исцрнуваш.
Едно е да кажеш: Според мене...
А не... Он е таков, ваков, лажго, неквалификуван...

Мислам, различно е.

Имај убав ден и избањај се еднаш за мене во море.

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Јас не учев факултет во Германија, а и не работам и не живеам во Германија.
Д-р Непознат живее и работи во Велика Британија.

И давам свое мислење за него. Ништо повеќе.
Не е само тоа. Секој има право на свое мислење и тоа е за почитување. Но НИКОЈ нема право да го наметнува своето мислење врз другите. Може да се изложат факти и тези, а кој како ќе ги толкува и кому ќе верува тоа е сопствено право.

Непознат

FRCS, MD, MSc. PhD
Член од
27 мај 2010
Мислења
130
Поени од реакции
12

Повредено Ви е егото Nepoznat од тука до
Frankfurt am Main! Седите на нет цел ден и фолирате дека сте на одмор во Грчка а уствари пишете на гуглето Жан МИтерв и барате се шо е поврзано со неговото име ...онака љубомормо читате!
Само не знам како е тоа можно да сте толку против Митрев кога ниту сте во иста област ниту сте во иста земја(има нешто друго) а и зар не гледате дека целиов форум се запна против вас.
А за апдејтирана ..апдејтирана сум и живо заинтересирана за тоа бидејќи при крај сум со медицинава па сакам да станам Ph.D.:))
Ќе ви кажам во Скопјево како се организирани работите

Медицински факултет - општа медицина = доктор на медицина MD
Завршена специјализација во некоја област = специјалист во истата
Субспецијализација = субспецијалист во истата
Постдипломски студии = магистер Mr
Докторат = доктор на науки (Ph.D. = Philosophy doctor)​

1. Doctor of Philosophy,највисока академска диплома со која може да се биде универзитетски професор која се добива по истражувачка работа докторат!
И не се обидувајте залудно да го трулите народов против Жан, релакс и помири се дека има болји од тебе.
Судбина!
Гледај си таму "морето"

Идна колешке ич не си апдејтирана. А за тоа што ми кажуваш како е во Скопје, на брзо време нема да биде така. Бидејќи Скопје се стреми да е во ЕУ и секојдневно се менуваат закони.

Е сега, за докторат не ти се јасни работите, и не верувам дека во МК е различно, а и доколку е така како ти што викаш, тогаш МК има образовен проблем. И не е различно, туку евентуално во МК се исповестуваат титулите PhD = DSc. - што се разбира е смешно, и не е точно!

Магистер и доктор на медицина во ЕУ се стекнува заедно со факултетот по медицина. (А тоа што во МК не е така, а знам дека не е, тоа само губат колегите) Бидејќи факултетот трае 6 години и се стекнуваат повеќе од 360 кредити. И јас кога завршив медицина, НЕ дипломирав, ТУКУ Магистрирав. И така ми стои во Дипломата М-р Д-р

Субспециализации низ европа веќе не постојат, тоа го има само во Македонија и евентуално Србија и про-српските држави. И овде се апдејтирај.

Докторат.
Едно е доктор на филозофија (тоа се учи 3 или 4 години), се прават научни проекти и се завршува. За ова не треба посебен допринес за науката, а доволни се научни истражувања, публикувања во списанија (Вие и жан како што викате часописи на српски)

Додека доктор на медицински науки (DSc., Doctor of Medical Sciences) - е многу ректа титула, и јас до сега имам запознаено само двајца човеци во мојот живот. И се стекнува со ИСКЛУЧИТЕЛЕН придонес за науката. За оваа титула не се учат студии, и не е потребно веме. Истата, се стекнува од многу искусни и угледни професионалци во областа и во науката.

Поради лошата поставеност на науката во Македонија, можно е во Македонија овие две титули да се поистоветуваат. Што е смешно.

И друго, ДА, за да предаваш на факултет (да си Доцент или Асошиејтед Професор - Што јас ќе бидам од септември, и ќе го работам тоа) ти е потребно PhD, а не DSc.

А од кога завршив факултет, имав право веднаш да станам асистент на факултет (бидејќи бев Магистер). Но тоа не го направив, поради тоа што одлучив времето што го поминувам со студентите, да го пренасочам на докторатот и на операциите.

Жал ми е што јас ве учам на тоа, но од друга страна мило ми е што нешто ќе научите и од мене во животот, па така и ќе се сеќавате на мене. :smir:

Б

Бат Елохим

Гостин
докторе, да не чека некој пациент у чекална дур ти висиш по форуми?
(онака информативно)

H

HITCH

Гостин
Жал ми е што јас ве учам на тоа, но од друга страна мило ми е што нешто ќе научите и од мене во животот, па така и ќе се сеќавате на мене. :smir:
Докторе Оф Боли па ти си клинички случај, ама најтежок случај. Мене ми изгледа дека си биполарна личност. Прво си неврохирург, после си асистент, па философ, па уште не знам што Имам едно прашање за тебе. Денес се возевме низ град мојата работа е таква, па решивме да појдеме до Матка. На оној делот кај што се двои патот, лево Матка десно стариот пат за Тетово, кога завртивме кочниците од колата многи ни зашкрипеа. Бидејќи видов дека сте доктор за се сакам да ми кажете како да си ја излечиме колата. Дали треба да се центрира или пак треба да се сменат кочниците?

Ааах бре, ни ѓубре не можам да те наречам, комплимент би ти дала. Кој ти дозволи да ги потценуваш луѓево? Од каде знаеш дали јас имам пари и колку пари имам? Од каде знаеш што се` поседувам? Од каде знаеш каков компјутер имам? Абре докторе по се` и сешто, за последен пат ти кажувам да не ги потценуваш луѓето. Немаш поим кој е од другата страна на мониторот!

Барам темава да биде преместена во канта, а авторот на темава да биде баниран поради навреда на форумџиите! Неколку пати му нагласив дека нивото на дискусија треба да биде повисоко тој го одби мојот совет. Сеедно дали намерно или ненамерно.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.840
Поени од реакции
12.346
Докторе Оф Боли па ти си клинички случај, ама најтежок случај. Мене ми изгледа дека си биполарна личност. Прво си неврохирург, после си асистент, па философ, па уште не знам што...
Multiple personality disorder :toe: dissociative identity пљус јахта пљус шваљерка...е затоа ги оправдувам камерите у Скопје, ради швалерација.
Хич, оа ти е муабет за пред гранапче, шо би рекол една моја омилена јавна личност :) Идам сеа да берам смокви и да се тешам дека таму некаде во светот (ако не кај нас) постојат и хумани доктори (без некој интерес за јахти, женцки и лапрдање кон форумџиите, пациентите, Жан (Жак) и Саша)...жими дундава ама ај :)

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Барам темава да биде преместена во канта, а авторот на темава да биде баниран поради навреда на форумџиите! Неколку пати му нагласив дека нивото на дискусија треба да биде повисоко тој го одби мојот совет. Сеедно дали намерно или ненамерно.
Чекај,не брзај,да видиме што друго ке каже дека е.Може гинеколог.Баш сега почнува интересното.Гледам изгасен е може ги прегледува пациентите или се сонча.:tv:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Се се измешало во темава,неврохирургија,систина,влади...
Докторот кој од 24 работел кај Жан Митрев,а сега е кај Влатко во Систина ми е најинтересен.Од факултет добил шанса да научи нешто,учел 10 години од човекот кој денес го плука,му дале некоја пара плус и заминал во Систина.Што ти е македоснки менталитет.Човекот кој го научил што е медицина,денес му е предмет за плукање.Второ,Жан Митрев е преварант,а Израелецот кој е во Систина е светец,само неколку пати е под сомнение дека препродавал органи.И трето,Влатко да го чита ова ќе се засрами од своите вработени.
И кога веќе се отвори темава пошироко,Караѓозов е најстар во Систина и најспособен,по него е Цветановски,а третиот доктор на васкуларно сте Вие?

Р

~~РубинРед~~

Гостин
.Од факултет добил шанса да научи нешто,учел 10 години од човекот кој денес го плука,му дале некоја пара плус и заминал во Систина.Што ти е македоснки менталитет.Човекот кој го научил што е медицина,денес му е предмет за плукање.
Рани куче да те лае :toe:

Непознат

FRCS, MD, MSc. PhD
Член од
27 мај 2010
Мислења
130
Поени од реакции
12
Д-р Непознат живее и работи во Велика Британија.
академски колега, по десниот волан што прашав во форумот за колите ли? :wink:

Прво си неврохирург, после си асистент, па философ, па уште не знам.....

Ааах бре, ни ѓубре не можам да те наречам.
Се гледа колку ти се познати работите.

една песна за тебе од една моја добра пријателка се надевам ќе ја сватиш.

жими дундава ама ај :)
:vozbud:
Ти против швалерација ли си или за швалерација?

Што толку слики смени денес? :toe: Ако си ти тоа на сликата...не си лоша :nesum:

Р

~~РубинРед~~

Гостин
Што толку слики смени денес? :toe: Ако си ти тоа на сликата...не си лоша :nesum:

Абе каква сум таква сум тоа да не ти е ич гајле...Него од кај знаеш дека многу аватари сменив.Ке си правам јас што сакам оти ми се може,ете така :pipi:
A ти ги излече ли пациентите или цело време беше офлајн и читаше што се дискутира.:tv:

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Од вакви i want to be MD Doctor Преку кур више,студенти што си лечат фрустрации ( тоест вечити асистенти спецјализанти ) кој ги критикуваат другите само да си ја излечат својата фрустрација, и кога ке сте стегнат да лажат бреееееееееееееееееее ај бркајте работа успешни докторишта сигурен сум дека со толку научни трудови и операции немате време за седење на кајгана и јадење гурабии за било кој човек не пак за жан или некој друг доктор во мк
ПС: Да не ве одбил на конкурс за работно место Хигиеничар :pos2:

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.011
Поени од реакции
2.043
ne daj bozhe da dojde rabota da imam nekakvo mislenje za nego .. pu pu pu .

Kajgana Shop

На врв Bottom