Д
Демијан
Гостин
a da prasam: Kolkavi se sansite zenata da ne bide sposobna posle abortusot da nemoze veke da raga deca?
толку е битно кај прочитале нешто?Признај, ова го прочита на графитот позади Тинекс.
Постојат начини за самоодбрана. Има 301 начин за одбрана од вакви акти.
Има еден збор се вика КОНДОМ. Ти со 700 сексуални чинови годишно, би требало најдобро да го знаеш тоа.
Единствено нешто што го оправдувам. Не сакам да се мачи детето, нема да има никаква социализација. Во ваква состојба човекот е паразит, суштество на кое му е потребен домаќин/и за да преживее. Тоа едноставно не е живот.
Или за тој пола саат да се опнете уште два пати а? :wink:
a da prasam: Kolkavi se sansite zenata da ne bide sposobna posle abortusot da nemoze veke da raga deca?
Токму така.zasto mislite deka zenata posle abortusot nemoze da ima deca?ako doktorot e stvarno strucen i si ja vrsi rabotata kako treba a zenata e vo dobra zdravstvena sostojba togas ne bi trebalo da ima koj znae kakov problem.ne treba vednas naredniot mesec dva,da ostanuva trudna za da ima vreme organizamot da zazdravi.(iako onaa sto otisla po svoja volja da abortira ne veruvam deka mesec dena po toa ke saka pak da abortira).
и што требаше, во 3та година факултет (21 година) да го роди детето? да го уништи и својот живот и животот на детето? каков живот ќе му овозможеше?
Освен од силување,за мене друго оправдување нема.
Еве јас имам 18 години и одговорно тврдам дека никогаш нема да абортирам, затоа што сум најголем противник на тоа.a devojkati ostane bremena? da kaze doma nema sansi pos tatko i ke te nabie na kol.. da go rodi nema sansi pos ti nekako ne planiras da ja zemes.. i sto ke pravi? a ima nekoi 18 godini da receme
Драга моја, не би сакал да го напишам истото, бидејќи те сакам премногу за тоа.Драг/а моја,
Не си свесна колкава глупост тресна.
А твојата другачка и дечко и, неможеле да си дозволат луксуз од свршување надвор како најсигурна варијанта, доколку не биле спремни да се носат со последиците?толку е битно кај прочитале нешто?
што ако жената не можела да се одбрани? што ако и ставиле дрога во чашата? имаш слушнато за такви случаи? не сите жени се способни да се одбранат.
друго, една познаничка пиеше контрацепциски пилули, дечкото користеше презерватив, и се случила грешка, па после тоа зема и day-after пилула (што во шпиц читав дека демек биле страшно штетни,што е глупост, тие само сакаат на насловна нешто да стават)
и пак остана бремена. и што требаше, во 3та година факултет (21 година) да го роди детето? да го уништи и својот живот и животот на детето? каков живот ќе му овозможеше?
не може никој да ми докаже дека абортусот треба да биде лимитиран само за жените кои носат деца со инвалидитет. тоа е мое тело, и јас бирам што ќе правам со него. па дури и сите да мислат дека ги имам сите услови за да го чувам детето, ако јас не сметам дека е моментот, нема да имам деца тогаш.
значи, јас сум ЗА абортус (крајно pro-choice). никој не може да ми каже што да правам со своето тело.
и, патем, до 3 месеца фетусот е своевидна амеба. нема ни развиен нервен систем, ни ништо, само зачеток е.
Драги мој..Драга моја, не би сакал да го напишам истото, бидејќи те сакам премногу за тоа.
Ситуацијата тогаш и сега е различна. Други правила на игра важат денес. Други валути се на маса и поскап леб се јаде. Мерилото на годините веќе не е исто. Годините не тежат исто. Дури и болниците не се исти. (државната наша рака на срце, во тоа време помодерна беше)
Ова е како што кажа филмаџијка, работа на став. Да или Не. И никој никого нема да го убеди во спротивното...
Остатокот од постот нема да ти го коментирам затоа што има и ќе има абортуси(за голема жал)и такви примери има секој ден стотици(за уште поголема жал).П.С. Проблемот на абортусот нема да го решат оние кои најгласно викаат, ако нападноста им е единствената јака страна. Параметрите на абортусот се економски, социјални, здравствени, правни...
Лесно е да си седиш дома на топло пред компјутерот и да продаваш морал. Како е-Bay, хе-хе. Среќа што секој може (сеуште) сам да одлучи дали понудената стока е оригинал или бофл, дали да ја купи или само да се насмее.
А твојата другачка и дечко и, неможеле да си дозволат луксуз од свршување надвор како најсигурна варијанта, доколку не биле спремни да се носат со последиците?
Така ем пиела се` нешто, ем си направила поголем стрес, ем се испонашала пресебично.
Нема оправдување без оглед кој век сме. Некои работи не се менуваат.
ДрагИ моИ... (се раширивме)~*TамарЧе*~ напиша:Драги мој..
Ситуацијата за абортирањето е иста, па колку сака нека поминат години.
Убиство на нечиј живот. Ни леб ни маса ни болници ни држави..
Доколку имаш секс, треба да бидиш внимателен, а не поради твојата невнимателност да настрада живот! (Збораме за абортус кој не е од медицински причини).