NBA Сезона 2010/2011

Член од
1 март 2009
Мислења
8.632
Поени од реакции
10.350
Гледа некој Портланд - Денвер ?
Брендон Рој конечно се врати и постигна две тројки за да изедначи а Денвер се многу подобри после трејдот Галинари и Чендлер вкупно 49 поени :tv:

LeoMessi10

Lionel Andress Messi
Член од
12 април 2008
Мислења
2.316
Поени од реакции
268
Беше ебано време, Лузеров ни ебуе матер 3 сезоне више крв му ебем гадна циганска !

Ајде Џоу Д реагирај сеа или никад! Џери Слоун земај го ! :D

--- надополнето ---

Да тој е!

--- надополнето ---

Majами не го стаев пошто планирав да ги стаем туе само екипите од западот покрај Бостон, Орландо центрите ги стаев за пример пошо конкретно Гојак ми збореше за Орландо.

Не ни мислев дека Мајами не е конкурент !

Објаснив дека ваков потег направи Бостон пошо според нивното раководство освен Мајами не гледаат друг противник на Истокот !
Doc Rivers,speaking!

Член од
16 август 2009
Мислења
2.213
Поени од реакции
1.713
Ок правиш муабет за екипи што немаат добри центри. Ама за титула, еве да земеме во исток ќе треба да се помине Орландо. Кој ќе го чува Хауард 48 минути. Гарнет?
:pos2:, епа добро за титула, мислиш дека Бостон ќе испадне од Орландо во евентуална пресметка? Па што ако Хауард постигнува кошеви под кош кога пак го јадат Орландо бидејќи Бостон има многу повеќе и подобри опции во нападот. За Лејкерси да кажеше, подобро ќе беше. Бајнам и Гасол му прават повеќе проблеми на Бостон, ама и тоа е знак прашалник, да се сретнат Бостон-Лејкерс во НБА финалето.

--- надополнето ---

Замисли една повреда на КГ.

Да можат Ноа, Роуз и Бузер да изиграат до крај на сезона заедно дефинитивно Чикаго стигаат до финале на исток.
А замисли повреда на Коби? Или Вејд? Или Џејмс? Ако веќе одиме по тој муабет...

Чикаго се страшни!

G

grande-juve

Гостин
Гледа некој Портланд - Денвер ?
Брендон Рој конечно се врати и постигна две тројки за да изедначи а Денвер се многу подобри после трејдот Галинари и Чендлер вкупно 49 поени :tv:
Каков натпревар, во 07:30 заврши и не ни помислував на спиење, толку беше интересен. Руди Фернандез и Рој со неверојатни тројки за оувертајм, претходниот меч со Лејкерс водеа 10-тина поени па изгубија во продолжение, сега губеа па тепаа во ОТ. Каков тим ќе ми бидат Блејзерс, Рој да влезе во кондиција, Олдриџ е тешко запирлив, ќе имаат одлична помош од другите, Руди, Андре Милер, Џералд Волас, Метјус, Батум, Кемби, па и Оден кога ќе се врати идната сезона...уф, и плус одличен тренер, МекМилан.
А од другите натпревари, Кливленд ги тепаше Њујорк, во 4-та четвртина, Билапс беше тој што ги врати Њујорк, заедно со Стадемаер, Мело ако памтам имаше само 2 поена во последна четвртина и плус го растурија во одбрана, посебно Џејмисон. Орландо со Супермен прилично лесно ги скротија Грмотевиците, малку гледав и Спар-Нетс, на Дерон Вилијамс тешко ќе му иде со ваков тим.
А Денвер навистина изгледаат подобро, само проблем ќе им бидат тесни завршници, кој ќе им ги добива натпреварите, само тоа, инаку одлично делуваат вака.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
:pos2:, епа добро за титула, мислиш дека Бостон ќе испадне од Орландо во евентуална пресметка? Па што ако Хауард постигнува кошеви под кош кога пак го јадат Орландо бидејќи Бостон има многу повеќе и подобри опции во нападот. За Лејкерси да кажеше, подобро ќе беше. Бајнам и Гасол му прават повеќе проблеми на Бостон, ама и тоа е знак прашалник, да се сретнат Бостон-Лејкерс во НБА финалето.

А замисли повреда на Коби? Или Вејд? Или Џејмс? Ако веќе одиме по тој муабет...

Чикаго се страшни!
Вака сеа. Бостон се на ИСТОК, Лејкерс се на ЗАПАД. За да се сретнат они, Бостон треба да тепа најмалце 12 утакмици. Од тие утакмици само прво коло ќе биде лесно за поминување. Ако ти уште од сега си ги рачунаш за во финале Селтикс тогаш незнам што да ти кажам. Истокот е многу јак. Орландо има многу добри играчи. Само не се во форма. Вчера успеаа да ги прегазат Оклахома 111-88. А Оклахома се 4 тим на западот што и не е толку лошо. Незнам зашто се изнасмеа толку кога и Орландо има доста добар тим. Нелсон, Ричардсон, Туркоглу и Бас може не се КГ, РА и ПП ама пак не се лоши.
Иначе тоа со Гарнет не ми беше у контекст демек нека се повреди најдобриот што ќе праите. Туку дека од високи играчи само он остана, според мене асален. И може Глен Дејвис. На пример Лејкерс колку време играа без Бајнам??
Како фан на Бостон сигурно си го прочитал ова после утакмицата со Денвер:
The Celtics suited up just nine players and had to fight through the emotions of losing center Kendrick Perkins, who was dealt to Oklahoma City for forward Jeff Green in the biggest of Boston's trio of trades Thursday.

"Tough day to play basketball," Kevin Garnett said. "Very tough day to play basketball, to even concentrate. Just being bluntly honest. You feel like you lost a family member today. Tough day."

"It was very emotional, especially for me being that I had a chance to see Perkins grow up from day one, fresh out of high school, coming in here and seeing the level he got to, a championship team," said Paul Pierce. "It's definitely emotional. I had a chance to talk to him this afternoon a little bit, he was definitely hurt. The guys around this locker room were definitely hurt to see Perk go."
"I hate to lose a teammate like Perkins," Pierce said. "He meant so much. People don't understand chemistry is from the bus to the plane to the locker room, so it's definitely a blow. It depends on how the other guys make the adjustment."

--- надополнето ---

Каков натпревар, во 07:30 заврши и не ни помислував на спиење, толку беше интересен. Руди Фернандез и Рој со неверојатни тројки за оувертајм, претходниот меч со Лејкерс водеа 10-тина поени па изгубија во продолжение, сега губеа па тепаа во ОТ. Каков тим ќе ми бидат Блејзерс, Рој да влезе во кондиција, Олдриџ е тешко запирлив, ќе имаат одлична помош од другите, Руди, Андре Милер, Џералд Волас, Метјус, Батум, Кемби, па и Оден кога ќе се врати идната сезона...уф, и плус одличен тренер, МекМилан.
А од другите натпревари, Кливленд ги тепаше Њујорк, во 4-та четвртина, Билапс беше тој што ги врати Њујорк, заедно со Стадемаер, Мело ако памтам имаше само 2 поена во последна четвртина и плус го растурија во одбрана, посебно Џејмисон. Орландо со Супермен прилично лесно ги скротија Грмотевиците, малку гледав и Спар-Нетс, на Дерон Вилијамс тешко ќе му иде со ваков тим.
А Денвер навистина изгледаат подобро, само проблем ќе им бидат тесни завршници, кој ќе им ги добива натпреварите, само тоа, инаку одлично делуваат вака.
Не сум сигурен ама мислам дека оваа сезона му истекува договорот и Портланд нема да му го продолжат. Иначе добра екипа направија оваа сезона, секоја чест и за Олдриџ каков напредок. А чим била толку јака утакмицава ќе ја симнам на торент да ја глеам:)

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.471
Поени од реакции
87.286
Да не знаете колку заврши Чикаго-Мајами :smir:

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Орландо далеку се од титула, мнооогу далеку. Со трејдот на Винс се уназадија уше толку. Нема шанси да идат далеку тие. Со еден суперстар и друго само играчи шо пуцаат тројки цело време нема да стигнат далеку.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.924
Поени од реакции
8.801
^проблемот кај Оралндо е во Нелсон, пред две години тој играше мноогу добро, сега не е тоа што беше и кога ќе се сетам тогаш и Рашад Луис беше фантастичен, но и на него дрстично му падна формата, Орландо требаше да ги трејдува само Луис и Пјетрус, а не Винс... јас искрено мислев дека Аринас ќе го замени Винс,али тој игра премногу слабо, како да заборавил да шутира, за позицијата како плеј што ја игра да не зборувам па Нелсон колку и да не е во форма подобро игра Аринас, единствена светла точка од тој трејд им е Ричардсон, тој колку толку си го постигнува својот просек по натпревар, Тургоглу исто така му е падната фомата и никој не очекува да биде толку добар како што беше... пред трејдот на Винс имаа 18-10, од тогаш имаат 20-12, значи ништо не се сменило на подобро...

--- надополнето ---

Еве како Винс ја поздрави публиката во "Ер Канада" и тоа со првиот кош на натпреварот :)
[video]http://www.nba.com/games/20110225/PHXTOR/gameinfo.html#nbaGIboxscore[/video]

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Зашто лажеш бе Марли? Море Тетоец ако не те излаже нема кој. Се шалам.

Не бил тој. Gerald Green се викал момакот. Беше и на еден Slam dunk contest 2005/2006. .

Вчера кажа коментаторот дека е тој ! Ти ја проследив информацијата без да ја проверим :)

Kajgana Shop

На врв Bottom