П
Паспарту
Гостин
Да, за тој натпревар оди најава на МТВ...Ноќеска кого ќе даваат на мТВ? Орландо - Оклахома?
Да, за тој натпревар оди најава на МТВ...Ноќеска кого ќе даваат на мТВ? Орландо - Оклахома?
Ок правиш муабет за екипи што немаат добри центри. Ама за титула, еве да земеме во исток ќе треба да се помине Орландо. Кој ќе го чува Хауард 48 минути. Гарнет? Одличен дефанзивец ама премногу го јаде Хауард. ОНил? Не ми се верува повеќе од 10 минути да издржи против него. Крстич? Да не се лажеме. Џермејн Онил е веќе премногу повреден и не го ни рачунам. Сепак Перкинс беше многу добар дефанзивец. Предходниов плеј-оф Бостон што го изгуби од ЛА, според многумина беше заради тоа што Перкинс се повреди. Немора да значи дека ќе ја добие 7мата утакмица, ама сепак стварно е добар во одбрана.
Баш на полувремето го дадоа Док Риверс и го прашаа како размислува да игра од сега понатака и он изјави дека незнае, дека треба да се пронајдат од оваа утакмица. Плус ако ти текнува Перкинс кога влезе оваа сезона после повредата од утакмицата со Лејкерс, какви овации имаше во сала. И навивачите многу го поштуваа. Мене искрено многу чудно ми дојде оваа трампа.
За тоа со договорот и јас прочитав такво нешто. Се викаше дека Бостон прави место за Хауард. Ама па му истекува договорот и подобро да го пуштеа така можда. Со него мислам дека оваа сезона ќе имаа поголема шанса да освојат, отколку вака со Грин и Крстич. Па до негде и Нејт беше солидна замена за Рондо. Сега ќе се потпираат поише на Делонте Вест, кој треба допрва да се врати од повреда.
Ај фил јуЈа мислим дека у Орландо никојј више не глеа конкурент за титулата. Играат мизерно , дури и самиот Хауард изјави такво нешто после поразот од Кингс без Тајрик Еванс и Демаркус Казинс со 10 минути на терен !
И прошлите мечеви меѓу овие две екипи Хауард бил оставан повеќе сам а биле затворани Нелсон и комп.
Е сеа ова е трампа со која Бостон се спрема за Мајами. Со една ниска постава Бостон може да игра одлична дефанзива врз Мајами!
Рондо ќе го има Вејд, Гарнет ќе го изеде Бош а Пирс повеќе ќе може да се концетрира на својата дефанзива против Леброн, а Џеф Грин и Реј Ален повеќе ќе го користат тоа во нападот !
Значи како што реков според мене најдобра петорка во НБА ќе има Бостон на овој начин. Пирс е одличен дефанзивец кога сака, и кога треба, но поради преголемата улога во нападот и немањето соодветна алтернатива типот се уморуваше и неможеше да игра и напред и назад!
Ова е целата поента.
А види ги конкурентите за титула и нивните центри !
Лејкерс - Бајнам , Ретлиф
Сан Антонио - Тиаго Сплитер , Тим данкан
Далас - Хејвуд, Чендлер
Орландо - Хауард, Кларк
Бостон - Онил, Онил, Крстиќ !
Ју фил ми нели ??
...and the Oscar goes to...P.S Ова беше свирено фал во напад.
Tака е ... и Гадафи ќе биде пак претседател на Либијаovaa godina sampion e miami definitivno..
Протестираат против тренерот.Знае некој зашто не играат играчите што обично играат за Детроит???
Со резерви играат,Стаки,Принс,Мекгрејди не влегле ни секунда а скоро втора четвртина на крај е.
Протестираат против тренерот.
Да тој е!Овој Грин што дојде во Бостон е истиот што беше трампан за Ален на времето?
^Мајами не е конкурент пошто нема добар центар ? Или пошто Бош имаше лоша утакмица ? Па и Бостон не беа поарни против Денвер
И Орландо се конкуренти а Оклахома и Чикаго не се ?
И во центарите кај Спарс ко заборај Блер
Јас навивам за Мајами - Оклахома финале ама мислам ке биди Лејкерс - Мајами