- Член од
- 15 мај 2010
- Мислења
- 540
- Поени од реакции
- 72
Значи ако може некој да м и даде книга за visual c++ на македонски. Ако има во електронска форма, ако не кажете каде да купам?
Visual C++ (2005) е компајлерот, т.е програмата во која го пишуваш кодот. Обично по факултетиве се работи во Visual c++ 2005 или Dev C++.Значи ако може некој да м и даде книга за visual c++ на македонски. Ако има во електронска форма, ако не кажете каде да купам?
Фала за книгата што ми ја даде, но ова е баш за почетници, мене ми треба нешто понапредно, ова веке го имам совладано..Visual C++ (2005) е компајлерот, т.е програмата во која го пишуваш кодот. Обично по факултетиве се работи во Visual c++ 2005 или Dev C++.
А јазикот за кој бараш книга е C++ Еве нешто на македонски иако не сум го проверил. Најдобрите книги и туторијали се на англиски.
Ок, благодарам за тоа што ме насочи кон нешто, но ако може уште да ми препорачаш некоја книга на англиски, за висуелно програмирање.Колку што знам јас друже немаш ниту една книга за визуелно програмирање во било кој јазик, можда евентуално да има некоја за Delphi или Visual Basic, али до сега немам сретнато нити слушнато такво нешто, а и да има некоја преведена на македнсонски не ми се верува дека би ти била многу од корист.
Незнам точно за што ти треба, али имаш неколку опции за визуелно програмирање во C++:
- Win32, ако си почетник ова батали го од старт.
- MFC, ако си почетник пробај Dialog Based Application.
- CLR, ова ти е C++.NET, значи ги користи библиотеките од .NET framework-от и исто така е лесно за работа.
- Qt Framework, ова исто така е прилично лесно за работа, формите му се CSS based и со него можеш да тераш cross-platform apps.
Е сега незнам како да те упатам точно, затоа што јас почнав со Visual Basic, на него се учев, па се префрлив на C# па тек на крај стасав до C++.
Од горенаведените мислам дека најлесно ќе се снајдеш со CLR затоа што тоа ти е најлесно за да го сватиш визуелното програмирање, а после тоа ќе немаш многу проблеми со префрлање на друг програмски јазик или друга технологија.
Исто така разбарај се на гугл нешто како „C++ GUI programming/tutorial, C++ MFC programming/tutorial, C++ MFC Dialog Based, C++.NET tutorial, C++ CLR tutorial, How to start with GUI programming in C++“ и слични комбинации.
Ја те сфатив дека си почетник... :kesa: Нема везе, ете скајдрајвер ти понудил добри решенија.Фала за книгата што ми ја даде, но ова е баш за почетници, мене ми треба нешто понапредно, ова веке го имам совладано..
Ако сакаш материјали за С++ ке одиш на ПМФ на институтот за информатика ќе побараш и без проблем ќе ти дадатФала за книгата што ми ја даде, но ова е баш за почетници, мене ми треба нешто понапредно, ова веке го имам совладано..
Славчо Горчевски е автор на учебникот(прв) што го имам јас-Вижуал бејзик+графика+веб дизајн..ама не верувам да ја најдеш-од 2003 та е.Значи ако може некој да м и даде книга за visual c++ на македонски. Ако има во електронска форма, ако не кажете каде да купам?
brat aj ako moze da mi ja sendnis taa knigata da ja vidam so ima falaVisual C++ (2005) е компајлерот, т.е програмата во која го пишуваш кодот. Обично по факултетиве се работи во Visual c++ 2005 или Dev C++.
А јазикот за кој бараш книга е C++ Еве нешто на македонски иако не сум го проверил. Најдобрите книги и туторијали се на англиски.