Primera División 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    310
Статус
Затворена за нови мислења.
Aj nie da se zagreeme uste sega za El Klasiko

Preporacano za lica so +18 godini navivaci na Real Madrid so slabo srce da ne go gledaat ! ! !

^^Не ти требаше ова.

Иначе ќе биде интересно на двата дуели и од Ла Лига и финалето во Копа дел Реј. Ќе биде јако да се сретнеме и на Вембли. :)

Tiki Taka odnosno Tikken se vika igrata na Barcelona koja originalno poteknuva od Holandija a Johan Krojf ja donel vo Barcelona.

Моменталната игра на Барселона е откако е Гвардиола тренер, ни приближно иста од времето на Рајкард. Тогаш се' одеше преку Роналдињо, и според мене, многу поинтересно беше тогаш да се гледа Барса отколку сега.

Моменталната игра на Барселона е откако е Гвардиола тренер, ни приближно иста од времето на Рајкард. Тогаш се' одеше преку Роналдињо, и според мене, многу поинтересно беше тогаш да се гледа Барса отколку сега.

da bidejki togas pointeresni bea natprevarite sea ne e intereno samo 20 minuti treba da se gleda a veke vodime so 2-3 razlika

Тоа е субјективно. Мене многу повеќе ми се допаѓа тики-така играта, игра со куси и точни подавања, отколку игра каде еден играч(најчесто крило) со топката во нозе ќе истрча пола терен и ќе нафрли на некој висок центрафор.

Тоа е субјективно. Мене многу повеќе ми се допаѓа тики-така играта, игра со куси и точни подавања, отколку игра каде еден играч(најчесто крило) со топката во нозе ќе истрча пола терен и ќе нафрли на некој висок центрафор.

На Барса играта во времето на Рајкард не беше со нафрлување. Беше со трчање на Роналдињо на сите страни, тоа да, ама никогаш не нафрлувале.
А зависи како гледаш. Тогаш натпреварите беа многу поинтересни, не беа сите со волку голема разлика и во квалитетот и во резултатот, а сега доста е само прво полувреме да го гледаш и веќе се води со 2-3 разлика и во второ полувреме можеш и да заспиеш:)

Па и донекаде се во право фановите на Барселона..тогашната игра на Барселона целосно се базираше на Роналдињо и неговата магија која знаеме сите дека уживавме на нејзе без разлика дали се фановите на Мадрид,Барса,Јунтајтед..итн.....но релано гледано таа Барселона не беше ни блиску со квалитет на оваа Барселона која буквално вези на теренот..иако тогаш го имаа деко кој знаеше да не почасти со некој спектакуларен пас од 50-60 метри..исто така Жули и легендарниот Ето беа ѕверој...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom