Primera División 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    310
Статус
Затворена за нови мислења.
На Барса играта во времето на Рајкард не беше со нафрлување. Беше со трчање на Роналдињо на сите страни, тоа да, ама никогаш не нафрлувале.
А зависи како гледаш. Тогаш натпреварите беа многу поинтересни, не беа сите со волку голема разлика и во квалитетот и во резултатот, а сега доста е само прво полувреме да го гледаш и веќе се води со 2-3 разлика и во второ полувреме можеш и да заспиеш:)
Барса си е Барса, фантомски фудбал секогаш!
Од друга страна убаво викаш, за неутралните навивачи е тоа малку здодевно, ќе сомеле Барса се во прво полувреме, во второ се ладат, играат колку да пројде времето!
Сепак мене секогаш ми е убаво да ги гледам, малку да ми одмори мозокот :tv:

На Барса играта во времето на Рајкард не беше со нафрлување. Беше со трчање на Роналдињо на сите страни, тоа да, ама никогаш не нафрлувале.
А зависи како гледаш. Тогаш натпреварите беа многу поинтересни, не беа сите со волку голема разлика и во квалитетот и во резултатот, а сега доста е само прво полувреме да го гледаш и веќе се води со 2-3 разлика и во второ полувреме можеш и да заспиеш:)

Лошо си ме разбрал. Не правев споредба помеѓу Барселона на Рајкард и Барселона на Пеп.
Само правев споредба помеѓу два различни стила на фудбал. Многу повеќе ми се допаѓа кратките, брзи и точни подавања(тики-така)-стилот што го негува Барселона, одколку само трчање на еден играч по 50 метри, па нафрлање, па изгубена топка, па противнички играч трча 50 метра, па нафрли на 2метра центрафор.....
Тики-така играта е и 50 пати потешка. Мора да имаш страшно потковани играчи за да играш тики-така.

Овој тим игра далек потешка игра од таа во 2005 и 2006 и далеку по добра е Барса со овој тим во однос на тој.Мене повеќе мерак ми правеше тимот со Роналдињо,Деко,Ван Бронхорст,Ето и останатите играа со дриблинзи многу атрактивно некако пас играта не ми прави мерак али секоја чест на тоа што го играат сега.

1.Бернабеу пее: Сакаме дланка(се мисли на пет прсти, т.е. петарда=пет гола)

2.Тражили сте, гледајте!
250_0_pique-manita-301110.jpg

:pos::pos:

Случајно го најдов видеото. И што би помислил секој навивач на Барселона(и општо секој кој гледа фудбал) кога ќе види како Бернабеу пее QUEREMOS UNA MANITA?:):):)

Вообичаено од пред 2 години, може и традиција да ви стане.

Третата екипа е моментот :):):):)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom