Primera División 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    310
Статус
Затворена за нови мислења.
Па со играч помалку и со таков судија, што сакате да прае???

А тебе гоче више неможем да те читам, све мислев има надеж за тебе, ама значи каков дебил си тоа немам видено! Мурињо на секоја утакмица го правел тоа, давале гол и се повлекувал одма. А како тоа до пред Ел Класико Реал имаше дадено повеќе голови од Барса??? Ако играл Мурињо затворено, како играл Пеп????

Па со играч помалку и со таков судија, што сакате да прае???

А тебе гоче више неможем да те читам, све мислев има надеж за тебе, ама значи каков дебил си тоа немам видено! Мурињо на секоја утакмица го правел тоа, давале гол и се повлекувал одма. А како тоа до пред Ел Класико Реал имаше дадено повеќе голови од Барса??? Ако играл Мурињо затворено, како играл Пеп????

Не мислев да влегувам во дискусија, али морам да го искоментирам ова болдираново..

Објективно гледано, факт е дека Мурињо на натпреварите не игра затворен фудбал. Да, може да игра, али грев е со тие играчи да не играш и негуваш офанзивна игра. Тој тоа го знае... е сега, на моменти признавам дека ми е досадно да гледам негов тим како игра. Сеа може нема да се согласите со мене, али кога треба да чува резултат, поарно би ги гледал возбудувањата во спорт како што е голф, отколку негова екипа. Тоа е негова филозофија, побитно му е да извади резултат и да освои титула отколку да игра убаво и тоа мора да се почитува. Сум зборел и јас после натпреварот со интер лани дека играат анти-фудбал, но тоа е било во афект, секој тренер, екипа си доаѓа до резултат така како што му одговара.

И јас сум мислел дека повеќе сакам победа со 1-0 отколку убава игра, но ете, Пеп дојде на чело на Барселона и покажа на јавноста дека убавата игра (за некои) е суштината на фудбалот. Сум мислел дека повеќе сакам да губиме од Мадрид за на крај да освоиме титула, но сега гледам дека е неописливо чувството да го понижиш најлутиот ривал пред очите на светот. Да, уште стоам зад тоа дека повеќе сакам да изгубиме од Реал па на крај да освоиме, но тогаш задоволството не би било комплетно.

Инаку незнам за вас, али 51 погодок во 16 кола во Примера, за мене покажува дека Пеп никогаш не помислил да игра дефанзива, не пак стварно да го направи тоа.:smir:

Инаку незнам за вас, али 51 погодок во 16 кола во Примера, за мене покажува дека Пеп никогаш не помислил да игра дефанзива, не пак стварно да го направи тоа.:smir:

Да почекаме некое судење против Барселона, како што беше против Реал. Два недосудени чисти пенали, црвен картон за обичен дуел кој го има во секоја утакмица, неколку чисти ситуации досудени како офсајд, скоро сите играчи пожолтени... Не се сеќавам ни приближно олку лошо судење против Барселона.

imalo i kaj barsa losi sudenja
samo problemot kaj barsa e vo toa sto i da ima loso sudenje kaj barsa nemozis da vidis povike od 3 4 igraci so zolti kartoni,a kaj real standard se 3 4 igraci so zolti
samo dokaz deka barsa igra mnogu mnogu podobra i pokompaktivna igra od real

Да почекаме некое судење против Барселона, како што беше против Реал. Два недосудени чисти пенали, црвен картон за обичен дуел кој го има во секоја утакмица, неколку чисти ситуации досудени како офсајд, скоро сите играчи пожолтени... Не се сеќавам ни приближно олку лошо судење против Барселона.

Да, судиите се криви што Реал има постигнато 12 гола помалку од Барселона и што има примено 3 повеќе од нив:kesa:

Да, судиите се криви што Реал има постигнато 12 гола помалку од Барселона и што има примено 3 повеќе од нив:kesa:
Еве лани со Севиља, или со кој и да беше.. Бускетс треба да излезе пошо е заменет. Тој се поздравува со сите играчи по ред (читај задржува време). Судијата или не му покажа 2 жолт картон за задржување време, или му покажа, ама не му покажа црвен, пошо замената беше извршена. Класика. А да, треба да ги казнат сите екипи што играат дефанзивно против Барселона, дури и кога имаат играч помалку, у случај овие гол да не можат да дадат.

89 – Cristiano Ronaldo had 89 more shots (275-186) than Messi in Liga BBVA in 2010, but scored six fewer goals.
42 – Lionel Messi scored the most goals (42), provided the most assists (15) and completed most dribbles (166) in LigaBBVA 2010.

Еве лани со Севиља, или со кој и да беше.. Бускетс треба да излезе пошо е заменет. Тој се поздравува со сите играчи по ред (читај задржува време). Судијата или не му покажа 2 жолт картон за задржување време, или му покажа, ама не му покажа црвен, пошо замената беше извршена. Класика. А да, треба да ги казнат сите екипи што играат дефанзивно против Барселона, дури и кога имаат играч помалку, у случај овие гол да не можат да дадат.

Аха, значи сеа отидовме од вината на судиите за помалку постигнатите голови на Реал Мадрид, до таа фамозна измена на Бускетс каде што требаше да добие црвен. Класика.

Судиите во Шпанија се катастрофа, во Зимбабве нема толку лоши судии, али тоа е. За разлика од Мурињо, Пеп не плака пред камери за грешките на судиите. Има само една изјава против судии, после натпреварот со Алмерија лани и за тоа доби тужба.:smir:

Аха, значи сеа отидовме од вината на судиите за помалку постигнатите голови на Реал Мадрид, до таа фамозна измена на Бускетс каде што требаше да добие црвен. Класика.

Судиите во Шпанија се катастрофа, во Зимбабве нема толку лоши судии, али тоа е. За разлика од Мурињо, Пеп не плака пред камери за грешките на судиите. Има само една изјава против судии, после натпреварот со Алмерија лани и за тоа доби тужба.:smir:
1 болд: Спомнав нешто такво???
2 болд: Па ни Мурињо не би плачел ако судијата не суди против него.

Гледам колку не можат да дадат гол,просекот е над 3 гола по натпревар.
Лани не знам против кој игравме,важно судијата си имаше свое шоу...на крајот Пеп кажа:„Нема да ги кривиме судиите,што не можевме да победиме“.
Можеби не беше точно така изјавата,ама така нешто беше.

1 болд: Спомнав нешто такво???

Me интересира на што алудираше кога кажа дека треба да почекаме на судење на меч на Барселона, какво што било тоа против Реал во неделата...

п.с. Зборуваш како никогаш до сеа од коа е Пеп тренер на Барса, да немало лошо судење против нив.

Престанете веќе со тие дискусии,никаде не водат. Кој играл поофанзивно,дефанзивно....итн... Дискутирајте нешто во врска со темава,а не вакви празни муабети. :smir:

Me интересира на што алудираше кога кажа дека треба да почекаме на судење на меч на Барселона, какво што било тоа против Реал во неделата...

п.с. Зборуваш како никогаш до сеа од коа е Пеп тренер на Барса, да немало лошо судење против нив.

Наведи утакмица.

Во 77 ма минута да дајш гол,со играч помалце,со Севиља,против судијата......и сакате да клајт 2 напаѓачи,место одбрамбени,па да нападнит и да примит гол???..... Не го разбирам то...

Во 77 ма минута да дајш гол,со играч помалце,со Севиља,против судијата......и сакате да клајт 2 напаѓачи,место одбрамбени,па да нападнит и да примит гол???..... Не го разбирам то...

Не верувам дека тоа е многу за критика. И јас да бев тренер, истото би го направил.
Иако, има други случаи каде Мурињо непотребно го умртвувал фудбалот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom