Serie A 2010/2011

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Serie A?

• Вкупно гласачи
    417
Браво и за Милан и за јуве викендов...Милан растура поштено годинава најголеми фаворити за титулата.Јуве се враќа на старите добри патеки и после победава над лацио кој е еден од тимовите кој игра најдобро во серија а сезонва и според прикажаната игра пред се заслужено сме на второто место зад милан.Се надевам и понатака ке гледаме квалитетен фудбал и конечно некој да го симне интер од тронот после 5 години доминација ако може тоа така да се нарече...Кој и да ја освои од милан и јуве титулата ова ке биде прекрасна сезона во серија А се надевам дека нема да ми се расипе впечатокот до крајот на сезоната.

Во последниве години ова е дефинитивно најинтресна сезона во Сериа А во која што моментално има 4 екипи кој што се борат за врвот ! Штета што и Интер барем засега нема капацитет да се замеша во борбата за титулата но како и да е не очекува една феноменална сезона во Сериа А !

п.с И пак нека каже некој дека Итаљанската лига е најслаба :)

Во последниве години ова е дефинитивно најинтресна сезона во Сериа А во која што моментално има 4 екипи кој што се борат за врвот ! Штета што и Интер барем засега нема капацитет да се замеша во борбата за титулата но како и да е не очекува една феноменална сезона во Сериа А !

Лигата е стварно интересна, ке има доста мегусебни дуели кој ке решаваат за шампионот, се надевам дека Интер ке направи преродба во Јануар и сезоната ке стане уште поинтересна.Лигата е одлична сега за сега, се подобрува и судењето.Ке биде интересно во секој случај.

некој викаше бундес е најбоље со Дортмунд и Маинц на врвот

Нема врска кој е на врвот според мене.Ако се прашувам јас која е најслаба лига би рекол или Шпанската или Германската.
Зошто?
-Затоа што во Шпанија секоја година Барса и Реал освојуваат над 90 бод што не е случај во другиве лиги.
За германската миљарда пати е кажано зошто мислиме дека е послаба од итаљанската да не се повторувам сеа...

Мислам дека не треба да му се замери на дечкото, не е лесна и неговата .. 6-то место Баерн замисли на кои маки е :pos:

се знае МИЛАН И САМО МИЛАН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! FORZA MILAN

Пер ме боли шо милан се пред нас али не ме боли тоа -13 :)

Иначе , колку од вас се сведоци на 7те титули на милан у КЕП/ЛШ и остали срања ?

Немој да лажеш :tv:

За вториот болд, па ја можем да кажем дека 90 % се сведоци, не може на сите, али сигурно на повеќе од оние на твојот тим на кои ти си бил сведок !

ми фали една екипа погодувајте не е тешко :pos::pos::pos:

Палермо ?? :toe:

Иначе ќе ги замолам сите хејтери на Интер да престанат со реметот, пошто мора да се има предвид фактот дека имаат натпревар помалце :pos:

го изгуби квалитет от кој го поседуваше.....Милан качи за едно скалило,но Интер падна за неколку,Јувентус се мачи но изгледа за в година би требало да го има сериозен тим за два фронта,а Рома си игра топло-ладно и неуверливо.....другите тимчиња можат да си пробаат во ЛЕ.....

Па тука некаде се со Италија, Милан и Јувентус се на врвот :pos:

Шала на страна, зимава ладна, еве снег и во Македонија почна да врне, ќе видите во мај :)

Адријано ја доби наградата. Со тоа ова му е трета титула најкамен фудбалер во првенството. Два пати во Интер, еднаш во Рома.

За многу години нека е!

Еве го комплетниот ранкинг:

1) Adriano (4064 votes)
2) Amauri (2313)​
3) Ronaldinho (1832)​
4)​
F.
Cannavaro​
5) Materazzi (1692)​
6) Cassano (1688)​
7) Mancini (1494)​
8) Diego (1384)​