Што е смислата на постоењето?

Член од
14 јануари 2006
Мислења
93
Поени од реакции
2
Можеби мисли на животот во рајската градина, каде луѓето биле создадени без сознание за добро и зло и каде го направиле првобитниот грев - дознале што е добро а што зло!?:uvo: И потоа биле казнети на овој живот полн со страдања затоа што погрешиле (иако неразликувале исправно од неисправно). И сега треба да се искупиме поради тој "грев", преку страдање и каење и тоа била нашата смисла на постоењето - church stile!:tapp:
Ako bese se taka podmackano vo zivotot nemase ni da se prasuvame sega zosto postoime

lovely_girl

LoLa :*
Член од
13 декември 2010
Мислења
9
Поени од реакции
0
Смисла на постоењето е да преживееш ! Не мислам на буквално преживување , туку снаоѓање и користење на вистинските можности. Секој во животот добива прилика за нешто подобро , на него е дали ќе ја искористи.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.983
Поени од реакции
12.620
Нема смисла, се е само една безлична игра а ние сме кукличките. Се кладам дека е смешна до очај и дека некој умира од смеење. Мене почнува да не ми се игра, станува глупо и досадно...и единствените задоволства како оргазмот, дрогите и музиката на моменти знаат да избледат ...

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Нема смисла, се е само една безлична игра а ние сме кукличките. Се кладам дека е смешна до очај и дека некој умира од смеење. Мене почнува да не ми се игра, станува глупо и досадно...и единствените задоволства како оргазмот, дрогите и музиката на моменти знаат да избледат ...
Па безлична е, се игра цело време исто.
Треба друга игра да се бара :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Vo sto e smislata na postoenjeto? Pa vo vecniot zivot. Site religii toa ni go nudat, samo na razlicni nacini.

Член од
5 февруари 2010
Мислења
290
Поени од реакции
58
Според мене смислата на постоењето е индивидуална за секоја единка. Имам читано книги во кои се зборува токму за бесмислата на постоењето и на животот, но што постигнуваме ако гледаме рамнодушно и незаинтересирано на таквото сознание? - Само денгубење.

Мојата смисла на постоење се трпките на моето тело при допирот и контактот со моите најмили и најсакани нешта; морниците по мојата кожа при соочување со нештата кои ме повредуваат; енергијата која излегува од мене, поттикната од лошо поминатиот ден; возбудата со која ги гасам ѕвездите во доцните ноќни часови, со надеж дека после изгревот на сонцето се ќе биде поинаку, се ќе биде подобро од вчера... И секое и едно чувство, секое и едно сетило зариено длабоко во мојата душа... сржта во мојата крв - Да не дозволам да изгасне толку брзо како пламенот од свеќата меѓу студените ѕидови на Големата црква.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Se utepav fudbal igrajki, piftii se prejadov i sonce me ogrea ubavo deneska .
A sinoka si legnav bez volja za bilo sto. :)
Nema smisla, samiot zivot e smisla. Ama ponekad stanue dosaden.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Se utepav fudbal igrajki, piftii se prejadov i sonce me ogrea ubavo deneska .
A sinoka si legnav bez volja za bilo sto. :)
Nema smisla, samiot zivot e smisla. Ama ponekad stanue dosaden.
Zarem e toa smislata na zivotot. Toa li e krajot na coveckata evolucija? Nema li nesto poveke kaj covekot sto moze da evolvira?Zarem tuka e krajot??

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Zarem e toa smislata na zivotot. Toa li e krajot na coveckata evolucija? Nema li nesto poveke kaj covekot sto moze da evolvira?Zarem tuka e krajot??
Зборот еволуција е лажовен :)
Тоа би значело дека има почеток, а ако има почеток тогаш не вреди пет банки.
Станува збор за остварување на желби и имагинации и љубов.
Фрактална природа на универзумот.
Животот е цел на Бог.
Она се отелотворува за да ужива(живее).
Нема цел надвор од ова.

F

Frankie Yale

Гостин
Јас ја знам смислата на животот :) Смислата и целта е да го продолжиш својот вид со репродукција, толку... Се друго е само наша умисла.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Кој рече дека тука е крајот и дека нема ништо повеќе? Убаво беше кажано погоре од Cutting Edge, смислата на постоењето за секого е различна! И тоа е најдобрата опција, кога сите би сакале исти нешта и би се стремеле кон едно исто, светот ќе беше многу досадно место! Ако некој гледа смисла во малите ситници на секојдневието како играње фудбал и јадење пифтии, незначи дека тоа го кажува и за тебе, ти можеш да споделиш што е смислата на постоењето според твоите размислувања и сваќања.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.983
Поени од реакции
12.620
Јас ја знам смислата на животот :) Смислата и целта е да го продолжиш својот вид со репродукција, толку... Се друго е само наша умисла.
Можеби е само наша умисла и продолжувањето на видот, сите и се умира на крајот и тоа нема смисла нели...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Зборот еволуција е лажовен :)
Тоа би значело дека има почеток,
а ако има почеток тогаш не вреди пет банки.
Станува збор за остварување на желби и имагинации и љубов.
Фрактална природа на универзумот.
Животот е цел на Бог.
Она се отелотворува за да ужива(живее).
Нема цел надвор од ова.
Погрешно! Зборот еволуција незначи дека нешто има почеток и крај, туку значи промена која се случува за одреден период на време!

Член од
30 мај 2008
Мислења
185
Поени од реакции
8
има ли смисла живото ?а да не се замарате со прашања на кои не им се знае одговоро ја ви уште едно такво-која е смислата ако ги знаеме сите одговори?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
А сепак само малку да се клизнеме на патот кон вечните ловишта и оп се си ја враќа и смислата и бојата...:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom