- Член од
- 25 септември 2008
- Мислења
- 8.785
- Поени од реакции
- 1.555
Никој не те тера со сила да купиш.50 евра за карта?! Јас не трујам, ти си отруен!
Никој не те тера со сила да купиш.50 евра за карта?! Јас не трујам, ти си отруен!
Добар извештај, ако се земе во предвид фактот дека е странски медиум!
rabotnicki nemozeme da go tepame zatoa vas 4 vi gi bapnavme i posle placenka si zaminavte za madrid zatoa ne ljubomorete.......... ako ne ste informirani da vi prenesam deka hodson izjavi nekjam da rizikuvam so igracite ushte na prviot natprevar taka da i da izgubi liverpool tuka nema fazla od 1:0 a i toa nema da bide kje igra defanziven fudbal ama zatoa na anfield ke bide elaj mi vamu .........15:0Работнички денес победува сигурен сум со оној тим Ливерпул неможе Вардино да го порази,а не Работнички
Пријателе пред колку години не победивте....???? и да знаеш лузерпул со овој тим нема шанси да извади нерешено или победа,затоа што Работнички ќе му шибне 3 голчиња,затоа што се виде колку е јак лузерпул губи од некојси трети екипи...rabotnicki nemozeme da go tepame zatoa vas 4 vi gi bapnavme i posle placenka si zaminavte za madrid zatoa ne ljubomorete.......... ako ne ste informirani da vi prenesam deka hodson izjavi nekjam da rizikuvam so igracite ushte na prviot natprevar taka da i da izgubi liverpool tuka nema fazla od 1:0 a i toa nema da bide kje igra defanziven fudbal ama zatoa na anfield ke bide elaj mi vamu .........15:0
Навивачите се извор на финансии... но кај нас тој е толку минорен и нестабилен што е греота да се спомне. Во развиените фудбалски нации приходите од фановите доаѓаат преку сезонските билети (кај нас не знам ни дали постои такво нешто?), продажба на дресови, сувенири и спортски реквизити (кај нас од тоа веројатно се губат пари), па и ТВ преносите на некој начин се приходи од навивачи (кај нас до лани не се ни пренесуваше лигата на ТВ)...Болдот- Јасно ми е се веќе
На тие натпревари,како неутралец ако ги следиш не оставаат баш добар впечаток :tv:
Али веруј,такви слики можеш да видиш секаде во европа,посебно на градските дерби натревари,да не зборам за тие кај што се овака со различни националности навивачите ( под тие "слики' не се подразбираат и оние рекетарите од еден од тимовите што стоеле кај соблекувалните !Али тука е веќе станува збор за нешто друго )
Далеку од тоа дека навивачите или идењето на стадион само по себе ќе постигне нешто,АЛИ тоа е најважниот дел,најважната алка од големиот ланец што е потребен за успех. Пошо нели фудбалот покрај што е бизнис,се игра и за навивачите\фановите. ( А најголемиот дел од профитот е токму од навивачите\фановите )
за 1. Се согласувам дека Работнички имаше еден Дрим-тим за нашава лига,тим за респект точно,но и покрај тоа тој тим на домашните утакмици немаше многу публика така ? Кога тие играчи,спонзор се префрли во друг тим одма се осети разлика,на стадион имаше по 3-4000 гледачи. Ќе имаше и многу повеќе да не беа матните игри што некој ги направија во тој период,се со цел да наштетат на тој тим. ( се разбравме нели ? ) Пак доаѓам до тоа дека тим кој нема навивачи нема долгорочен просперитет !! Да не испаднам дека само го фалам Вардар или Комити,се кладам дека истото ќе било и да се случело во Пелистер,во Победа ( уште беше жива тогаш ) Брегалница,Тетекс итн.
2. Кај ја најде Цеца
Али ај да не се фаќам за влакно те разбрав што сакаш да ми кажеш,и ќе ти го кажам истото што му реплицирав на еден член погоре ( може и тебе не памтам више ). Од 500 гледачи до 20 000 има мноогу голема разлика,која е и повеќе од очигледна зошто дошла не мора да се глуми патриотизам. ( не зборам за тебе тука знам дека не идеш )
Криза е...на одмор се плус то ))Дојдоа тие најавувани 1000 навивачи од Ливерпул
Моментално се во Irish pub пијат...ја пеат you will never walk alone...само 50-60 ливерпулци дојдоа во Скопје ))
а од новинари дали 10-20 ги има
катастрофа