Insomnia

• Креатор на темата Креатор на темата nj9x
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јули 2010
Мислења
163
Поени од реакции
85
Би можел ли некој да ми препорача некои ефективни апчиња за спиење,затоа што во последно време страдам од несоница.И да ме информира дали се земаат на рецепт,што како иде :).
Фала однапред

diazepam (Valium) ќе те кутне ова едно од 5мг , на рецепта оди.

Би можел ли некој да ми препорача некои ефективни апчиња за спиење,затоа што во последно време страдам од несоница.И да ме информира дали се земаат на рецепт,што како иде :).
Фала однапред

А да станиш од пред компјутер малку да се раздвижиш, некоја физичка работа да поработиш или да баталиш тоа дрогата ако си од тие што за најдобар "пријател" ја имат, никакви апчиња нема да ти требат ќе си спиеш ко бајче.

--- надополнето ---

diazepam (Valium) ќе те кутне ова едно од 5мг , на рецепта оди.

А имаш пробано Вентор дупла доза, да видиш како ќе те кутни. :vozbud:

Мешаш седативи со Вентор , венторот е за болки и морам да признам доста ефикасен , ама не кутнува :/ + без рецепта можеш да купиш вентор.

А да станиш од пред компјутер малку да се раздвижиш, некоја физичка работа да поработиш или да баталиш тоа дрогата ако си од тие што за најдобар "пријател" ја имат, никакви апчиња нема да ти требат ќе си спиеш ко бајче.

--- надополнето ---

Ja ako bev od tie sto si ja imaat drogata kako najdobar prijatel sigurno nemase da prasuvam apcinja za spanje kako se vikaat :).Inace sportski sum aktiven poveke od 3 casa dnevno a na kom poveke od 2 casa ne sedam.A inace stradam od odredena fobija povzrana so spienjeto kojasto nema da na navedam ;).

најдобро да пробаш со други методи за заспивање отколку со апчиња зошто можат да те направат зависен од нив, посебно овие што делуваат преку централен нервен систем. имаве мислам една ваква слична тема, види, побарај ќе најдеш многу добри совети што ќе ти помогнат без лекови.
а во случај обавезно да сакаш апче еве од мене еден со рецепт Цолпидем ќе ти помогне за заспивање. Во случај да имаш во текот на целата ноќ проблеми и се будиш еве ти друг со рецепт исто Цопицлон. Може и Доксиламин и Дифенхидрамин да ти помогнат за спиење и се без рецепт. Последниве два ќе ги земаш пола саат до саат пред спиење. Ноќе несмееш да пиеш повеќе апчиња зошто другиот ден ќе ти биде тешко да се концентрираш сто и да работиш.

Најдобро појди во аптека и прашај за апчињава, ќе те посоветуваат најубаво.А ако имаш проблеми подолго од еден месец и почесто од 3 пати неделно, оди на доктор.

важно е нормално и колку години имаш за да се одреди една терапија.

You need healthy, natural sleep. Chew valerian root and get some more exercise. Од филм ми е ова, така што нема грешка. Ама сериозно, земи лопатата и копај по двор (не навечер, може да имаш проблеми со полиција), за ден-два ќе спиеш ко мртво јагне.

Ja ako bev od tie sto si ja imaat drogata kako najdobar prijatel sigurno nemase da prasuvam apcinja za spanje kako se vikaat :).Inace sportski sum aktiven poveke od 3 casa dnevno a na kom poveke od 2 casa ne sedam.A inace stradam od odredena fobija povzrana so spienjeto kojasto nema da na navedam ;).
ме мрзи да преведувам сега, еве гугл транслејт
Страв од спиење, исто така, општо познати како somniphobia е типичен човековото однесување обично се случуваат во време само пред спиење.

Seeping фобија несомнено е еден вид на анксиозност, што ја прави да се чувствувате дека еднаш во спиење може да не биде во можност да се разбудам повторно.

А жртва на somniphobia е, всушност, се плаши од состојба на несвесното, што е обично искусни за време на длабок сон.

Страв од спиење е всушност страв од губење на свеста проследено со акутна состојба на ирационален страв и нервоза.

Во таква состојба, одредени чекори треба да бидат земени со цел да се спречи да биде страв од спиење

Како може да се ослободи од стравот од спиење?
Со цел да се ослободи од somniphobia, најпрво мора да се намали мачнината репер ниво во рамките на вашиот мозок, кои генерално станува ресетирање за време на одредена состојба на анксиозност.

Кога сте нервозни нерационално, твојот репер анксиозност ниво е уште покачена резултира со непотребно паника нарушувања. Сепак, тоа е уште повеќе ги навредува дека повеќето од страв елиминирање на терапии вклучува месеци и години во правењето на поединецот да се ослободи од стравуваат услови.

ориѓинален текст:
Fear of sleeping also generally known as somniphobia is a typical human behavior usually occurring at a time just before going to bed.
Seeping phobia is undoubtedly a kind of anxiety disorder, which makes you feel that once in sleep you may not be able to wake up again.
A victim of somniphobia is actually afraid of a state of unconsciousness, which is usually experienced during deep sleep.
Fear of sleeping is actually a fear of unconsciousness followed by an acute condition of irrational anxiety and nervousness.
In such a condition, certain steps should be taken in order to prevent from being afraid of sleeping
How can you get rid of the fear of sleeping?
In order to get rid of somniphobia you first have to reduce the benchmark anxiety level within your brain, which generally becomes reset during a particular condition of anxiety disorder.
When you are irrationally anxious, your benchmark anxiety level is even more elevated resulting in unnecessary panic disorders. However, it is even more insulting that most of the fear eliminating therapies involves months and years in making the individual get rid of fearful conditions.

Работи малце некоја тешка работа,посебно сега на +40 излези скопај некоја бавча и ќе видиш како ќе заспиеш,никакви апчиња нема да ти требаат....уште у 10 сат ќе си у длабок сон

:tapp: Вие што му викате да фати да работи нешто т.е. да се умори па ќе заспиел ...:pos:

Inace sportski sum aktiven poveke od 3 casa dnevno

Значи човекот е доста активен , можеби и тука е проблемот - толкава активност само потврдува дека е една од причините за несоница , повеќето спортисти и рекреативци се жалат од несоница кога ќе фатат некое темпо ....... do some research :/

ме мрзи да преведувам сега, еве гугл транслејт

ориѓинален текст:
Баш фала што се потруди да побараш,ама баш и не патам од Somniphobia :).За жал случајот ми е малку по специфичен,побарај на Google:Fear of not being able to fall asleep.Како и да е фала за и за вистинските совети, а фала и до шегаџиите :D.

Другар, ко ќе играм јас фудбал сат, сатипол во 12 сатот на полноќ и после ко ќе се вратам неможам да заспијам, барем 1сат. Баш денес одвај се наспав зарди то. Ак си активен навечер, можит то е работата... :/

Пробај со секс пред спиење брат.
После тоа ко детенце ќе спиеш :)

Мелатонин!

Супер работа. Не е дрога, не предизвикува зависност, хормон кој го има во твоето тело (после секс, умора и сл.) и можеш да го консумираш без никакви последици!

Си купив и раат сум од insomnia :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom