Google Chrome-табови т.е. букмаркови

• Креатор на темата Креатор на темата onak
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Веб-сајт
www.kanosistemi.com.mk
видов во ЧПП дека има појаснување за зачувување при форматирање на табовите т.е. букмарците ама за мозила... лаптопов ми е спремен за форматирање и ке го носам кај братов да го форматира... нормално немам време да му кажуваш мто и како туку објаснете ми вие како да си ги снимам сите букмарци и ако може тоа да биде со се пасвордите и јузерите... знам дека имаше опција за тоа, некој ми појасни пред некое време ама сум заборавл...

ај ако може помош, ми се брза...

фала однапред

десно горе кај „Клучот“ - (Customize and Control Google Chrome), потоа Bookmark Manager, потоа ќе ти се отвори страна каде имаш Organize па Export Bookmarks

или втора опција, симни Chrome Backup, и прави компет бекап и на букмаркс и на посетувани страни комплет на све и после само ќе го импортираш истото, како сакаш, можеш и со двете за секој случај :)

Или уште подобро, да не прашуваш на секое преинсталирање како да ги зачуваш bookmarks, синхронизирај ги со gmail account односно клик на клучот горе десно, 5-та опција од долу-нагоре е Synced..., клик на неа и внеси gmail account и така имаш најсигурен back-up. Кога ќе треба да преинсталираш Windows, направија истата процедура и ќе ги имаш bookmarks.

Или уште подобро, да не прашуваш на секое преинсталирање како да ги зачуваш bookmarks, синхронизирај ги со gmail account односно клик на клучот горе десно, 5-та опција од долу-нагоре е Synced..., клик на неа и внеси gmail account и така имаш најсигурен back-up. Кога ќе треба да преинсталираш Windows, направија истата процедура и ќе ги имаш bookmarks.
Oва е најдобра опција... ем ги имаш букмарзите секаде, ем ги имаш он-лајн. И нема потреба да правиш бекапи и слични работи, само синхронизација и готово :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom