Што вели Библијата за Мухаммед а.с

Член од
23 јули 2010
Мислења
252
Поени од реакции
15
После фанатизмот, преминувам на атеистички комплекси. Свииит.

Се што напиша погоре е одлика на религиозните луѓе.
Еве, секој што ќе го прочита тоа нека кажи дека не е така. Објективно.

Јас се трудам да ја изнесам вистината, а вистината колку и да е болна и контра твоите верувања е таа...
Мене мојата религија ме научила барем ако не повеќе другите членови да не ги нарекувам кутри !
Значи провоцирате, се закачете и преку глава веќе. Се гледа дека немате контрола никаква, од апсурдите на атеизмот ќе да е.
Не ми е за кабет, ама Текоутер иако мислам дека е атеист се вклопи во дискусијава и дискутира согласно темата, не оди оф топик, ко ти по сите теми.
Ако ти се дискутира за темава повели, ако не поштеди не од твојата пропаганда како религиите служат за перење мозок.
Поздрав

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.030
Мене мојата религија ме научила барем ако не повеќе другите членови да не ги нарекувам кутри !
Значи провоцирате, се закачете и преку глава веќе. Се гледа дека немате контрола никаква, од апсурдите на атеизмот ќе да е.
Не ми е за кабет, ама Текоутер иако мислам дека е атеист се вклопи во дискусијава и дискутира согласно темата, не оди оф топик, ко ти по сите теми.
Ако ти се дискутира за темава повели, ако не поштеди не од твојата пропаганда како религиите служат за перење мозок.
Поздрав
Па тоа и го зборувам уште од почетокот на првиот мој пост напишан денес.
Библијата е напишана 600 години пред Мухамед.
Какво спомнување на истиот очекуваш?
Убаво пишав во првиот пост...
Контра аргументи?

И да не продолжувам сеа офтопик... :)

Член од
23 јули 2010
Мислења
252
Поени од реакции
15
Па тоа и го зборувам уште од почетокот на првиот мој пост напишан денес.
Библијата е напишана 600 години пред Мухамед.
Какво спомнување на истиот очекуваш?
Убаво пишав во првиот пост...
Контра аргументи?

И да не продолжувам сеа офтопик... :)
Освен тоа ништо друго не знаеш да кажеш.
На повидок не е квалитетна дискусија бате, затоа откачи се веќе.
Колку пати треба да ви се каже, за да разберете, без разлика дали е Библијата напишана 600 или 6000 години пред Мухаммед с.в.а.с, Бог знае што бидува во иднина, па не му е проблем тоа да го спомне.
Но кога ти не си успеал да сфатиш што е Бог, како ова да го разбереш ?
Значи, зклучок:
:raz::raz::raz:

--- надополнето ---

И ајде имај убава ноќ, заминав да пијам чај. Па Бујрум бате

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.398
Поени од реакции
5.030
Бог знае што бидува во иднина, па не му е проблем тоа да го спомне.
Еве модераторе, како очекуваш да останам рамнодушен после ова? :)

Светите книги се пишувани од луѓе, не од Богови. -Вистината.

Член од
23 јули 2010
Мислења
252
Поени од реакции
15
Еве модераторе, како очекуваш да останам рамнодушен после ова? :)

Светите книги се пишувани од луѓе, не од Богови. -Вистината.
:pos2: Сега сфаќам зошто има толку атеисти.
Па вие бе не сте чепнале Библија со рака.
Светите книги се пишувани од луѓе кои биле инспирирани од Бога !

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Е не, не е Неил Армстронг Муслиман туку луѓето масовно конвертираат во христијанство :pos2:

--- надополнето ---

На подфорум религија, ти се користиш со зборови како "не треси глупости" ? Ако имаш нешто паметно да кажеш (а очигледно немаш) повели, ако не рефрли се на Чек дис аут !
Каков е тој факт каде имаш основни познавања за Исламот ?:vozbud:
Девојче ти кажав, прво научи што значи зборот Ислам и тоа се ќе ти разреши, не ќе мораш да потпрашуваш тука на темава.
Чек дис аут сега,научив што значи зборот ислам и не можам да го поврзам со Библијата.Сега или ти или јас тресеме глупости в подфорум религија,докажи ми дека целата тема не е глупост со цитати.Изволте :smir:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
:pos2: Сега сфаќам зошто има толку атеисти.
Па вие бе не сте чепнале Библија со рака.
Светите книги се пишувани од луѓе кои биле инспирирани од Бога !
шо ако ја сеа зеам синтетичка дрога, психотропни супстанци и го видам бога, го запишам тоа и умрам
за 2-3000 години некој да го најде и да се погори на мојот бог
шо филм е тоа?

Член од
23 јули 2010
Мислења
252
Поени од реакции
15
Чек дис аут сега,научив што значи зборот ислам и не можам да го поврзам со Библијата.Сега или ти или јас тресеме глупости в подфорум религија,докажи ми дека целата тема не е глупост со цитати.Изволте :smir:
Кжи ми што значи Ислам ?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Освен тоа ништо друго не знаеш да кажеш.
На повидок не е квалитетна дискусија бате, затоа откачи се веќе.
Колку пати треба да ви се каже, за да разберете, без разлика дали е Библијата напишана 600 или 6000 години пред Мухаммед с.в.а.с, Бог знае што бидува во иднина, па не му е проблем тоа да го спомне.
Но кога ти не си успеал да сфатиш што е Бог, како ова да го разбереш ?
Значи, зклучок:
:raz::raz::raz:

--- надополнето ---

И ајде имај убава ноќ, заминав да пијам чај. Па Бујрум бате
Тоа е убаво се ама темата е шо вели библијата за Мухамед, и сеуште не видовме цитат,референца некаква дека Мухамед е споменат некаде.
Можеби шејтанот те искушува лажно да го толкуваш светото писмо.За тоа пишува во библијата,за разлика од Мухамед кој никаде не се споменува.
Немој со еден пост на форум да ризикуваш пад во пеколот,кај казаните...не вреди...

Член од
23 јули 2010
Мислења
252
Поени од реакции
15
Тоа е убаво се ама темата е шо вели библијата за Мухамед, и сеуште не видовме цитат,референца некаква дека Мухамед е споменат некаде.
Можеби шејтанот те искушува лажно да го толкуваш светото писмо.За тоа пишува во библијата,за разлика од Мухамед кој никаде не се споменува.
Немој со еден пост на форум да ризикуваш пад во пеколот,кај казаните...не вреди...
Нормално дека ако напишам било каква лага во врска со Исламот, ризикувам да излезам од Дин.
Но сепак, се тоа што го кажавме не е лага.
Во Куранот пишува како доказите за Мухаммед с.а.в.с во Библијата се сокриени, па затоа и немам грев ако речам дека тој бил спомнат таму.
Но како што реков, не очекувај да го најдеш неговото име таму, зашто е избришано.
Што се однесува до пророштвата, во Библијата, тука не можам да тврдам со сигурност дека се работи за Мухаммед с.а.в.с !
Но затоа дискутираме тука и разменуваме мислења:salut:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Нормално дека ако напишам било каква лага во врска со Исламот, ризикувам да излезам од Дин.
Но сепак, се тоа што го кажавме не е лага.
Во Куранот пишува како доказите за Мухаммед с.а.в.с во Библијата се сокриени, па затоа и немам грев ако речам дека тој бил спомнат таму.
Но како што реков, не очекувај да го најдеш неговото име таму, зашто е избришано.
Што се однесува до пророштвата, во Библијата, тука не можам да тврдам со сигурност дека се работи за Мухаммед с.а.в.с !
Значи доказот се сведува на рекла-казала муабети?
Ајде докажи дека е избришано името или пак слепо веруваш како и секогаш?

Глупост.

Член од
23 јули 2010
Мислења
252
Поени од реакции
15
Значи доказот се сведува на рекла-казала муабети?
Ајде докажи дека е избришано името или пак слепо веруваш како и секогаш?

Глупост.
За мене Куранот е најголем доказ.
Слеп е тој што не знае зошто не верува.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Кжи ми што значи Ислам ?
Покорување,послушност,се однесува н а покорување на волјата на Аллах предадена во светата книга Куран.Веќе снемувам трпение да го слушнам одговорот на моето прашање што го поставувам 3ти пат по ред:каде точно во Куранот се спомнува нешто поврзано со исламот?

Член од
23 јули 2010
Мислења
252
Поени од реакции
15
Покорување,послушност,се однесува н а покорување на волјата на Аллах предадена во светата книга Куран.Веќе снемувам трпение да го слушнам одговорот на моето прашање што го поставувам 3ти пат по ред:каде точно во Куранот се спомнува нешто поврзано со исламот?
Е сега кога разграничи што е Ислам, ќе те потсетам што правеле сите пратеници до Мухаммед с.а.в.с, вклучувајќи го и Исус а.с !
Значи проповедале вера во Бога и сите работи што ти ги спомна. Тоа е Ислам, па сите пратеници живееле со оваа вера. Сите биле Муслимани.
Е сега, размисли која е најстара религија на светот.
Па можеш и да разграничиш што е Христијанство и да истражиш кој освен Павле го проповедал.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Е сега кога разграничи што е Ислам, ќе те потсетам што правеле сите пратеници до Мухаммед с.а.в.с, вклучувајќи го и Исус а.с !
Значи проповедале вера во Бога и сите работи што ти ги спомна. Тоа е Ислам, па сите пратеници живееле со оваа вера. Сите биле Муслимани.
Е сега, размисли која е најстара религија на светот.
Па можеш и да разграничиш што е Христијанство и да истражиш кој освен Павле го проповедал.
Исус не проповедал вера во исламскиот Алах, туку вера во библискиот Бог Јахве (Јехова). Тоа се различни концепти за бог.
Едниот е едноштво, другиот е тројство.
Едниот е робовладетел, другиот е татко.
Едниот не може да се отелотвори во човечка форма, другиот може.
Едниот не дал ниту едно пророштво во својата објава, другиот дал илјадници пророштва.
Едниот не го подржал својот пророк ниту со едно чудо, другиот ги подржувал своите пророци со чуда, знаци.
Едниот вели не грешете, а другиот се симнува од небото и се справува лично со гревот.
Едниот само на збор вели дека ги сака своите верници, а другиот ја покажува љубовта на дел жртвувајќи се Себе си за верниците.
Итн.

Kajgana Shop

На врв Bottom