Дали повторно се разгорува Балканот?

• Креатор на темата Креатор на темата replikator
  • Време на започнување Време на започнување
Vo Hrvatska zjiveat Hrvati po religija pravoslavni koi sto Srbite kako dominantno pravoslavna nacija im vbrizga ideja deka Hrvati mozat da bidat samo katolici a pravoslavnite defakto se Srbi bljut mi se povraka od vakvite idei, CrnaGora i dene denes ja negirate Srbija Crnogorcite ne gi priznava kako narod nitu kako nacija ne im ja priznava ni crkvata nitu moreto , Bosna isti kurac ko u Hrvatska ej toa e Bosna i vo Bosna zjiveat Bosanski muslimani , Bosanski hristijani (pravoslavni i katolici) e sega nacionalizmot na sosednite drzjavi tolku se isposra po Bosana taka da Pravoslavnite stanaa Srbi, katolicite stanaa Hrvati a samo Muslimanite osatnaa bosnjaci, mi se sere od Srpskiot nacionalizam, vo Kosovo nemoze da gi asimiliraat albancite poradi razlicniot govor i sakaa da gi proteeraat od DOMA ej od Doma nesmees nikogo da proteras, vo Makedonija Srbija bila samo okupator nisto drugo i nikogas Srbite nema da se pomirat so Makedonska nezavisnots zatoa ne priznavaat ni crkva ni nacija a do skoro nepriznavaa ni granica toa mnogu govori, ako nekomu ne priznavas granica znaci mozes da ja menjas granicata milom ili silom koga posakas. 1990 godina tokmu Srbija na celo so milosevic ja predizivka Jugoslavija i nejziniot raspad , porasnaa golemosrpskite apetite odendnas Bosna stana Sprska , Makedonija stana Sprska, Dubrovnik stana Srpski, CrnaGora stana Srpska , Kosovo mu ukinaa avtonimija i nastana rat, vojna koja gorese 10 godini vo koja poginaa preku 500000 lugje i seto toa po zasluga na Srbija i Srpskiot nacionalizam ama da bide ova pokomicno najgolem gubitnik od tie vojni bese tokmu Srbija go Izgubi Kosovo , a nedobi nisto. ke ja izgubi i Vojvodina ako pocnat delbite i podelbite madzarite ke ja zgrabat, ke go Izgubi i Sandzak i ke ostane samo Belgradski pasaluk

Види види.....дој ми сеа да ти ставам 5ка на рачето.

Абе мене не ми е гајле за србија за косово или други нации,јас си гледам за македонија и затоа ја направив темава пошто ако се разгори балканов ние македонците сме во најкритична положба и тешко ќе биде не само за нас туку и за албанците србите босанците може да се речи и хрватите и секако дека ќе има териториални прашања.

Vojskata mora da bide dobro opremena i spremna za dejstvo. Najgolemite akcii treba da se izvedat na pocetok dokolku dojde do konflikt. Silno udaranje na site povazni teroristicki tocki i nivno cistenje. Znaci toa mora da se napravi pred da pocne diplomatijata. Silno obezbeduvanje na site strateski tocki za da ne ni se sluci diverzija u stilu nemanje voda struja i slicno. Pravenje taen dogovor so nekoj od sojuznicite, vistinskite sojuznici ( Rusija, Srbija i slicni) da dokolku dojde do pobuna na teroristicko separatisticko sovinisticki organizacii Makedonija da se snabdi so avioni i helikopteri. Znaci mora da se dejstvuva odma i mora da se dejstuva silno. Snabduvanje so bespilotni letala za podobra lokacija na neprijateljskite snagi i voveduvanja na novi tehnologiii nedostapni za neprijatelot.

Posle se shto pricitav ovde i navredi sho se iznakazaa jas bi gi zamolil moderatorite da go trgnat on naslovot na temata ona "Dali"

He, he...kaj se sobralo drustvoto..., a jas mislev ve istrebile.....od Kajgana........

I da ne zaboraam ......informacia za zagrizenite: skoro zavrsuvaat laboratoriskite ispituvanja na tajnoto ekolosko hemisko oruzje SCHIPATAARSTOP...rezultat na dolgogodisni istrazuvanja i experimenti ..
Se aplicira so rasprskuvanje od niskoletecko bespilotno letalo na povrsinite zafateni so schipataraana ,a tretiranite primeroci dobivaat nezadrzliva zelba za odenje vo EU i USA prostorite..se toa e prosledeno se neizdrzlivo diskretno , no postojano vnatresno ceskanje vo zeludnikot , koe ne te ostava da mislis na nisto drugo, na sex posebno..... ceskaneto ne prestanuva pojuzno od Sezana, Villach , Seged i taka nekako...testiranjata na teren se vo tek...:) zavisi od kombinacija na vlaznost, temperatura geo magnetizam itn.
Najinteresno e sto hemijava deluva samo na avtenticni genetski schipataari , mnogumina koi verojatno samo si mislele deka se...NEMAAT takvi simptomi :)
......Formulata moze da se dotera po zelba na naracatelot....Mislam deka krupna para KE NAMLATIME :)

Таков е балканскиот менталитет сите националисти затоа сме најекономски заостанати исто како Африканците сме. Албанците со нивната идеја за Голема Албанија во која им помагаат и Американците , Хрватите кои само гледаат да одат контра на Србите, радикалните исламисти у Босна, Србите кои мислат дека можат да го вратат(невер гона хепенд) нелегално земената територија Косово и рчките што ги прават во Босна . А ние македонците , едноставно незнам како може да не сметаат за закана ни бараме територија ни ништо.

Snabduvanje so bespilotni letala za podobra lokacija na neprijateljskite snagi i voveduvanja na novi tehnologiii nedostapni za neprijatelot.

Да се снадбет со телепортери и ласерски револвери.
Исто со апчиња шо те прат невидлив и под итно да се пуштат специјалци да се тренираат како нинџи во манастирот Шао Лин кај шо се вежбаа браќата Брус и Ли.
Тие нинџите имат ножој шо се забиваат и в камен и не мојш да го убијеш оти имаат шесто чуло и знае дека го нишанат со снајпер и ко ќе пукне злотворо тој прај салто уназат или унапред и куршумо го промашва а тој дур се врти в салто фрла шурикен и го погодува снајперисто в чело.

..што толку се замарате за Косово и експанзијата на албанската популација:?????
ние и србите испаднавме колатерална штета,заради остварување на некои интереси!!!!
кога западот воочи дека не може да ја уништи албанската мафија,таа и стана деловен партнер........паметно од нивна страна,зашто да уништиш нешто кога може да имаш корист од него(трговија со дрога,оружје,па дури и со бело робје).....и двете страни изиграа паметно едните ги интересира само профит,а другите профит и вештачки престиж

војните на Косово и Македонија 99% се режисирани од западот,заради создавање на статус кво каде што се создава неконтролирана(зборам за матичните земји) територија поволна за извршување на криминални активности,под покровителство на бирократите од НАТО и ООН.............

..што толку се замарате за Косово и експанзијата на албанската популација:?????
ние и србите испаднавме колатерална штета,заради остварување на некои интереси!!!!
кога западот воочи дека не може да ја уништи албанската мафија,таа и стана деловен партнер........паметно од нивна страна,зашто да уништиш нешто кога може да имаш корист од него(трговија со дрога,оружје,па дури и со бело робје).....и двете страни изиграа паметно едните ги интересира само профит,а другите профит и вештачки престиж

војните на Косово и Македонија 99% се режисирани од западот,заради создавање на статус кво каде што се создава неконтролирана(зборам за матичните земји) територија поволна за извршување на криминални активности,под покровителство на бирократите од НАТО и ООН.............

Српско-хрватските и српско-албанските односи се одлични и срдечни на ниво на мафија (организиран криминал) и на ниво на политичари...:helou:
И меѓу сите останати страни кои војуваа...
И ден денес се во срдечни и коректни билатерални и богами и мултилатерални односи...

За тоа време...рајата како и обично...

lobotomy.guy.jpg

http://www.livevideo.com/video/9AA29D60D3A64E729C51D2433B278BDD/serbian-war-criminals

Пошто темата е за Балканот општо , а дискусијата се насочи кон Косово , еве и нешто друго :
Знае ли некој зошто србите ги обвинуваат другите за нешто што самите го имаат направено , <Dardan

Samite srbishta najdobro gi ima opishano srvskiot pisatel dobrica cosic koga rekol>..”Mi lazemo da bih varali sami sebe,da tjesimo druge,mi lazemo za oprost.Mi lazemo da bih se borili protiv straha,lazemo da ohrabrujemo druge,lazemo da bih skrivali svoj i neciji drugi jad.Laganje je oblik naseg patriotizmai potvrda nase urodjene inteligencije.Mi lazemo na kreativan,mastovit i inventivan nacin……Srbi smatraju Dobricu Cosica kao oca srpske nacije!Joseph Goebbels izjavio je”Ako kazete dovoljno veliku laz i nastavite ju ponavljati,Narod ce svremenom biti ubjedjen da je to ona prava istina”Otac Srpske nacije Dobrica Cosic smatra da je lagande vrhunska moralna vrijednost Srpskog naroda..i da je to temelj srpstva.Direktan citat Dobrice Cosica”Laganje je najbolja vrlina Srpskog naroda

--- надополнето ---

Таков е балканскиот менталитет сите националисти затоа сме најекономски заостанати исто како Африканците сме. Албанците со нивната идеја за Голема Албанија во која им помагаат и Американците , Хрватите кои само гледаат да одат контра на Србите, радикалните исламисти у Босна, Србите кои мислат дека можат да го вратат(невер гона хепенд) нелегално земената територија Косово и рчките што ги прават во Босна . А ние македонците , едноставно незнам како може да не сметаат за закана ни бараме територија ни ништо.
hahaha golema albanija
koga ce slusnes nekoj da ti kaze za golem albanija dokolku si nastavnik pisi mu 1 bidejki bajkite se ucat vo 1 odelenie hahaha

Vojskata mora da bide dobro opremena i spremna za dejstvo. Najgolemite akcii treba da se izvedat na pocetok dokolku dojde do konflikt. Silno udaranje na site povazni teroristicki tocki i nivno cistenje. Znaci toa mora da se napravi pred da pocne diplomatijata. Silno obezbeduvanje na site strateski tocki za da ne ni se sluci diverzija u stilu nemanje voda struja i slicno. Pravenje taen dogovor so nekoj od sojuznicite, vistinskite sojuznici ( Rusija, Srbija i slicni) da dokolku dojde do pobuna na teroristicko separatisticko sovinisticki organizacii Makedonija da se snabdi so avioni i helikopteri. Znaci mora da se dejstvuva odma i mora da se dejstuva silno. Snabduvanje so bespilotni letala za podobra lokacija na neprijateljskite snagi i voveduvanja na novi tehnologiii nedostapni za neprijatelot.

Hahaha, me nasmevna so vistinskite sojuznici?
Zarem vie srbite ostanavte da naucite nekogo kako treba da se dejstvuva, so vasata glupava glava, vie izgubivte se sto e moze edna drzava da izgubi i toa vo rok od 10 god. Site vojni gi izgubivte ama bas site.

Zarem nikogas nema da se opametite deka vistinskite sojuznici treba da ti pomognat koga ti e najtesko, a ne da te ostavaat na cedilo, koga ti e najpotrebno?

Zarem uste li ne svativte deka tie ne se vasi vistinski sozujznici, a i nema nikogas da bidat, oni (rusite) koi nemaat leb da jadat na svojata zemja.

Za kraj, osuden e na propast od napred sekoj narod koj so rusite ke pravi sojuz.

Hahaha, me nasmevna so vistinskite sojuznici?
Zarem vie srbite ostanavte da naucite nekogo kako treba da se dejstvuva, so vasata glupava glava, vie izgubivte se sto e moze edna drzava da izgubi i toa vo rok od 10 god. Site vojni gi izgubivte ama bas site.

Zarem nikogas nema da se opametite deka vistinskite sojuznici treba da ti pomognat koga ti e najtesko, a ne da te ostavaat na cedilo, koga ti e najpotrebno?

Zarem uste li ne svativte deka tie ne se vasi vistinski sozujznici, a i nema nikogas da bidat, oni (rusite) koi nemaat leb da jadat na svojata zemja.

Za kraj, osuden e na propast od napred sekoj narod koj so rusite ke pravi sojuz.
so sakas da kazis deka koga ja bombardiraa srbija trebase i rusija da se zamesa
da te prasam edno prasanje
dali imas kupeno plac na mars pa vaka si sloboden i mislis deka rusija trebala da se zamesa bidejki ,toa bi bilo propas za svetot ako se zamesaat nagolemite samo so sega ne e 1945 godina so bojna da se tepaat lugeto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom