Споредба на понуди на оператори [припејд] - T-Mobile/ONE/VIP

Кој оператор според вас нуди најдобри понуди?

• Вкупно гласачи
    65
Член од
11 септември 2009
Мислења
323
Поени од реакции
55
Мислам дека нема ваква тема сеуште, а сакам да направиме една убава споредба во врска со припејд понудите што ги имаме од нашите 3 оператори.

T-Mobile
Значи од T-Mobile има 3 понудени тарифи и тоа: Easy Talk, Easy SMS, Easy Internet.
-Easy Talk
Кон T-Mobile - 8,9
Кон останати мрежи - 11,3
Кон Мојот круг - 7,7
Кон Мојот круг ноќна тарифа - 1,8
SMS порака - 5,8
-Easy SMS
Кон сите мрежи - 11,7
Кон Мојот круг - 8,2
SMS порака - 3
GPRS - 1 MB - 20
-Easy Internet
Кон сите национални мрежи - 16,6
Кон Мојот круг - 12,4
SMS порака - 5,9

ONE
Повици кон ONE - 7 ден за 7 мин
Повици кон други мобилни национални и фиксни мрежи - 7 ден/мин
SMS - 5,9 ден/ЅМЅ
Интернет - 10 ден/МВ

VIP
Kон сите национални мрежи - 2,5
Воспоставување на повик - 3,5
SMS (ден/порака) kон сите национални мрежи - 2,5

Значи една мала споредба со цените. Според вас кој оператор има најдобра понуда и нуди најквалитетни услуги.?

Note: Сите цени се со вклучен ДДВ!!!

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Заборави да ја вметниш новата тарифа од ВИП 1 денар минута, 3.5 денари мислам беше воспоставување повик.

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
ВИП има дефинитивно најдобри понуди и цени, само што луѓето уште не се навикнати зашто е по нов оператор, за ОНЕ не можам да кажам зашто никогаш не сум имала број, а за Т-Мобиле нема врска, нај скапо е!

zive_te

system a.d.m.i.n.........
Член од
9 април 2009
Мислења
386
Поени од реакции
4
Мислам дека нема ваква тема сеуште, а сакам да направиме една убава споредба во врска со припејд понудите што ги имаме од нашите 3 оператори.

T-Mobile
Значи од T-Mobile има 3 понудени тарифи и тоа: Easy Talk, Easy SMS, Easy Internet.
-Easy Talk
Кон T-Mobile - 8,9
Кон останати мрежи - 11,3
Кон Мојот круг - 7,7
Кон Мојот круг ноќна тарифа - 1,8
SMS порака - 5,8
-Easy SMS
Кон сите мрежи - 11,7
Кон Мојот круг - 8,2
SMS порака - 3
GPRS - 1 MB - 20
-Easy Internet
Кон сите национални мрежи - 16,6
Кон Мојот круг - 12,4
SMS порака - 5,9

ONE
Повици кон ONE - 7 ден за 7 мин
Повици кон други мобилни национални и фиксни мрежи - 7 ден/мин
SMS - 5,9 ден/ЅМЅ
Интернет - 10 ден/МВ

VIP
Kон сите национални мрежи - 2,5
Воспоставување на повик - 3,5
SMS (ден/порака) kон сите национални мрежи - 2,5

Значи една мала споредба со цените. Според вас кој оператор има најдобра понуда и нуди најквалитетни услуги.?

Note: Сите цени се со вклучен ДДВ!!!
Vip Start
Vip Start е основна тарифа која ја добиваш доколку не направиш наподолнување на твојата Припејд сметка во период од 30 дена откако си ја активирал Vip Top или Vip 2 тарифната опција.

Vip Start Цена ден./мин
Кон сите национални мрежи​
9,09

T-mobile
1den min kon site t-mobile korisnici воспоставување повик е 4 ден
понудата важи во наредните 3 дена со надополнување на најмалку 100 денари, или цела недела со надополнување на најмалку 150 денари.

--- надополнето ---

Бесплатни викенд разговори и во припејд, 300 бесплатни минути
Минутите важат во фиксните мрежи и во мрежата на Т-Mobile
еднократно ќе бидат наплатени 120 ден. со вклучен ДДВ.

zive_te

system a.d.m.i.n.........
Член од
9 април 2009
Мислења
386
Поени од реакции
4
Бесплатни ноќни разговори и во припејд

Јави се на бројот 1460 и говорниот автомат лесно ќе те води низ чекорите за активација.

Со опцијата “Ноќни разговори” забавувај се и разговарај секоја вечер во периодот од 22:00 до 00:00 часот. За неограничените разговори важи Политика на фер користење.(najverojatno500min nz tocno)
180 ден. со вклучен ДДВ.

--- надополнето ---
ONE пакет за 0 ден/мин со сите ONE корисници

79 денари и вклучува 200 минути разговор со сите ONE мобилни и фиксни корисници Пакетот важи во период од една недела од денот на активирање

Член од
11 септември 2009
Мислења
323
Поени од реакции
55
Погорниве се само промоции и не се тарифи. Секако дека треба да се земат во обзир, но сепак тарифата е онаа според која треба да споредуваме.
Инаку јас сум на т-мобиле на припејд и можам да кажам дека се најскапи, но знаат некогаш да изненадат со некоја промоција. На оне имав едно време припејд бројче, тарифата е ок иако не е најевтина, а пакетите што ги нудат за разговвори се супер но имаат многу проблеми со тоа системите и се случувале многу грешки. Поддршката неможам да им ја коментирам, пола саат додека добиеш слободен оператор. Во врска со ВИП, моментално се најдобри и пуштаат доста добри промоции но имаат и доста проблеми со мрежата, а треба и да донесат нешто ново (на пр. 3г..). Значи од сите три оператори вип е најдобар но сепак е нели сеуште нов и се прават за да привлечат корисници.. :)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Со опцијата “Ноќни разговори” забавувај се и разговарај секоја вечер во периодот од 22:00 до 00:00 часот.
:pos2:

E јебига дури има овци ќе ги стрижат.

S

Sasha

Гостин
Jas sum korisnik na one operarator i za sega sum zadovolna od ponudite na one,400 minuti za 59 denari kon eden omilen broj so one ;)

Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
Јави се на бројот 1460 и говорниот автомат лесно ќе те води низ чекорите за активација.

Со опцијата “Ноќни разговори” забавувај се и разговарај секоја вечер во периодот од 22:00 до 00:00 часот. За неограничените разговори важи Политика на фер користење.(najverojatno500min nz tocno)
180 ден. со вклучен ДДВ.

Noknite razgovori se od 22:00 do 08:00, izgleda nekoj loso te informisal ili si utnal u pisuvanje.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
654
Поени од реакции
535
Значи, кога ќе видам некоја понуда на Т-Мобиле ми се повраќа. се нешто скриени трошоци, воспоставување на повици, незнам шо таму...

Гледано по тарифите, Т-Мобиле има двоцифрени цени за повици кон другите мрежи во текот на денот, а и за навечер му се солени.... Плус кога надополнуваш кредит, ти одземат од сметката за ДДВ на 100 ден добиваш 85 негде итн, достапноста е 7 дена за кредит од 100 и 150 ден, 1 месец за 200-250-300... и сите поволности се само кон нивната мрежа. А и ова новото сега со „бесплатни разговори“ само 2 сати... кај ќе ојме бе.....

сега за сега ВИП се најдобри, и дење и ноќе, се јавуваш кон сите мрежи, првата минута изнесува 6 ден, а секоја наредна по 2,5, а и оваа новата понуда му е добра со 1 ден мин + 3,5 ден за воспоставување повик... добро е дека е кон сите мрежи.. јас сум на вип од пред 1 месец, и мора да признам, позадоволен сум од овие T-Shit.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Вип се дефинитивно најефтини и во при и во пост пејт. НО заради тоа јас неможам еден асалаен муабет да направам нон стоп сецка кога правиш муабет и мрежа има СРАЊЕ. ТОлку саката мрежа НИКАДЕ НЕМА срамота жива и не планирам да продочжам договор со нив доколку осане вака.

Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
Greska e od 22:00 do 08:00 e pravilnata ponuda. Mislam deka i na televizija ima reklama koja odi od kolku saat do kolku se, no ne sum bas siguren.

--- надополнето ---

Значи, кога ќе видам некоја понуда на Т-Мобиле ми се повраќа. се нешто скриени трошоци, воспоставување на повици, незнам шо таму...

Гледано по тарифите, Т-Мобиле има двоцифрени цени за повици кон другите мрежи во текот на денот, а и за навечер му се солени.... Плус кога надополнуваш кредит, ти одземат од сметката за ДДВ на 100 ден добиваш 85 негде итн, достапноста е 7 дена за кредит од 100 и 150 ден, 1 месец за 200-250-300... и сите поволности се само кон нивната мрежа. А и ова новото сега со „бесплатни разговори“ само 2 сати... кај ќе ојме бе.....

сега за сега ВИП се најдобри, и дење и ноќе, се јавуваш кон сите мрежи, првата минута изнесува 6 ден, а секоја наредна по 2,5, а и оваа новата понуда му е добра со 1 ден мин + 3,5 ден за воспоставување повик... добро е дека е кон сите мрежи.. јас сум на вип од пред 1 месец, и мора да признам, позадоволен сум од овие T-Shit.
Pa sekade zimaat DDV .T-Mobile na vnesuvanje na kreditot, a Cosmofon i VIP na sekoj povik ti smetaat DDV. Baska mrezata im e ubava, taka da so sreka pravenje na razgovori.

Kajgana Shop

На врв Bottom