Работа во Дубаи преку НАХИЛДОО.

Член од
16 септември 2010
Мислења
31
Поени од реакции
1
za tie sto aplicirale preku nahildoo
MOJ SOVET:soberete se kolku mozete poveke i barajte si gi parite vednas da vi gi vratat dodeka e vreme
oti moze za nekolku dena da ne ja najdete kancelarijata a nitu lugeto, poarno na vreme sredete se otkolku posle da ne mozete nisto da napravite

za working in europe
kupete prazna uplatnica, napisete se kako sto treba, zamackajte plavo mastilo malku na stranata da izgleda kako da e udren pecat, skenirajte i pratete na silvija da vidi deka ste uplatile

ne mi e jasno kako razmisluvate?????
More ako mozete bapnete pecat od klanica

Член од
17 септември 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Најнова информација дека нема да се оде во Дубаи туку за Катар :)))))) Ама кога???

Член од
16 септември 2010
Мислења
29
Поени од реакции
14
Здр. ја пратам темата на форумот веке некое време поради тоа што и самиот планирав да одам.....Среќа моја што не успеав да ги добијам телефонски (беше некаде пред 8 ми сеп.).Случајно налетав на овој босански сајт: http://www.capital.ba/uskoro-neboder-visok-kilometar/
Уште кога го видов првиот пост кој е 28 март се ми беше јасно:истата фирма со истото име истата шема,и цената е дури иста...Сакам да кажам не го губете времето преземете нешто,организирајте се,пријавете во полиција...Дали има некој уствари информации постои ли уште канцеларијата кај се регрутерите,ке излажат и други луѓе...

T

Tetro

Гостин
preku koja e toa agencija????
i kako da se aplicira
daj link ako ima
toni83 , читај дека се преваранти и дека само бараат начин да ти ѓи земат парите :)

Ако имаш вишок пари, дај ѓи на некој кој знае да ти донесе профит, ако не, чувај си ѓи за леб да си купиш утре. :smir:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Еве што влеат во БиХ надлежните:

Rezultati inspekcijske kontrole u preduzeću “Nahil” d.o.o. Banja Luka ukazuju na neregularnosti u poslovanju ove firme, posebno kada je u pitanju slanje zaposlenih radnika na rad u inostranstvo, saopšteno je u petak iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS.
- Inspekcijski pregled uslijedio je nakon što je Vlada RS obavezala resorno ministarstvo i druge nadležne organe da utvrde ima li osnova za sumnju u nelegalne radnje u vezi sa slanjem naših radnika na rad u inostranstvo putem firme “Nahil”. Sumnja je proizašla iz dopisa Ambasade BiH u Dubaiju, proslijeđenog Ministarstvu spoljnih poslova BiH, a o čemu je obaviještena Vlada RS – objasnila je Branka Šljivar, šef Odsjeka za razvoj, analitiku, informisanje i opšte poslove u Ministarstvu.
Ona je rekla da je Ministarstvo zatražilo od Republičke uprave za inspekcijske poslove da provjeri poslovanje preduzeća “Nahil”, koje se, navodno, između ostalog, bavi posredovanjem pri zapošljavanju radnika u inostranstvu.
- Dosadašnji rezultati inspekcijskog pregleda ukazuju na određene neregularnosti u poslovanju ove firme, koje se odnose na ispunjavanje zakonskih obaveza poslodavaca i uslova koje mora obezbijediti radnicima koje upućuje na rad u inostranstvo. Utvrđeno je da ovo preduzeće nije registrovano za posredovanje u zapošljavanju u RS i da nema pravo da se bavi tim aktivnostima – istakla je Šljivarova.
Kako je naglasila, posredovanjem u zapošljavanju na domaćem tržištu, mogu se pored Zavoda za zapošljavanje baviti i druga registrovana pravna lica, dok se posredovanjem u zapošljavanju naših građana u inostranstvu može baviti samo Agencija za rad i zapošljavanje BiH i Zavod za zapošljavanje RS, na bazi zaključenih bilateralnih ugovora o zapošljavanju među državama.
- Imajući u vidu loše iskustvo koje su radnici iz Srpske imali prošle godine u Azerbejdžanu i činjenicu da između BiH i Ujedninjenih Arapskih Emirata nije zaključen bilateralni ugovor o zapošljavanju, te da Ambasada BiH u Abu Dabiju upozorava i ne preporučuje zapošljavanje naših građana u Emiratima, Ministarstvo upozorava radnike da je veoma rizično i nezakonito svako zapošljavanje u inostranstvu koje se obavlja mimo nadležnih institucija i bez zaključenih bilateralnih ugovora – kazala je Šljivareva.
Ministarstvo takođe upozorava radnike koje poslodavac upućuje na rad u drugu zemlju, da ne prihvataju odlazak dok im poslodavac ne obezbijedi sve uslove za rad u inostranstvu koji su utvrđeni Zakonom o radu RS.
Boško Tomić, direktor Zavoda za zapošljavanje RS, kazao je da ako ne postoji potreban ugovor, odnosno sporazum između zemalja o zapošljavanju radnika, svako se pojedinačno izlaže riziku.
- Koliko je meni poznato, BiH nema potrebne ugovore s ovim zemljama. Kada se potpišu sporazumi i ugovori sa zemljama koje primaju naše radnike, onda se odabir radnika obavlja putem Zavoda za zapošljavanje RS i Agencije za rad i zapošljavanje BiH – kazao je Tomić.
U tom slučaju, tvrdi Tomić, precizno se definiše plata, radno vrijeme, uslovi rada, vrijeme odlaska, vrijeme povratka, ko snosi troškove karte, kakav je smještaj, a precizno se definišu i sva druga prava.
- U svim drugim varijantama, svako ko odlazi tamo izlaže se vlastitom riziku i ne zna se njegova dalja sudbina – kazao je Tomić.
On je naglasio da, po pravilu, prije odlaska radnika u inostranstvo mora postojati detaljni uvid u podatke preduzeća i moraju biti definisana prava radnika, visina plate i mjesto gdje rade i borave.
U Ministarstvu spoljnih poslova BiH istaknuto je da je bitno da su se organizacije uključile u problem odlaska državljana BiH na rad u inostranstvo preko sumnjivih organizacija.
- Dobro je što se ljudi obraćaju svojim ambasadama – kazali su u Ministarstvu.
Radnici u Dubai treba da idu 30. maja
U preduzeću “Nahil” Banja Luka kažu da oni nisu agencija i da ne treba da imaju dozvolu za posredovanje, te da oni ne iznajmljuju radnike, nego je riječ o njihovim radnicima koje su oni prijavili i koji će u Emiratima raditi za njih.
- Trenutno imamo oko 300 prijavljenih ljudi i mi odgovaramo za njih. Imamo projekat u Dubaiju, gdje radimo kao podizvođač radova sa firmom “Nahil dip”. Još nijedan radnik nije otišao u Dubai, a prava grupa od oko 50 ljudi trebalo bi da ode 30. maja – kazali su u ovom preduzeću

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ајде луѓе додека е време земете си ги парите....ама уствари он има паметно изиграно...

...демек доколку си ги побарате парите еве на пример повеќе од 15 души...он ќе сфати дека му е влезено во траг и дека неможе да лаже...и ради тоа у тој рок од 15 он ќе има време да одбере дури и каков коктел да му припремат коа ќе стигне на Канарите на пример:party2: ,а камо ли па за напуштање на државата:vozbud:...значи како ќе си ги вратите парите тоа е чудо:toe:

Член од
17 септември 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
Па колку што го разбрав надлежниот од БиХ кога работник оди да работи таму треба да има договор во кои се опишани сите негови права,обврски, висина на плата и сл. Овие во Нахил имат договори и по последната инфо што ја имам е дека ќе се патува за Катар а таму има македонска амбасада(ако се оди тоа е добро, бидејќи мој другар работеше месец време таму и му правеа проблем со исплата и побара помош од амбасадата која го среди проблемот). Е сега поентата е дали ке се оди или само добиваат во време. Катар како земја мислам дека е подобра(од информациите на другар ми) работниците максимално биле заштитени на работа, но единствено нешто што има било проблем била храната и смештајот кој бил во пустина.
Разбрав и дека за малку ке имало инциденти во Нахил, почнале луѓето да им одат и да си ги бараат парите назад, но каков бил резултатот незнам. Некој ако знае да пише.

Член од
22 септември 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
jas sum eden od tie glupavite so si dadov 400 evra u nahil druze. :(
sega em bez pari em bez rabota ostanav. zatoa prasuvam za drugu agencija ako ima nekoj sto znae.
(da dadam i na druga nekoja para koga veke mi trgna) pozz

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
EVE OD PRILIKA SO SE PISUVA PO DRUGIVE PORTALI ZA NAHIL

78.Alen (September 18th, 2010 6:33 pm)
Ako ova so Nahil-invest e nekoja prevara i ako direktorot i drugite vraboteni,odnosno organizatori na ovaa rabota,kako kordinatori,sekretarki i drugite soucesnici,mislat deka ke se sokrijat nekade od besot na izlazanite,mnogu se lazat…ke pocekame uste nekoj den,ama posle……..
79.Dejan (September 20th, 2010 10:25 am)
Neznam no dali ste go videle ova kako e registrirana ovaa firma, pa na koj osnov zaposluvaat gradezni rabotnici?????? :
Назив Друштво за трговија,консалтинг и услуги НАХИЛ-ИНВЕСТ ДООЕЛ Скопје
Правна форма Д.О.О.Е.Л. ДРУШТВО СО ОГРАНИЧЕНА ОДГОВОРНОСТ НА ЕДНО ЛИЦЕ
Дејност Останати услуги за подготвување и служење на храна
ЕДБ 4080010510978
Матичен број 6579833
Жиро сметка 000300000003075809
Депонент банка КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА А.Д
Адреса МАКСИМ ГОРКИ 10/3-
Место СКОПЈЕ-ЦЕНТАР
80.makedonec (September 20th, 2010 7:43 pm)
Sto se slucuva zosto ne se trgnuva za Dubai ne mozam da poveruvam deka ova ke ispadne prevara
81.Alen (September 20th, 2010 8:23 pm)
Mislam deka ova so Nahil e edna golema prevara…Otkako uplativme i napravivme dogovori pominaa veke tri meseci,i trebase da trgneme za Dubai vo Juli,pa vo Avgust,pa vo Septemvri,za da denes ni kazat deka ke se odi vo Oktomvri i toa ne vo Dubai,tuku vo Katar…Vo dogovorite sto gi napravivme pisuva deka treba da pocneme od Avgust,a seuste ne sme prijaveni kako vraboteni,znaci se krsi zakonot i ne e ispocituvan dogovorot,posle seto ova sto se slucuva sigurno nema ni vo Katar da ideme…zatoa jas mislam deka e vreme da si gi barame parite nazad i da spremame edna golema tuzba do Nahil-invest.
82.Petar (September 20th, 2010 11:41 pm)
Ne se sekiraj Olivara,koga ke se vratis vo Stip,epten ke te podmladime,taka da ne moze ni sopstvenata majka i kerki da te prepoznaat….Ti samo si uzivaj tamu,so parite na izlazanite luge…cigarata sto ja pusis ke ti ja napikame vo g..
83.Petar (September 20th, 2010 11:41 pm)
Dodeka Olivera si uziva i se seta od Katar,do Dubai,400 izlazani luge si cekaat i se nervirat,zatoa sto se izlazani po stoti pat…de denes ke trgnuvat,de utre..pa ovoj mesec,pa onoj mesec,a “gospogata Olivera” gi trosi nivnite pari vo Dubai i Katar,a zgora se se fali kako e impresionirana od pustinata i od site ubavini vo Dubai i Katar…eeee nemoze taka,izgleda dodeka nekomu ne mu se stemni,na drug ne mu smnuva,pa taka i nasata pretstavnicka treba debelo da ni plati za izgubenite nervi,vreme i pari…
84.Alen (September 20th, 2010 11:47 pm)
Zdravo na site onie sto se zasegnati od dadenata situacija.Jas sum prvata sto otide preku nahil vo Qatar potocno od 17.07.2010 i seuste pod silni impresii od ubavinite i vo intenzivna rabotna atmosfera so cel za vaseto brzo doaganje tuka.Nikoj od vas nema da zazali za potpisaniot dogovor i zaminuvanjeto vo Qatar ili vo Dubai zatoa sto potpisaniot dogovor vo celost ke bide ispocituvan,kako sto se sluci i so mene.Za bilo kakva informacija mozete slobodno da me pobarate na tel.+9747278796 Olivera Giceva inaku zadolzena za vasiot smestaj i boravenje ovde.Pozdrav do site i do skoro viduvanje.
85.Alen (September 20th, 2010 11:53 pm)
Site sto imaat uplateno preku Nahil Invest,za rabota vo Dubai i Katar,neka ja prasaat Olivera Giceva zosto seuste ne se otideni,zosto ne se prijaveni vo zavod kako vraboteni vo Nahil,iako dogovorite im se potpisani deka treba da pocnat so rabota od juli i avgust i slobodna da ja prasaat kade se nivnite pari…kon.+97477278796 Olivera Giceva, skype name olivera_40
86.Arben (September 21st, 2010 12:03 am)
Treba site zaedno sto sme uplatile pari na Nahil Invest,za odenje vo Dubai i Katar,da se sobereme i da im podneseme tuzba
87.Seka (September 21st, 2010 12:10 am)
Ljudi,pa zar ne vidite da je ovo prevara…Nahil,je jedna velika prevara,prevarila je ljude u Srbiju,Bosnu,a sad hoce i Makedonce…idite i trazite svoje pare,dok nije kasno,a obavezno zovite i miliciju…zar ne vidite da vas lazu,a oni dobijaju u vremenu da pobegne sa vase pare….
88.sevda (September 21st, 2010 11:18 pm)
Halo saberi se narode ! moj je muz isao za dubai jos pre 4 godine ! uslovi su katastrofalni , nista od obecanog nije ispunjeno ! pa zar niko od vas nije gledao B92 i vijesti o prevarenim radnicima pre 4 godine ??? neka neko jednostavno kontaktira tv ili lokalnu radio stanicu pa neka novinari krenu i intervjuisu te “poslodavce ” ! provjerite u ministarstu sta vas ocekuje ako budete uhvaceni da radite na crno u dubaiju . koje su zatvorske i novcane kazne . potrazite informacije u novom pazaru . ja cu do sutra vece da vam nabavim e-mail adresu novinara koji je tada istrazivao sve o nasim radnicima koji su otisli za dubai . regionalna radio televizija iz novog pazara , tv jedinstvo iz novog pazara . a ko zeli mogu mu poslati sliku nasih radnika . trazite vase pare nazad i nenasjedajte na lazi !
89.sliv_ (September 21st, 2010 11:31 pm)
Postovani prijatelji.
Procitao sam vecinu vasih komentara i mogu vam reci da je istina samo jedna.Od puta u Dubai NEMA nista.I sam sam iako ne iz Bih,preko nekih prijatelja i interneta saznao za navodne poslove u Dubaiu,dao novac i cekao kao i VI dan kada ce se putovati.
Ono sto zameram sebi je to sto sam sa dosta ljudi koji su se i ovde prijavili prosao GOLGOTU Azerbejdzana,gde smo zahvaljujuci samoj drzavi Azerbejdzan dobili vecinu novca koji smo tamo zaradili.U ovom slucaju ne preostaje nista drugo vec da se sami organizujemo,odemo do Banja Luke i na licu mesta uz pomoc policije RS ostvarimo svoja prava,tj.povracaj datog novca.
Mozda iznos novca nije toliko bitan koliko PRINCIP,da pokazemo svim potencijalnim prevarantima sta ih moze snaci…
Na zalost zivimo na prostorima gde su postenje,rad i moral umrli vec davnih devedesetih.Ne bih ovde mesao politiku,ali smo mozda svi svojim delovanjem u tom periodu doprineli da se ovakve stvari desavaju,a drzava cuti!!!???
Za sada toliko,praticu vasa misljenja i dalje na ovom forumu,spreman da i sam budem u grupi onih koji zele nesto preduzeti!!!
Veliki pozdrav za sve prevarene i ojadjene,vise pameti ubuduce….
Cekam vase reakcije i moguce organizovanje!!!
90.Reggie (September 22nd, 2010 9:19 am)
Pare nisu ni najmanji problem…
Problem je sto smo izvarani.
Ja sam kao trebao na charter let za Dubai 19 septembra zajedno sa jos 299 ljudi, naravno niko nije otisao…Poslije tog datuma nit me ko zove da mi javi razloge zasto nismo otisli nit se javlja kad ja zovem…Oni su pokupili lovu i otisli jer 120 000 KM i nije tako mala svota… Nadam se da neko od ovih 299 prevarenih ima petlju da se sastanemo svi u Banja Luci kod lamele 1 i da protestvujemo i trazimo svoja prava….XXXXXXXXXXXXXX Dragane Tubicu
91.red_B (September 22nd, 2010 10:00 am)
Imam najsvjezije informacije vezane za odlazak u Dubai…Propali projekat firme Nahil doo..
Zvao sam ih posljednja tri dana i niko mi se nije javljao na telefon.Danas sam opet okusao srecu i konacno Bingo..Javio mi se Dragan Tubic i sam rekao da od Dubaija nema nista nego da ce nas sve fino lijepo poslati u Quatar 30 oktobra……Hoce hoce…. Ma nema nista ni od Quatra kao sto nije bilo nista od Dubaija, samo uzimaju na vremenu da skupe jos vise kandidata zeljnih posla i para i da im uzmu po 800 km do 30 oktobra i da nestanu i postanu nevidljivi kao i nas odlazak u Dubai a Boga mi i Quatar…Pozdrav svima i ne nasjedajte jer kao sto stara dobra poslovica kaze bolje vrabac u ruci nego golub na grani..
92.X.. (September 23rd, 2010 5:19 pm)
pozz, ja sam allbanka iz mkd, mojot tatko apllicirall za dubai preku nahildoo, e sad danas se javi kaj niv i mu rekoa deka sllednata nedella sigurno se odi, i 1 informacia sto mu rekoa deka gazdata dosol od dubai i qe ima intervju vo nasite kanalli u mkd, kaj A1 tv i Tellma, e sad ne znam dali je sigurno, taka mu rekoa,ciaoo

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
се крева прашина богами... се крева...

а заѓто едни спомињаат 400 еура а други 300?

Член од
11 октомври 2008
Мислења
52
Поени од реакции
3
Abe lugje ne se lazete toa e cista prevara, ve lazat deka ke pojdete bidejki toa e kupuvanje vreme za da se prijavuvaat uste ludje.......:((((

fenomen

Сезнајко
Член од
17 јули 2008
Мислења
387
Поени од реакции
51
се крева прашина богами... се крева...

а заѓто едни спомињаат 400 еура а други 300?
Бравос, на едни мои сограјѓани им зедоја минатата година, само по 100е.
:nenene:Абре будали. без навреда со 400е + еве уште некои 100 - 200е ќе појдите туристички на 2-3 дена, (еден ранец на Вас и самите побрзо би се снашле)
П.С. Барем јас така мислам.
Сочувство до сите оштетени.!!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom