Заштита од оплодување ?!

• Креатор на темата Креатор на темата Nesquik.
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 јули 2010
Мислења
4
Поени од реакции
0
како може да се заштити девојка од оплодување 24-48 часа после сексот ?!
чекам брз одговор...
фала однапред

како може да се заштити девојка од оплодување 24-48 часа после сексот ?!
чекам брз одговор...
фала однапред
Имаше порано едни апчиња Norlevo се викаа,две се портокалови во пакување,се пијат максимум 24 часа после сексот.600 денари беа.Незнам дали уште ги има по аптеките,а и без рецепт ги даваа.

--- надополнето ---

http://www.norlevo.com/

Имаше порано едни апчиња Norlevo се викаа,две се портокалови во пакување,се пијат максимум 24 часа после сексот.600 денари беа.Незнам дали уште ги има по аптеките,а и без рецепт ги даваа.

--- надополнето ---

http://www.norlevo.com/
Ги нема више на рецепт од коа направија збрка...Несквик сега ли најде на тоа мислиш више заврши работа па сеа трчи по аптеки....:pos2::pos2:

@ #2
фала многу за одговорот, токму тоа и го барав.
сигурен ли си дека се пијат максимум 24часа после сексот бидеќи веке изминаа 24 часа...
а сум слушнал дека има апчиња кои можат да се пијат и по 2 дена после сексот , дали некој знае како се викаат ?

@ #2
фала многу за одговорот, токму тоа и го барав.
сигурен ли си дека се пијат максимум 24часа после сексот бидеќи веке изминаа 24 часа...
а сум слушнал дека има апчиња кои можат да се пијат и по 2 дена после сексот , дали некој знае како се викаат ?
Па види на вебсајтот на Норлево.Мислам таму пишуваше и до 72 часа е океј.Но сепак порано подобро е.Е сеа Комита што вика дека го немало без рецепт,незнам,нека ти даде лекар рецепт...:toe:

2. Is emergency contraception or the « morning after pill » always effective?
No. Pregnancy is prevented in 70 to 90 % of cases when emergency contraception is used within 72 hours after intercourse. Efficacy is higher when emergency contraception is used sooner rather than later.
тоа го копирав од NorLevo.com...
можат да се пијат максимум 72 часа после сексот, фала многу crusader :)

btw Комита ултрас сигурен ли си дека ги нема на рецепт?
без рецепт ги дават ли уште ?

2. Is emergency contraception or the « morning after pill » always effective?
No. Pregnancy is prevented in 70 to 90 % of cases when emergency contraception is used within 72 hours after intercourse. Efficacy is higher when emergency contraception is used sooner rather than later.
тоа го копирав од NorLevo.com...
можат да се пијат максимум 72 часа после сексот, фала многу crusader :)

btw Комита ултрас сигурен ли си дека ги нема на рецепт?
без рецепт ги дават ли уште ?
Да не те лажам али мислам дека во зегин ги нема провери по другите аптеки...Сеа у зегин знам имаа нешт со рецептите некоја збрка па 1 недела ништо немаше на рецепт...ако имаш негде зегин во близина превери си...за секој случај:smir:

океј фала ви многу

а да ве питам дали може да се оплоди девојка во шестиот ден после менструација само од спермална течност ?:O

а да ве питам дали може да се оплоди девојка во шестиот ден после менструација само од спермална течност ?:O

Има еден случај кога невина цура забременува и тоа без полов контакт...
Па сеа ти види...

Направи бељата, па после барај лек. Тоа се вика брз абортус. Убијци на деца :toe:

океј фала ви многу

Има мали шанси. Не му ја мисли за рецептот бе, оди на матичен или кај нејзиниот и нека ви направи услуга - нека ви ги препише или да ви даде упат за гинеколог и тој нека и даде пилули :toe: кога веќе дошло не му ја мислете :smir:

Има еден случај кога невина цура забременува и тоа без полов контакт...
Па сеа ти види...
Тебе да ти забремне така.

Не сум гинеколог али би можел да ја погледам малата... да испитам ...

една во базен забременила без да ја допрат, една со нож забременила и згора на тоа немала вагина...

не сакам да те плашам ама то е то :toe:

една во базен забременила без да ја допрат, една со нож забременила и згора на тоа немала вагина...

не сакам да те плашам ама то е то :toe:
Една забременила гледајќи порнич...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom