Парагвај - Шпанија | 1/4 финале | 03.07.2010 |

• Креатор на темата Креатор на темата Kostic
  • Време на започнување Време на започнување
браво за парагвај ме одушевија(иако губеа) ама сепак колку време им даваа отпор на шпањолциве...
а тоа со пеналите...но комент...ја оштетија шпанија требаше уше 1 пенал ама судијата немаше гз да покаже пенал пак
шо е многу многу е:toe:

не не..Фабре место Бускец, а Чаби да оди како ДМ..

Што се расправате за џабе пак ќе си оди со истата формација.Пак против Германија која има убиствена контра мора со двајца ДМ.Ај ај само Торес нека влезе во форма.

Да де, Фабре на местото на Чави, Чави како плеј, бускетс под нив, Алонсо на клупа и мераци. :pos:

Јас мислам најпаметно ќе биде играта да биде поставена со иниеста и чави на линија..чаби зад нив..и по крилата силва лево и навас десно...шпиц виља..според мене оваа е најдобра комбинација за составот во овој момент...
Сликовито:
----------------------------Чаби Алонсо--------------------
----------------Чави-------------------------Иниеста---------------
----Навас---------------------------------------------------Силва-----------
----------------------------Виља---------------------------------------
Иако морам да напоменам дека Бускетс игра одлично во ова СП..само не знам зошто го омалажувате??...еден пас го немам видено да згреши..покрива одлично...нема изгубена топка за него и плус никогаш го немам видено да му ја одземат...не знам што очекувате од него??..да дава маестрални пасови од типот на чави??...како чави нема да се роди играч во средниот ред(можеби пирло)...едноставно видете при голот на виља кој му ја пушти топката со пета на иниеста пред овај да ги летни двајцата!

Бускетс-Алонсо се пар кој не се менува.Е сега мислам дека пак Торес ќе стартува,башка и на Германциве ги :drk:пред 2 год.

Навас и Силва...не фала...Фабрегас е човекот..кога влезе на местото на Торес и кога Вила отиде на местото на Торес како шпиц, веднаш се разиграа Шпанците.

Исто може и Лоренте на местото на Торес(едноставно не му оди на човекот), а Лоренте е смрт за противничката одбрана кога се во прашање нафрлените топки..

Значи Шпанија имаат фудбалери со кои може да ја направат секоја можна формација, селекторот е тој што треба да ја одбере најдобрата..

Да сум јас би го играл Иниеста лево, Педро десно, Вила шпиц, Цеск и Чави у средина и Бускец/Чаби ДМ..

Да де, Фабре на местото на Чави, Чави како плеј, бускетс под нив, Алонсо на клупа и мераци. :pos:

Ептен си смешен. Ја мислим дека уште еднаш треба да го напишеш постов, уште другиве не ја сфатија твојата “духовитост“.

браво за парагвај ме одушевија(иако губеа) ама сепак колку време им даваа отпор на шпањолциве...
а тоа со пеналите...но комент...ја оштетија шпанија требаше уше 1 пенал ама судијата немаше гз да покаже пенал пак
шо е многу многу е:toe:
Па и на Парагвај пеналот требаше да се повтори ако гледаме според правилата, двајца играчи на Шпанија истрчаа пред време.
Во тој случај немаше да се случи пеналот на Шпанија и се ќе беше поинаку.
Жал ми е за Парагвајците ама тоа е тоа.

Ептен си смешен. Ја мислим дека уште еднаш треба да го напишеш постов, уште другиве не ја сфатија твојата “духовитост“.
Мило ми е шо мислиш. И тоа е нешто.

Е вакви победи мразам и мислам дека дојде време Шпанија да си оди дома. Ке навивам за Германија да ги згази Шпанциве :vozbud:
+ Ке ни фали на трибини

larisa-ostanuva-da-naviva%20%281%29.jpg

larisa-ostanuva-da-naviva%20%2814%29.jpg

larisa-ostanuva-da-naviva%20%2817%29.jpg

larisa-ostanuva-da-naviva%20%287%29.jpg

Реакција после промашениот пенал

larisa-ostanuva-da-naviva%20%2810%29.jpg

:drk:

Потајно се надевам дека покрај Италија можат и Шпанциве да ги дигнат на клоце швабиве.
сигурно ова е најмоќниот состав на фуријата на сите времиња кој излегол на СП, најмалце заслужувааат финале.

Педро!Педро е тој што ја направи разликата.
Кого било да ставеше од Силва,Мата,Навас или Љоренте,ќе им требаше уште 10 години да дадат гол.

А за Виља немам зборови,моментално најдобриот шпиц.

Не бе брат, кој и да влезеше од другите ќе беше иста разликата. Сите се крила! Друг некој и ќе погодеше и ќе ствараше повеќе шанси.

Едно крило таму, на другата страна Иниеста у средина Виља... истото може да го игра и од старт... Иниеста и Виља по страни, Торес у средина, а не Торес и Виља да идат по страни а у шеснаесетник празно.

--- надополнето ---

Мило ми е шо мислиш. И тоа е нешто.

Па искрено со идиотизмов што го покажувате вие би ја ставиле цела Барса у игра... какви глупи споредби еј!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom