Германија - Аргентина 1/4 финална мега пресметка

• Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување

Кој ќе направи прогрес до 1/2 финалето ?

• Вкупно гласачи
    126
Н

'Никола'

Гостин
Аргентина ке победи,Oзил ке бил подобар од МЕСИ хаха,може и од Чак Норис.
Значи еден новинарски наслов исповртен ќе прочитате и одма, блаблаблабла.
Озил изјави дека утре на терен ќе даде се' од себе, дека ќе се обиде да ја освои средината, дека ќе изигра подобро од Меси.
А зошто па и за година-две да не го надмине, да не е случајно ненадминлив големиот Меси?

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Значи еден новинарски наслов исповртен ќе прочитате и одма, блаблаблабла.
Озил изјави дека утре на терен ќе даде се' од себе, дека ќе се обиде да ја освои средината, дека ќе изигра подобро од Меси.
А зошто па и за година-две да не го надмине, да не е случајно ненадминлив големиот Меси?
Ненадминлив е и самиот го знаеш тоа :)))

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Јас не сум за Барселона, нити за Меси или Аргентина ама претеруваш :)

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Otamendi-Demichelis ќе биде најслабата алга во Аргентина и тие ќе го изгубат натпреварот.Поточно,точните кратки пасеви на Швабите ќе ги растурат.Башка и Марадона не знае да ги искористи Ди Мариа и Макси.Маскерано колку толку краде топки а се друго мисли Меси ќе му прави.И тој се враќа на 40-50 м да земе топка е таму кај Швајни што ќе земе.

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Otamendi-Demichelis ќе биде најслабата алга во Аргентина и тие ќе го изгубат натпреварот.Поточно,точните кратки пасеви на Швабите ќе ги растурат.Башка и Марадона не знае да ги искористи Ди Мариа и Макси.Маскерано колку толку краде топки а се друго мисли Меси ќе му прави.И тој се враќа на 40-50 м да земе топка е таму кај Швајни што ќе земе.
Тоа е целиот проблем.

Еве го движењето на Меси.

Убаво се гледа дека најчесто е на средината на теренот, повлечен, за да земе топка. И после се очекуваат голови од него ?! Од среден играч ?! Практично Меси делува ко плејмејкер. Она што е Чави во Барса, тоа е Меси во Аргентина. Вистинско чудо е што успеа да упати толку удари кон голот.

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
^^
Проблемот е во тоа што ќе го нема Самуел, а Бурдисо да премине десно.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Занети да играше,ке имаа далеку посигурна одбрана со Самуел и Хајнце. Со оваа одбрана може лесно да се прими гол.
Нападот Меси-Тевез-Игуаин на овој меч мислам ке блесне и Германците ке си одат дома. По можност судијата да поништи некој чист гол на Германците,да примат некој гол од офсајд и сл. за да видат што е судиска неправда.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Еј гледам тактикава vamos real што ја постирал ... Се чудам што тактика ќе беше ... Десната страна потполно празна само Макси ја покрива ... Затоа се чудев цело светско Аргентина од левата страна напаѓа ... Иначе повеќе ми се допаѓа тактикава на Швабите али не мора да значи дека ќе победат ...

--- надополнето ---

Едно финале Германија-Холандија би ми било ептен по мерка :tv: Скоро пола работа е завршена - останува делот на Германија...

--- надополнето ---

Хехех а ќе гледам во Дивино кај што цело СП е и Фајл... Леле леле само нека победи Германија :pipi: Многу ми е некако во филм влезен типот инаку ништо посебно немам против Аргентина...
Ако се деси ова финале ја дефинитивно сум за швабите (без разлика ако ги поминат Аргентина) пошто многи ги мразам Холанѓаните ...

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Аргентина ке победи,Oзил ке бил подобар од МЕСИ хаха,може и од Чак Норис.
Зошто па да не биде подобар од меси? како можеш да прецениш човек на 21 година како фудбалски ќе се развие! меси не е ништо невозможно, тоа што тој го прави имало и некои порано што го правеле и во иднина што ќе го прават......

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Еј гледам тактикава vamos real што ја постирал ... Се чудам што тактика ќе беше ... Десната страна потполно празна само Макси ја покрива ... Затоа се чудев цело светско Аргентина од левата страна напаѓа ...
Епа брат тоа ти е тактиката на Марадона...жално незнам уште по кој пат ќе го кажам ова, ама стварно жално каков состав имаат и да не направат нешто на СП. Барем да имаа тренер од светска класа и да се надеваш на нешто, ама со оваа игра што ја прикажаа до сеа, едноставно губам надеж. Многу ќе ми биде криво ако утре испаднеме пак од Швабите...:kesa:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
ќе биде интересен натпревар кој никој не би сакал да го пропушти. Навивам за Аргентина ама ќе видиме. Ништо не е сигурно со две солидни екипи како овие. Мислам дека утре ќе биде најинтересниот натпревар на цело светско досега.

Н

'Никола'

Гостин
Ненадминлив е и самиот го знаеш тоа :)))
Јас не сум за Барселона, нити за Меси или Аргентина ама претеруваш :)
Абе што ви е и на двајцата. Јас не реков за моментално сега. Вие ко што зборувате, Меси го достигна врвот на фудбалот и никој друг никогаш нема да може да го надмине.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Абе што ви е и на двајцата. Јас не реков за моментално сега. Вие ко што зборувате, Меси го достигна врвот на фудбалот и никој друг никогаш нема да може да го надмине.
Не ама Озил сигурно нема..

Иначе врвот у фудбалот е достигнат од Роналдо и Марадона и никој друг. Можеби и од Зидан, за други нејќам да слушам.

Kajgana Shop

На врв Bottom