Германија-Англија | 27 јуни | 1/8 финале

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победникот од овој дуел ?

• Вкупно гласачи
    116
Статус
Затворена за нови мислења.
Поентата ви е многу јака. Не биле Германци а?
Сите тие се излезени од У-21 репрезентација. Никој од нив не добил вчера пасош. Не знам точно, ама многу е веројатно дури и да се родени во Германија.
Ако можеш да најдеш побарај податоци за попис на население во Германија и провери како се запишани овие што ги набројувате. За да можеш да се ситиш уште малку.

П.С. Се радувавте кога нашите девојки играа ракомет на СП и ЕП? Се радувате за нашите ватерполисти? Скокаше од фотеља кога Мејси правеше цепелини со Антиќ и Самарџиски?

Потполно си во право, не можат да бидат странци ако ги поминале сите категориии во репрезентацијата и ако целата фудбалска кариера ја имаат благодарение на германски тимови.

Иначе од Англија толку се очекуваше, не ни имаат состав лугето за повеќе од ова, не е ни Капело толку крив.

Боби[Мкд];3643379 напиша:
Незнам дали ќе им текне пријателска да закажат во наредниве 30 години. :pos:

--- надополнето ---

И уште се смеам по секој натпревар мора да има 10-тина кои ќе ги спомнат пољаците и турците, МАЛОУМНОСТ!

Зашо малоумност кога не се прави Германци , државјанството ти дава привилегии да играш за таа земја итн ..но сигурно не ги прави Германци ..И јас сум роден во Германија и се доселив од таму , и еве сеа ако се вратам во родниот крај - тоа ме праи мене Германец ?

Поубаво ќе биде да си играат за Полска итн потекла .. бар да ги живнат малце , и онака не се пласираа на СП

Интересно е како Англија има играчи што играат добро секаде и за секого освен за репрезентацијата, а Германија па има играчи што да не беше репрезентацијата немаше да постојат ко фудбалери.
Екипата се виде дека им е составена од залутани незналици(Апсон, Џонсон, Бери) и преплатени скапаници(сите знаеме кои се). Никаков флуид, секоја акција им е на сила, секоја шанса ја прават едвај со триста маки и така во сите 4 утакмици. Ако се види во гро план се што покажаа, со ништо не заслужија да поминат. Гол тоа си беше, ама ако поминеа ќе не ускратеа од ќеф да гледаме феноменална екипа како Германија како гура до крај...

Зашо малоумност кога не се прави Германци , државјанството ти дава привилегии да играш за таа земја итн ..но сигурно не ги прави Германци ..И јас сум роден во Германија и се доселив од таму , и еве сеа ако се вратам во родниот крај - тоа ме праи мене Германец ?

Поубаво ќе биде да си играат за Полска итн потекла .. бар да ги живнат малце , и онака не се пласираа на СП
И што има врска тоа?И во Македонската репрезентација има албанци па што?

И што има врска тоа?И во Македонската репрезентација има албанци па што?

хах па зар малце ги има тука , негде над 20 % од севкупно население .А Пољаци и други се многу малку за разлика од милионите Германци.

Ова денес е враќање од „Горнио“
Враќање за Англија (иако дуелот е завршен со 4-2, нели ништо не влијаел тој трет гол? :raz:), задолжување за Германија....
Така „работел“ тој.

И како стварно не ви е мака да расправате дали некој е Германец или не. Арно има еден пост, од кого е не приметив, остајте го Хитлер да се превртува в гроб за тие работи.

хах па зар малце ги има тука , негде над 20 % од севкупно население .А Пољаци и други се многу малку за разлика од милионите Германци.

и што ти е поентата...? дека ако играат само Германци нема ни на светско да се квалификуваат или што???????????????

Поздрав до сите фанови на Германија :)
Не очекував толку убедливо да тепаат германциве но се случи.Браво! Заслужено во секој случај.
Точно е дека Англија беше оштетета заради непризнатиот гол,но со играта која ја демонстираа уште во фазната група не ни заслужија да бидат тука.За денес пак,ич не ми се збори.Фудбал не се игра само 20-тина мин туку се игра 90 (ко што играат Германците секогаш).

Да, многу малку има други националности во Германија, само околу 15-20%... :pos:

Заслужена победа на Германија иако сакав Англија да оди понатаму и евентуално да се сретне со Аргентина. Како и да е ако помине Аргентина ќе гледам реванш од пред четири години кога Аргентинците загубија на пенали со 4-2 откако по продолженија беше 0-0.
За Англија нема коментар уште од почеток на СП се виде дека се лабави.

Немогуче:nesvest:... Да ви го напикаат турци и пољаци на сите!!!

--- надополнето ---

Ај и така ќе оди под клуч, да се знае!

Цитат од коментатор:

"Нјемци убјек победују, али сада победују у стилом"

Ај за многу години!:tv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom