Германија-Англија | 27 јуни | 1/8 финале

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде победникот од овој дуел ?

• Вкупно гласачи
    116
Статус
Затворена за нови мислења.
Као неутрален си ја изглеав утакмицава без нервози и може да кажам дека ова е тоа што сакам да го глеам, најбоље утакмица на светсково и уопште што сум ја глеал у последниве 2-3 години. Англија беше оштетена, али тоа не е пресудно пошто Германците си изиграа стварно ѕверски и заслужија да победат. Со среќа во четвртфинале најверојатно против Аргентина. И да глеаме уште подобра утакмица. :)

Милнер мен оф д меч !!! Ваков играч се раѓа еднаш на 1000000 години !!! Фантастичен талент !

Кога ќе ми текне дека Јунајтед и Челзи се бореа да го купат до пред некое време,ми иде да се обесам на црешана карши зграда..

Оштетен е Гордиот Албион, без разлика требаше да тргнат со пуна пареа во вториот дел, а не да им збиберат уште 2 гола.
Руни со ова здање никад нема да ја добие лентата во интернационалниот состав, ги остаи на цедило.

со среќа понатака за Германците.

Кои германци бе Кедира,Какау,Бооатенг :tapp: Гомез германец е ?
Подолски и Клосе Полјаци што им избегале родителите во Полска

Очекував подобра игра од Англија..ама освен Лампард, другите тапа!
Милнер и Џерард ја губат секоја топка, Руни не се виде..

Ајде сега правдајте се дека пола состав не им се Германци..

Во глобала Германија беше нијанса подобра,Озил и Милер се ѕверови,не за џабе јадам трици ја...
Англија ме разочара,камења...Руни најголемо дрво,без постигнат гол на светсково.Бруки!

После ова сигурен сум дека Германија ќе игра во финале,против Шпанија или Бразил!

Руни е најдобриот играч во тимов.
Германија ќе падне во 1/4 финале.

При резултат 2-2 се ке беше друго...тоа е...:toe:

Како и да е,добра игра на Геманците,посебно Швајни,Милер и Озил...

Поништениот гол ги уништи, ама и покрај тоа имаа негатива од само еден гол и мораа да запнат до крај. Али истрчаа 20 минути ко што треба и толку. А швабиве ги утепаа со контрите.

Според мене најслаб играч, и клучна грешка на Капело не беа ни Милнер, ни Апсон туку Герет Бери. Премногу грешки, може на негова душа да идат и првиот и четвртиот гол. Грешка на Капело затоа што против Германија со Озил, Милер и Подолски, + Лам и Швајни, се реши да игра без класичен ДМ, или го гледаше тој ДМ во Бери... можеби Керик можеше подобро.

На крај, заслужена победа на Германија.

Честито нека им е на Германците, штета што ќе испаднат во 1/4 финале.

Браво за Германија. Има состав за наредните 6-7 години. Си имаат стратегија за развој. Бекенбауер беше врвен фудбалер, како тренер освои СП-1990, а сега е на чело на германскиот фудбал. Во него е клучот на успехот.

Англија има добра репрезентација, ама им фалат некои „финеси“. Тренер на пример. Сите го величевме Капело во квалификациите. А сега? Кој друг е виновен за 4-те подпросечни натпревари на Англија на ова СП ??? Капело е екстра тренер, ама не може италијанец да се меша во лулката на фудбалот. Катастрофа е тоа.

луѓе бидете реални Германциве во овој меч доминираа.......освен од 35 до 55 мин кога Англичаните во поголемиот дел ја поседуваа топката и имаа неколку шанси.................

Кои германци бе Кедира,Какау,Бооатенг :tapp: Гомез германец е ?
Подолски и Клосе Полјаци што им избегале родителите во Полска

Староседелци се :tv:
Овие бар зимаат просечни играчи за разлика од некој други.

Јас не знам што се расправавте за глупости....едноставно фановите на англија најдуваат рачка во недосудениот чист гол а како да забораваат дека германија денес му одржа лекција по фудбал..дупли пасови,траголници,одлични изведени контри и што уште не...зошто не си признавате дека германија ве надигра во целост или дотолку неможете да поднесите пораз па сега плукате по недосудениот гол....или ајде сега во составот немале германци па дрн дрн јариња..како новинари во дајли мирор да сте...гледајте малце реално германија ве надигра и заслужено си победи..не знам што тука не е јасно:toe:

Немаше да се отвораат толку да беше 2-2 и сега може ке гледавме продолженија :toe:
Ок,и на 0-0 не беа отворени толку,ама парче ги направија.
Дај бидете реални,едноставно на ниво погоре беа германците денес.Не сум ни едните ни за другите,ама се виде кој играше фдубал денес,победникот,Германија.:))
Нека им е со среќа против Аргентина/Мексико.

cestito neka im e pobedata na germancite,sosema zasluzeno idat dalje,se razigraa germancite denes,odlicen mec se na se.So sreka ponatamu

Дали тоа „fat“ Лампард почна да ја влечи играта на Англија?! За нивна жал, само за кратко време, неполн полчас.
Ами капитенот Џерард? Капитенот на кој му требаа 30 минути за да почни да вика по играчите, да ги храбри....итн...? Pussy, шо би рекле самите тие.
Тери чиј грб е одамна заебан и помина неговото? Од немоќ, кога веќе не е капитен да вика и да ги турка соиграчите, тргнува напред кога гледа колку се импотентни тие пред него. И што по ѓаволите праеа назад со Апсон, постојано ги менуваа страните, шо е главен пропуст за двата гола први.
Руни? Слабиот Руни, пошто Лампард е дебел нели.... Нема потреба од коментар.

Искрено се надевам дека тоа беше патот и за Германците, да ги стаса казна за голот непризнат од Лампард, а и сигурно поинетерсно е дрогана аргентинска да оди до полуфинале отколку овие кои не можеа да ја докусурат кутрава Англија уште на полувреме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom