UEFA Champions League 2010-2011

Кој ќе ја освои Лигата на Шампионите?

• Вкупно гласачи
    171
  • Гласањето е завршено на .

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Не ти зборам дека си требал порано да бидеш роден, туку само да потсетам дека пред нетолку далечен период панолада беше хит во Барселона.

Ако играле иста игра од кога бил Кројф тренер, зошто тогаш имаше толкаво незадоволство со Ван Гал? Нели истиот фудбал се игра 20 години?

Ти објаснувам дека се понашате, како Барса да го измислила фудбалов со безброј подавања на 30 сантиметри, а ова истото било веќе видено со Ајакс во деведесеттите.

Но ајде, нека ви биде...
Затоа што Ван Гал, можеби имало игра, ама немало резултати. Сакам да ти кажам Барселона иста тактика игра веќе 20 години. И не може ти со неа да имаш успех, ако немаш играчи за тоа.
Ајде нека играат сега за Барселона средина Бускетс-Кеита-Маскерано, па да видам до каде ќе стигнат.
Не од Ајакс, туку поточно од од холанѓанската репрезентација, после почнал Ајакс, па Кројф во Барселона.

Одвојте 10 мин за и дојдете пак да ми кажете, дека Барса e гурана од страна на УЕФА.
Судиски грешки имало и ќе има, додека не се уведе технологија. Што порано се навикнете на нив, тоа подобро за вас.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Нормално е Барса да ја игра таа иста игра кога формацијата 4-3-3-3 не е сменета од памтивек дури и младинските категории се учат да играат на таа поставеност. Па подоцна кога ќе дојде некое дете во првиот тим не се однесува како да е паднало од Марс туку веднаш се прилагодува на играта.

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Јас немам никаква фрустрација од Реал. Од кога пратам фудбал Барселона е поуспешна од Реал. Првото финале што го имам гледано во ЛШ беше меѓу Баерн и Валенсија, после следуваше Реал-Леверкузен, таа година мислам дека Реал ја тепа Барселона во 1/2 финале или 1/4 финале, не сум сигурен. Тоа беше се од Реал во ЛШ :)
Фиго го немам гледано во Барса нити знам што има изјавено.

А други што се уфрлуваат од страна, со глупи муабети, слободно нека оладат и нека ја прескокнат темата. Си има модератири и знаат што треба да се брише, не мора вие да објаснувате.
Е јас на пр го пратам финалето на ЛШ од 1997/98.....Реал - Јувентус 1-0,мијатовиќ кога го ебна на Монтеро на гол линија.Одтогаш Реал имат 3 титули ЛШ,Барса 2......И дали за мене требит да е потрофеен и поуспешен клуб Реал?! :)

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Е јас на пр го пратам финалето на ЛШ од 1997/98.....Реал - Јувентус 1-0,мијатовиќ кога го ебна на Монтеро на гол линија.Одтогаш Реал имат 3 титули ЛШ,Барса 2......И дали за мене требит да е потрофеен и поуспешен клуб Реал?! :)
Чоста друже ја не би се ругал на твое место. Колку години си имал ти тогаш? 4?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745
И јас сум го гледал Манчестер - Баерн бе.. На 4 ипол години.. И шо има веза? :):) Само шо не се сеќавам скоро на ништо..

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
И јас сум го гледал Манчестер - Баерн бе.. На 4 ипол години.. И шо има веза? :):) Само шо не се сеќавам скоро на ништо..
Се напи од среќа после утакмицата? :) Или за ланската кажуваш... :pos2:

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Добро е да е така вака многу нелогично ми е за 17 години да го прател финале што се десило пред 13-14 години.
Како што кажа Џену,карикирав.Тогаш имав 5 години,и да,го гледав со татко ми,и голот го памтам подоцна од јутјуб.....А финалето со Валенсија 3-0,имав 7 години и го памтам многу убо....многу!Финтата ми е дека не е показател тоа кој кога почнал да гледа фудбал,па ајде од тогаш ќе рачунаме титули.И пред 50 години се играл фудбалов,и пред 100....Тоа што тогаш немало компјутери,интернет и форуми,не мора да нзачи и дека тогаш немало навивачи,ко шо сме ние денес! :)
Јас мислам дека хипотетички зборува =)
Данкешен........ :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Еееееее... кога сме веќе кај муабетов јас си бев тамам стар да се сеќавам и на 99та :nesum: и на 2001 :tv:... 98ма и 97ма ми се во блееееедо сеќавање... i'm getting old... :salut:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Јас со моите 8 години се сеќавам многу убаво на Баерн-Манчестер.....уште со фанови на манчестер кога ќе ми текне дека го гледав, цела населба во вис ја дигнаа :)

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
[/COLOR]

За 22 години прилично несооедветно се понашаш. Еден пост немаш напишано со аргументи да ме убедиш зошто фан на Реал,Манчестер,Милан па и Интер би имале комлекси од твојот омилен тим.
pa se ladam be brat jas ne si svakam sve zdravo za gotovo na forumov i nikade nemam kazano deka fan na milan i manchester imale kompleksi od nas dodeka fan na celzi,inter a pogotovo na real umiraat od kompleks poveke ve raduva da izgubi barca nego li da pobedi vasiot tim kazi mi ti mene zosto e toa taka????[/QUOTE]

КОМПЛЕКСИ ОД БАРСА!!!??? Зашто јас како фан на Челзи би имал комплекс од Барса!? Незнам од кај го извади ова коа имаме тотално изедначен скор мислам, имаме по 3 победи и 4 нерешени на 10 утакмици. Едино ако си мислел на ланската елиминација ама негледам причина зашто би биле искомплексирани коа Челзи тактички ја доби Барса на тој натпревар, ко шо реков пред некое време дури Гвардиола и пред време му честиташе на Хидинк! Па на тој меч Барса беше држена на 3 метра раздалеченост од шеснаесетникот на Челзи, а Меси дали 3 пати ја допре топката! На крај дадовте гол како што дадовте и пројдовте во финале, ама верувам дека на сите ви беше јасно дека не заслуживте да поминете понатаму (името на тој човек што е главен виновник нејќам ни да му го споменам)! Ако и на ова сеа даеш одговор во стилот на: Ние цело време игравме со топка и напраивме 65% посед и дека заслужено отидовте во финале, тогаш братче сварно фудбалов не е за тебе!!!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Кога веќе спомнувате за минатото..морам да напоменам дека едно време почнав да навивам за Валенсија поради неоспорливиот пеналџија Мендиета:)...човекот беше вистински лидер на таа Куперова Валенсија која не успеа да стигне до толку посакуваната титула во ЛШ иако според мене го заслужи тој пехар повеќе од Баерн во 2001 бидејќи тогаш колку што се сеќавам валенсија играше страшен фудбал и ги елиминира сите фаворити за титулата..а во Баерн се сеќавам дека фенеберг му беше најдобар поединец и едноставно батето косеше по теренот...не знам како никој досега го нема споменато како еден од најдобрите средни играчи во последните две декади Штефан Ефенберг...според мене еден од најдобрите средни играчи во историјата..вистински мотор(германец)...!...а финалето Јуветус-Милан 2003 е единственото финале откако пратам фудбал а кое го немам гледано!

Н

'Никола'

Гостин
иако според мене го заслужи тој пехар повеќе од Баерн во 2001 бидејќи тогаш колку што се сеќавам валенсија играше страшен фудбал и ги елиминира сите фаворити за титулата.
Манчестер-Баерн 0:1, Баерн-Манчестер 2:1, Реал-Баерн 0:1, Баерн-Реал 2:1
Арсенал-Валенсија 2:1, Валенсија-Арсенал 1:0, Лидс-Валенсија 0:0, Валенсија-Лидс 3:0.

Позаслужено за Баерн амин.

Kajgana Shop

На врв Bottom