- Член од
- 11 јуни 2007
- Мислења
- 1.505
- Поени од реакции
- 1.302
Ова сакаш да ми кажеш дека е пенал???
Во право си од видеово се гледа дека Диаби ја шутна топката а не Меси !!!
Ова сакаш да ми кажеш дека е пенал???
Јака м*да ако не шутнавмеНе шутнавте ниедна топка до пред исклучување на Ван Перси и потоа и сакавте да поминете.
Секако ќе изгубевте. Само проблемот беше дали ќе имаше продолжетци или до 90та ќе ве решеа.
Судијата само го скрати времето да нема можни продолжетоци.
Тотално ве доминираа. Немаше ни 1% од тој Арсенал што настапи на Емирати.
Ако ви е нешто утеха играте најубав фудбал дури ми се подопаѓа и тој од Барса. Само што вчера него покажавте тоа.
Заслужено си оди Барса понатаму.
ПЕНАЛ е ФАУЛ во шеснаесетникот да те потсетам !!!Фаул можеби, пенал никако! Као прво, Меси воопшто не влезе во 16-ник, ниту пак тргна напред. Второ, се виде дека тргна да изнудува прекршок, не да помине играч.
Нема тука ,критериуми на судијата,шут после прекинување на играта=жолт,тоа е една работа,друга работа е што Ван Перси слушна убаво дека е прекината играта,дури и се сврте и го виде помошникот.Според мене заслужено црвен,се гледаше дека е нервозен и Венгер мораше нешто да менува.Гледам фановите на Арсенал се повеќе и повеќе ми заличуваат на феновите од Манчестер Јунајтед(одредени), НЕМОЈТЕ!
Знам дека ве боли испаѓањево, уште повеќе ве боли затоа што Арсенал немаше буквално никаква игра ама со тоа дека исклучувањето на В.Перси било клучно се глупости.
Моето гледиште за натпреваров е следно, беше досадно, да, навистина досадно, цело време само Барса играше и напаѓаше, Арсенал не сврзе ниту една акција, средината на Арсенал освен Вилшир и Диаби ја немаше, немаа два салам паса кон нападачите, а знаеме дека Диаби и Вилшир се повеќе дефанзивни фудбалери.
Конкретно, Ганери повеќе би требало да се лутат на Венгер, никако на судијата, бидејќи Венгер не смееше да го пушти Перси во игра во второто, беше јасно ко ден дека е премногу исфрустриран и дека ќе направи уште една грешка, тоа што шутираше Перси по сите правила е чист жолт картон, останува на критериумите на судијата.
Барса и од двата дуели заслужено си помина, за разлика од Арсенал на Емирати и тие имаа игра и постигнаа гол, таму подобри беа секако Арсенал.
Судиите, стварно не знам, мора да се превземат некои санкции, судењево се полошо и полошо станува, имаше еден недосуден чист пенал за Барса(над Меси) и чист жолт картон за Абидал, и двете ситуации не пројдоа без казна, лошо, многу лошо.
Па тоа го викам и ја, кривецот за исклучувањето на Перси е Венгер, а за играта, и тоа е голема грешка на Венгер, лошо поставена игра и лош избор на играчи, според мене.Нема тука ,критериуми на судијата,шут после прекинување на играта=жолт,тоа е една работа,друга работа е што Ван Перси слушна убаво дека е прекината играта,дури и се сврте и го виде помошникот.Според мене заслужено црвен,се гледаше дека е нервозен и Венгер мораше нешто да менува.
Во врска со целиот натпревар ,мислам дека Венгер лошо го постави напаѓачкиот дел.Кога веќе го нема Волкот,се очекуваше да почне со Аршавин како крило...а не Росицки.Крилата на овој натпревар беа тотално утепани.Насри не е класично крило ,за Росицки ич да не збориме,двајцата играат во срцето на средината.Да излезеше Венгер со Бендтнер во напад РВП лево крило и Аршавин десно(или обратно) Насри,Вилшер и Фабрегас средина,ќе беше друга работа ,сигурен сум.
Многу пичкарска игра,ако се земе во предвид дека Барса играше со испревртена одбрана...
Па шо не ги растурија у фер игра 11 на 11 ако бил толку јак Xavi? Они ни 11 на 10 не ги растурија мораше плус помош да има со пеналXavi = 106 pases.........Wilshere + Diaby + Cesc + Rosicky + Nasri + Arshavin = 91 pases
И да.... Кога Барселона имала и ќе има 0 шутеви кон гол ??????