UEFA Champions League 2010-2011

Кој ќе ја освои Лигата на Шампионите?

• Вкупно гласачи
    171
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ И јас се надевав ама ништо.Попусто гледани 130 мин и повеќе.Каква драматична завршница.Навистина жално е што изгубија,беа тотално надиграно Шериф.Но самите се криви со промашени 4 пенала.Се надевам ако не ништо друго барем пласман во групите вп ЛЕ,дестинација која скоро секоја сезона и ја достигнува.Со што покажуваат дека е најдобра екипа во бивша Југославија.После нив следува Партизан,кој успеа да слави и во гостувањето кај финскиот шампион Хелсинки и ќе се надева на лесен противник во плеј-офот.Да ги пофалам БББ кои беа фантастични и се покажаа во вистинско светло кое на Максимир одамна го немало.
На Ајакс го ебаа на крајов Грциве.

B

boki10messi

Гостин
Анкета не треба веќе да се постави или ќе чекате по групи??

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Значи Динамо везе си немаат еј.
Толку пари вложуваат и пак ништо,сеа фали уште да не влезат Лига Европа и зашто ондак ги плаќа странците по толку пари?
Го земале Рукавина од Панатинаикос за некоја ненормална цифра ама џабе кога губат од Шериф кој е составен од отпадоци од звезда и Партизан!!!
Разочаран сум иначе од Селтик и Фенербахче највеќе.
Двете ги гледав по малце вртев,со Селтик работата е што немаат нешто тим и толку им е максимумот,дрва се,ама Фенербахче не играа фудбал денес
него се влечеа по терен,после црвениот картон уште повеќе,Јанг Бојс се изнапромашија второ полувреме.

А

Анноун

Гостин
фенербахче лузери на годината . ја изгубија титулата у турско у последно коло , а сега отпаднаа од јанг бојс бе ! ама турска работа , а губи одма црвен прави , и кај ќе тепа . на динамо загреб кој им е крив . промашија милион шанси , а голманот на шериф беше подобар од нивниот резервен на пеналите . селтик не знам како и би победил . игра емирејтс куп (две утакмици за викенд ) меѓу бараж за лига шампиони !
најмногу сакам да отпаднат жилина и салзбург , оти се најголемите местачи у европа. секое лето наместуваат минимум една . првиве изгубија у малта , вториве на фарските острови . а во следно коло ги збришуваат шампионите на бугарија и кипар. не знам шо дремат уефа стварно .

утре е ждрепката . нека почнат со молитвите тотенхем да не им се падне динамо киев , оти нема лига шампиони.

http://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/newsid=1510074.html

подолу е табелата со носители и неносители .

А

Анноун

Гостин
повеќе голови во гости , помина ајакс. не мие јасно како може тотенхем да биде носител , а динамо киев неносител . да не е грешка ова бе ? луда работа.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Ajax дома изгуби 1-2 а сега на гости изигра 3-3 не ми е јасно.А Тотенхем е Англиска екипа која има јак состав и ќе растурта годинава додека Киев е Украинска нема дискусии тука.

А

Анноун

Гостин
абе 1:1 беше ајакс првата , грешка резултат си меморирал :)
a за ова носители , неносители колку што знам се гледа остварувањата во европа , а динамо киев знаеме колку е понапред од спарси на ова поле . нема везе .

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Тотенхем пошто нема утакмици во Европа, го зема националниот коефициент на англиската лига.
Коефициентот е врз основа на настапите во последните 5 години и затоа и покрај одличните резултати лани, Динамо Киев е неносител.

Драго ми е за загрепчаните, криво ми е за истанбулците.

А

Анноун

Гостин
Salzburg - Hapoel Tel Aviv
Rosenborg - FC Copenhagen
Basel - Sheriff
Sparta P - Zilina
Partizan - Anderlecht
Young Boys - Tottenham
Braga - Sevilla
Bremen - Sampdoria
Zenit - Auxerre
Dynamo K - Ajax

најголеми малери партизан , а најголемо среќлии тотенхем на ждрепкава .

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Партизан немаше среќа во жребов ама нема предавање и мислам дека можат да ги поминат Андерлехт.
Интересно ќе биде и Розенборг-Копенхаген :)

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Баш сакав да го видам конечно Ајакс во групната фаза, ама мислам дека нема да го поминат Динамо Киев.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.894
Поени од реакции
6.967
^ Ај кладба по една недела носење аватар, сакаш? Јас викам Ајакс поминува :)

Kajgana Shop

На врв Bottom