1. И пак во немање аргументи бегаш во празна полемика, кајгана форумот, светот, матриксот...
Утре можат да испратат официјална понуда за Кристиано Роналдо, 10 милиони + Наталино. Тоа не значи дека ќе го добијат. Фактите остануваат: факт е дека Маскерано е во Барселона а не во Милано. Ние не можеме да купиме ни еден ебан играч од Сериа А со Мунтари како доплата, а камо ли Маскерано. Тоа е факт. Кога сакаш да купиш, правиш како со Ранокиа (патем, ти вришти споредбата.) Кешираш 17 милиони и ти го праќаат со музика.
Остај празните муабети.
Да резимираме:
Ти тврдеше дека Интер не купува заради финансискиот фер плеј. Тој став го бранеше на не знам колку страници.
Ние тврдевме дека ако сака Интер да купи играчи, ќе најде пари без да го наруши фер плејот.
Интер најде пари и фер плејот не е нарушен.
Тоа се фактите во „случајов“
Не постои аргумент зошто Интер на истиот начин не би обезбедил пари порано, ако сакал. Не постои ни аргумент дека би обезбедил. Тоа е отворено.
И ако кажеа дека и во јануари нема да купуваат поради фер-плејот, ти сеуште ќе не убедуваше со тоа што е официјално објавено.
Иосоно, не ни го сваќам сериозно вашиот муабет бидејќи е мутав и нелогичен, смешен ко оние на кои им се смееш кога ке истрескаат глупост на форумов, Интер не сака да купува играчи и за да ни го ''докаже'' тоа намерно испраќа смешни понуди за рандом фудбалери ...
За тебе е смешна таа понуда, за Бранка не е, сигурно нема да се бламира така јавно со такви понуди, него тие му биле можностите и друг избор немал, сакал тоа да го протне ама не можел.
Епа овој ваш '' аргумент '' кај мене не поминува, зашто е глуп и смешен муабет, далеку од тоа дека ја немам аргументи, ги имам, и истите ги имам презентирано тука али сте мижеле на тоа, ама па овој вашиов е зашто си ме мајко родила.
Незнам за каков нарушен фер плеј ми збориш кога истиот не е стапен во сила. Ти реков Интер од каде најде пари за нови играчи, во Октомври по средбата со акционерите на тимот, кога се инкасираа 40м евра во буџетот за трансфери.
Целта за иднина е загубите драстично да се намалуваат, ко што случајот беше лани, ама секоја година нема да продаваат играч за 50 милиони евра, и секоја година нема да освојуваат тројна круна ...
И се додека не кажете нешто подобро ко аргумент од она погоре, смешното, ја ке стојам на тоа дека тимот постапи така летоска зашто беше лимитиран поради финансиското фер плеј правило кое стапува на сила од наредна година, затоа и си го цитирам Паолило со неговиоте изјави за иднинте трансфер планови на тимот, за Ибра-трансфери и слично кои ке ги нема, а не кажувам, Интер не сакал да купува, и како '' доказ '' за тоа да земам испратена официјална понуда.
--- надополнето ---
знам јас дека ссопствен стадион носи поголеми приходи
само не ми одговори
нели приходиве со нов стадион двојно ќе се зголемат?
епа тогаш кој е проблемот дали сме сега на -120 милиони или -140 милиони? одкако ќе се најдат спонзори ,стадион сопствен бл бла .... и тогаш ќе се покријат тие 120 или 140 милиони
а доколку не се најдат пари од спонзори и не се изгради стадион ИСти кур ни е нас дали сме -120 или -140 ,и така и таака го нарушуваме тој твој фер плеј ,20 милиони немаат толку големо значење како што си мислиш, затоа што % е многу мал и доколку се покријат тие 120 лесно е за тие 20 од маскерано..
Наредна година стапува финансиското фер плеј правило, ризикуваат да бидат исклучени од ЛШ, капираш ?