Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Нејкеше да влезе и нејкеше,, еден тон шанси и пак фали она најбитното , финиш. Кога се повреди Биабиани со самото влагање на Милито знаев дека ке биде тешко со завршетокот, доби неколку топки на тацна и не успеа да ја заврши акцијата. Кутињо е добар и одличен талент но не верувам дека некогаш играл под ваков притисок на ваков натпревар затоа неговото прикажано денес беше на солидно ниво. Знаев дека јубе ке се повлече последните 20 мин и ке бара бод но тоа не успеа да се искористи дека нели Бенитез нема кохонес да влезе малце поофанзивно туку да си зачува резултат.

За мене ова беше изгубени два бода, дај нека се вракаат Самуел и Хавиер дека очајно фалат во организација на играта.

Сума сумарум : Задоволен сум од конкретноста и желбата на Интер но разочаран од финишингот на играчите.

Со излегувањето на Бијабиани или подобро кажано влегувањето на Милито останавме осакатени на 2 од 3 позиции во нападот.
Пред тоа Кутињо беше опасен по левата страна, исто и Ето во средина, а по неговото влегување Кутињо се изгуби десно, Милито не знаеше што да прави, и само Ето беше одличен.

Во ваква формација фалеше левак на десната позиција т.е. Пандев. Се играше нонстоп по левата страна и Маикон остана неискористен по десната што беше лошо но и оправдано со оглед на тоа што ниту Бијабиани ниту Кутињо не се добри по таа страна.

Да да и мене ми се свиѓаше почетокот,како ги пристиснавме незнаеја каде се наоѓаат !!! Потоа се повреди Бијабијани и Ето мораше да иде на крило а Милито на неговото место во шпицот каде не искористи убава шанса накај 80 минута!! Занети и Пандев многу фалат,ке ја видите разликата коа ке играат со Милан до тогаш сигурно ке бидат опоравени!

На секоја утакмица го има ова, не само во Италија и не му светат со ласер само на Дел Пиеро:smir:
Или тоа беше нај интересно од мечот ?

не.тоа е доказ за каков тим со какви навивачи навивате!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Де бе де, срамота е да удриш шамар на свој играч, ко што се деси со Зебина лани, за ова со ласериве не е измислување на топла вода, од 70 000 луѓе се најде една амеба, лани и Диего го светеа :) кога шутираше пенал со Бари па утна ...

Иначе клучно за мечов беше повредата на Бијабијани, сериозен сум, ради тоа Ето мораше да игра крило а Милито и неговиот сибир-финиш ( длабоко влезен у минус ) ко главен напаѓач, што би било кога би било е работава но срамота беше онаа промашена шанса на Милито ебаго, бар да беше фејл од промашување бидејќи Макон беше десно сам и на празно ке погодеше. Такоџе и шансата со глава ( незнам кој играч беше не приметив, Маикон или Ето ), од метро у голман, бар да гаѓаше у него, тогаш сигурно ке го промашеше и по автоматизам и гол ке беше. :)

Како и да е, пишав и на темата за дербито, проблемот е само во реализацијата, играта е топоина, бар у моја перцепција, а сметам дека истото ( проблемот со реализација ) е минлива работа.

Заборавив горе да додадам, значи мрзам претерувања и дигање безвезе у облаци за некои работи, али једина светла точка од денес беше Коутињо, се гледа дека поседува грд талент за фудбал и дека може да просперира високо горе кај играчкиов крем у фудбалов, браво за детенцево ...
Малце бев скептичен за него у стил, тежок просек е и слично, али по ова денес а и она со Вердер сум детево со правилен развој ке биде играч кој под дифолт ке има перманентен првотимски статус тука.

Ето е во страшна форма каква само брзина има треба околу него да се врти тимот.
Односно Милито на клупата ако не знае крило.
Ето игра најдобро кога има слобода во нападот не истурен најнапред да чека туку кај сака тој да се движи напред.
Кутињо има талент но не е уште за прв сотав му фали сила да издржува некои дуели.На 20 со 10кг + спремен ќе биде за прв состав.

А ти можеш да киднеш од темава??????????????????????????????????????????

Како и да е, разочаран сум од резултатот, и од играта, од моментот кога излезе Биабијани. Добро изиграа момците се' до тој момент, после се измешаа позициите, и не знаеа кој-што треба да прави, барем така ми се чинеше мене. На моменти, Ето го гледав најлево, Милито до него, Кутињо пред петерецот... И ај нека постигнат гол така да ги видам. Здравје.

Браво за Жулио Цезар и самуел Ето...
До 75 минута иНТЕР ДОМИНИРАШЕ, ПОСЛЕ 75 МИНУТА Бенитез се помири со нерешен резултат...

Значи ако светењето со ласер е доказа за такво нешто, какви се тогаш фановите на Јуве кои тепаат сопствени играчи, или пеат песни за починати личности кои не само што се легенди на Интер во случајов, туку се и легенди на Италијанскиот фудбал воопшто ?

Многу глупо размислуваш иако имаш 23 години, не за друго, истото важи и за ( дел ) од фановите на Јувентус ако веќе тераме со твојата логика. Генерализираш, тоа ми е поентава на целиов муабет, не можеш да кажеш вакво нешто ако 1 човек од 70 000 луѓе направи некаква глупост.

Syn ..да кажиш дека Кутињо изигра одлично на овој натпревар е стварно безвезе, детето во второ полувреме неможеше да се пронајди самиот себеси на терен, како мува без глава се маваше, барем ја тоа го увидов, многу лош натпревар од негова страна или пак премногу е исфорсиран дека треба да игра во првиот тим на Интер, но не викам дека можно е да прерасне во добар фудбалер, има време за него. Ама денеска не покажа ништо посебно, во глобала сите освен Ето изиграа многу лошо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom