Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Тие двајца се резерви.Кајт ќе биде прв тим а Пандев резерва за Милито.
Значи од идејата за
- Пандев - Милито - Ето
- (Кутињо) - (Скули) - (Биабиани)
преминуваме во
- Ето - Милито - Кајт -
- (Кутињо) - (Пандев) - (Биабиани) -

Вака мислам дека ќе биде.

Од кај па Пандев резерва за Милито, Пандев во Италија никогаш не играл класичен шпиц ( во Лацио увек беше оној кој играл позади класичниот напаѓач, т.е., беше полушпиц ), ако некој биде замена за Милито тоа ке биде Ето, а не Пандев, кај може он со тие стопери да игра стриктно ко класичен напаѓач ( нешто што и не е ), нит Мурињо беше луд тоа да го прави со него, нит Бенитез не е доволно луд за да го направи некогаш тоа. И да дојде Кајт во Интер, нема да има загарантиран првотимски статус, таа двојка позади Милито ке се ротира и оној кој ке биде од најголема корист за тимот според тренерот тој и ке игра, кратко и јасно ...

Е сеа со оглед на статусот кој го има Ето, Пандев најмногу ке го шмрка ...

п.с. А ако дојде Кајт, заборавив ова да го напишам погоре, заедно со Ето ке играат ко шпицови кога Милито нема да биде способен за игра, или ке одмара, али Пандев ко Пандев, никогаш.

На fcinternews.it имаше едно добро прашање поставено од некој читател... Што ќе ни е Кајт, кога ги имаме Биабијани и Кутињо?
Ето на Африканскиот куп, и повреда на Милито/Пандев и идеме у напад со Кутињо-Пандев/Милито-Бијабиани цел месец.... Хммм ја не би сакал да дојдеме до ова дереџе да се потпираме на Кутињо кој иако се покажа добро на пријателските сепак се гледа дека му е потребно уште многу да учи а исто и Бијабиани.

А што ќе се случи ако ги имаме сите тие напаѓачи? кајт, биабиани,милито,ето,пандев,кутињо кој попрво да игра, еве пример ниеден не се повредува, оти лани памтам дека милито и ето ниеднаш не се повредија, освен периодот кога Ето беше во африка на купот кој годинава мислам дека нема да се одржува.

Ето на Африканскиот куп, и повреда на Милито/Пандев и идеме у напад со Кутињо-Пандев/Милито-Бијабиани цел месец.... Хммм ја не би сакал да дојдеме до ова дереџе да се потпираме на Кутињо кој иако се покажа добро на пријателските сепак се гледа дека му е потребно уште многу да учи а исто и Бијабиани.
Aфриканскиот Куп не се игра секоја година, Ето е достапен у Јануар ...
Е сеа ако идете на веројатноста, што ако се повредат сите ондак никаде не стигаме ...

Нема контрадикторност.Он сваќа дека Пандев не е добар за прв тим (не на таа позиција) ама сепак сака он да игра прв тим (дека е наш).
Истото мислење го иам.

Epa sea brat nie ovdeka sme fanovi na Inter kako klub neli?Pandev e nas,nasa veke legenda,ama ako ne mu ide kako krilo (kako so vika drugarceto a i ti),spic klasicen (centarfor) nema teoretski sansi da igra pred milito ili eto realno.Taka da ako Kuyt pod pretpostavka e podobro resenie od Pandev,odnosno podobro se snaogja od Pandev kako krilen napagjac,togas za dobroto na klubot, Pandev ke dreme na klupa.Toa e realnosta i pak ke povtoram nie sme navivaci na Inter,ne na Pandev,Pancev ili bilo koj drug.Znaci klubot e nad site i nad se!!!

Не сум знаел дека не се игра секоја година...
Не идеме на таа веројатност, и еден да се повреди е доста лошо, ќе треба да се потрпеме на Кутињо и Бијабиани, ако биде 20 бода предност јас не би имал ништо против, али ако е 3-4 бода тогаш ќе биде лошо...

Oва до Syn..
Ако дојде Кајт,Пандев ќе биде резерва.Нормално дека против малите тимови ќе има ротации ама кога ќе играме важен натпревар,ова ќе биде стартниот тим - Ето,Милито и Кајт.
И да,Пандев може да игра класичен шпиц.На првата пријателска играше ;)))
Ама сите наши напаѓачи ќе можат,и Ето,и Милито и Кајт.А Пандев е последен у редот.И како и да ја вртиме,и да биде резерва,пак ќе си игра крило,на неговата неприродна позиција.Едноставно не му одговара оваа формација...

Таму погоре е шпиц од резервниот тим.;)) Како да напишев (Кутињо,Падев)..никој..(Биабиани)? Гледаш дека и Скули е стаен како шпиц.Но ако дојдеше,пак Ето ќе беше втор шпиц.

Добро тоа Пандев резерва за Милито е fail,признавам.Пандев ќе биде резерва за било кој од 3цата,значи прва резерва.А ќе игра на позицијата што ќе му ја одреди шефот.;)

Ова до Маци...
Епа ја нема да се бунам ако не биде прв тим.Но,нема да се бунам ни ако биде прв тим (како што останатите Инераши-не Македонци се бунат).

Не сум знаел дека не се игра секоја година...
Не идеме на таа веројатност, и еден да се повреди е доста лошо, ќе треба да се потрпеме на Кутињо и Бијабиани, ако биде 20 бода предност јас не би имал ништо против, али ако е 3-4 бода тогаш ќе биде лошо...
Ама сеа се знае дека у 1 тим имаш првотимци и алтернативи за истите, ако се повреди јебига, се отвара простор за друг да се докаже, вака ако ги угушат играчиве од клупава ништо не прават.
Муабетов ми е следен, Интер и во моментов е доста силен од секој можен аспект, и прв тим и клупа, така да ова трансфер лето може да се каже дека е едно од оние најрелаксирачки за Интер, главната цел беше пред Се првиот тим да се зачува, тоа беше реализирано и тоа е тоа, клупата како и да ја вртите, подобра е од онаа која ја имаа минатата година.
И незнам зашто сите го заборавате Обина кој гарант останува ако не дојде Кајт, добар е и со лева и со десна, сите го памтиме ремек дело голот со Рома пред 2 години ( го шмркна со лева ), така да по потреба и он може да истапи.

Ако веќе бирам, од Маскерано и Кајт, повеќе сум За првиот, Кајт реков, 30 години има и тоа за мене претставува најголем проблем, нормално, уз цената која сака да ја извлече Ливерпул ...

Бенитез го бараше Пандев уште додека беше во ливерпул, моментално Пандев е меѓу првите негови миленици во Интер а веќе покажа добра игра во сите утакмици кои ги играше под Бенитез. Ако некој биде на клупа моментално тоа е Милито кој не е во форма.
па така во шпицот ќе дојде Ето а од страните Пандев и Кајт. ама и ние сме малце ретарди, на нероден петко капа му кроиме :)

И да,Пандев може да игра класичен шпиц.На првата пријателска играше ;)))
Ама сите наши напаѓачи ќе можат,и Ето,и Милито и Кајт.А Пандев е последен у редот.И како и да ја вртиме,и да биде резерва,пак ќе си игра крило,на неговата неприродна позиција.Едноставно не му одговара оваа формација...
Ти остај пријателските, кога беа недостапни голем дел од фудбалерите а и неподготвени за минута на терен ...
Ако гледаме по пријателските, лани со Јуве, Кварезма и Мансини беа шпицови напред, истава оваа двојка играа шпицови и со Вердер гости пред 2 години.

Во нормални услови, а под нормални услови подразбирам почеток на сезона - до крај на сезона, Пандев ке го игра тоа што во моментов го игра, и незнам зашто сте незадоволни од истото, кај Бенитез шарање барање е кога се напаѓа ако приметивте, не е како кај Мурињо, стриктно да се држат фудбалерите на една позиција ( Ето со Рома ви е класика пример за ова што го зборам ). Така да Пандев е универзала играч, може да покрие Се напред само не перманентно да игра класичен шпиц, убиј боже е тоа за тимот, и тоа што мене ми се свиѓаше е кога Маикон правеше кросеви, Пандев се трга и се уфрла у напад, шеснаестерец, сеедно, а ако ви текнува со Мур, Маикон праи крос, а крилото дреме десно и нема никаква функција во нападот ...

Мене искрено ми се допадна начинот на кој функционираат со Маикон, кога ке се уигра тимов не гледам зашто Пандев да не игра десно, знаеме сите кој убитачен пас го има, затоа е и потребно да игра увек позади главниот шпиц, за да не се изгуби и неговата креативност уз онаа на Снајдер. Рачунајте напред Ето и Милито, Маикон увек кине по десна страна, така да Пандев и Снајди ке имаат тон избор дур се креира една акција.

Абе кажав јас.Јас не сум незадоволен ако игра Пандев.

Syn,
Добро комбинира,добро ова-она..ама не треба само доброто да го гледаме.Колку пати направил погрешен пас/пробал да дрибла и му ја земале и ни направиле опасна контра?

Пандев може да игра шпиц.Но пишав дека нема да биде пред другите 3ца(последен у ред).Пак ќе си игра иста позиција,и како прв тим плејер и како резерва.И ти си пишал исто.Значи нема тука што да збориме.

Се сложувам со Занети.
Ако Милито продужи со оваа (не)форма,он не треба да игра.(ако дојде Кајт,нормално ;)
Значи,кој заслужил,тој да игра.

Абе Пандев може да игра шпиц.Но пишав дека нема да биде пред другите 3ца.

Абе кажав јас.Јас не сум незадоволен ако игра Пандев.

Syn,
Добро комбинира,добро ова-она..ама не треба само доброто да го гледаме.Колку пати направил погрешен пас/пробал да дрибла и му ја земале и ни направиле опасна контра?
E колку пати де, ако го броиме тоа, Ето лани колку пати изгуби дуел, мал милион, колку пати промаши зицери и слично ( контрата со Фиорентина, со Сампдорија шансата по маесто асистенцијата на Пандев, првиот дуел со Челзи и тн и тн ) ...
Како и да ја вртиме, Пандев го даде клучниот гол со Рома, најбедно е за 1 тим да прими гол на крај од полувреме, без разлика што Мирко згреши, гол си е гол, а и сенсот на Пандев у таа ситуација беше на место, осети дека едноставно дечкиве ( Хуан и Мирко ) ке поебат работа.

Ја па сум убеден дека Пандев ке кине под водство на Бенитез зашто ја доби онаа функција во тимот што ја имаше и во Лацио, а нели, за тоа и беше донесен. И не го зборам ова ради тоа што е македонец, него ради фактот што е одличен фудбалер, увек реално гледам на ваквите работи, ако е катастрофа, прв ке бидам овде што ке го критикиувам али сега за сега простор за такво нешто не гледам.

E колку пати де, ако го броиме тоа, Ето лани колку пати изгуби дуел, мал милион, колку пати промаши зицери и слично ( контрата со Фиорентина, со Сампдорија шансата по маесто асистенцијата на Пандев, првиот дуел со Челзи и тн и тн ) ...
Како и да ја вртиме, Пандев го даде клучниот гол со Рома, најбедно е за 1 тим да прими гол на крај од полувреме, без разлика што Мирко згреши, гол си е гол, а и сенсот на Пандев у таа ситуација беше на место, осети дека едноставно дечкиве ( Хуан и Мирко ) ке поебат работа.

Ја па сум убеден дека Пандев ке кине под водство на Бенитез зашто ја доби онаа функција во тимот што ја имаше и во Лацио, а нели, за тоа и беше донесен. И не го зборам ова ради тоа што е македонец, него ради фактот што е одличен фудбалер, увек реално гледам на ваквите работи, ако е катастрофа, прв ке бидам овде што ке го критикиувам али сега за сега простор за такво нешто не гледам.
Абе добро.И јас сакам да игра прв тим.Ама глеам оние од forzainter (значи они не се Македонци и малце пореално гледаат околу тоа) многу го хејтаат Пандев ;))

Добро,џабе збориме.И ние и тие ^ што го хејтаат.
Ако Пандев игра прв тим и под водство на Бенитез,ќе игра зашто заслужил.Ако не игра,зашто не заслужил.Ќе видиме како ќе испадне.

Од кај знаете Кајт што ќе направи не е тој некој феномен па сигурно да е во првите 11.Кварезма најдобиот играч во Португалија две години по ред ништо не направи златна канта исто и Мансини најдоброто крило во Италија.

Е замислете овие крила светска класа не успееа како крила туку му беа резерва на Горан кој не е крило туку полушпиц.Додека беше Ето отсутен партал правеше.

И јас мислам дека го мачат на Горан на таа позиција но кој играче таму лошо заврши а Горан каков тако се задржа и Ето се Мачеше на другата страна.Само Милито си уживаше на природна позиција.Е сега Ето е име се побуни дека сака понапред да игра,а нашиот ќе си ќути и што ќе му кажат тоа ќе прави.

Инаку некои овде мислат само ние во Мк го сакаме Пандев еве ви Италијанскиот форум па читајте колку го ценат Пандев поготово што се жртвува за тимот и игра на неприродна позиција.
http://www.interfans.org/forum/forumdisplay.php?f=92
Инаку Пандев најдобро игра во формација со два напаѓачи односно полушпиц зад најистурениот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom