Производи со отворени кутии. И додатоци кои фалат, a фабрички доаѓаат со нив

outTake

Psychonautic
Член од
2 септември 2009
Мислења
140
Поени од реакции
118
Кога работев некој месец во продавница за сателитски во гарнизон (Куамново), ме учеа да ги вадам каблите од новите ресивери пред да ги продавам.. башка и требаше да се внесе програм преку ПЦ во нив за отклучување канали само од шефот таму, такво програмче си имаше он.. Јбг, свашта има по светов, важно научив од тогаш дека треба внимателно да се гледа што се купува (посебно бела техника), пошто има премногу финти за зезање.. : ))))

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Пред две недели татко ми беше да купи мобилен и кога стигна дома виде дека нема батерија ... одма ја пративме мајка ми да земе батерија, и тие таму ја убедувале дека имало батерија во кутијата и треба да ја побараме. Се расправала жената таму и после 10мин и дале. Е сеа таа што ни ја дадоа сигурно е некоја употребувана затоа што не трае ни цели два дена.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Македонска работа е секогаш да се заебе корисникот. Што поголем профит за иста работа. Затоа пред да си купиш мобилен, фино лепо ќе си видиш на официјалната страна што се треба да следи во оргиналното пакување и ќе си провериш на лице место, оти педерски работи се прават прекумерно.

Што мислите зошто секогаш ставаат јаки цури во продавниците за мобилни !?
- За да гледаш во неа, а не во тоа што ти го нуди. ;)

пс. мене ми се деси со кока кола од 2 литра, кога едно време на нив пишуваше препорачана цена од 65 денари. Сите продавници ја продаваа по 65 денари, само кај мене еден курназ сакаше по 80 да ми ја продаде. И кога му реков: „Абе тука пишува 65 денари“, ми рече „Ааааа тоа е препорачана цена од пивара. Не значи дека јас треба така да ја продадам“. Абе стварно, епа пиј си ја сам!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Македонска работа е секогаш да се заебе корисникот. Што поголем профит за иста работа. Затоа пред да си купиш мобилен, фино лепо ќе си видиш на официјалната страна што се треба да следи во оргиналното пакување и ќе си провериш на лице место, оти педерски работи се прават прекумерно.

Што мислите зошто секогаш ставаат јаки цури во продавниците за мобилни !?
- За да гледаш во неа, а не во тоа што ти го нуди. ;)

пс. мене ми се деси со кока кола од 2 литра, кога едно време на нив пишуваше препорачана цена од 65 денари. Сите продавници ја продаваа по 65 денари, само кај мене еден курназ сакаше по 80 да ми ја продаде. И кога му реков: „Абе тука пишува 65 денари“, ми рече „Ааааа тоа е препорачана цена од пивара. Не значи дека јас треба така да ја продадам“. Абе стварно, епа пиј си ја сам!
Оваа “финта“ ја користат Охриѓани 24/7, 3-4 месеци во годината, некгоаш и повеќе :)

П

Паган-др

Гостин
Сакав да купам Nokia 5630 Xpress Music од T-Mobile, одам еднаш ми викаат се потрошил, одам после недела ипол викаат имале. Нареден ден доаѓам да го зеам со татко ми, ми го даваат последен бил, ја у стил мора некој да се продаде последен (пусти мерак за телефонот, ептен ми беше мило што го глеам пред мене) и проверувам таму дали има некои проблеми со екранот, копчиња дали работат. Внатре фул опрема. Доаѓам дома, викам дај да видам каква слика вади камерата и оп - ништо не се гледа. Измастена, замаглена, само светло и темно можеш да разликуваш. Го носам телефонот после два дена (неможев наредниот ден - недела беше) викам ај пошто немаат на лагер да барам нов нема да ми дадат, викам за сервис ќе го однесам. Го остаив таму, после две недели одам да го земам ми викаат неможе да се поправи, не подлежи под гаранција бил неовластено отваран (отваран од друг сервисер). WTF? Купувам нов мобилен, ми даваат стар, фаличен, отваран и во кутија и телефонот дури отваран?? Татко ми беше да се разбере и со продавачката, и со шефицата, ништо. Сеа по инспекции се матка човекот. Да ти се одмили да купиш телефон.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Јас во тој случај би му дал 30 денари и би му рекол ГАЗДАТА ШО МИ ДАВА ПЛАТА МИ ПРЕПОРАЧА KOKA KOЛАТА ДА ЈА ПЛАТАМ 30 денари

И со душа ќе чекам повод за доообар ќотек да му удрам...
Али обично имаат тие продавачите поган инстинкт и знаат кога пред нив стои неуротичен муштерија на самиот раб и готов да експлодира па не ми го прават ќефот туку си премолчуваат...

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Може нема врска со бела техника, ама кока колава ме потсети на нешто друго.
Одам во тобако во центар, температурата надвор миљон. Земам вода од фрижидер, на неа пишува „Препорачана цена 16 денари“. Ми ја наплати 30 и искуца фискална.
Викам, се извинувам, овде пишува дека водава кошта 16 денари. Е не, тоа е само препорака. Добро викам, вратете ми ги парите, ќе одам да си купам две води со истите пари. Ама искуцана е сметката. Не знам тоа, вратете ми ги парите. И ми ги врати. Си излегов мртва жедна и право на фонтана:).

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Јас во тој случај би му дал 30 денари и би му рекол ГАЗДАТА ШО МИ ДАВА ПЛАТА МИ ПРЕПОРАЧА KOKA KOЛАТА ДА ЈА ПЛАТАМ 30 денари

И со душа ќе чекам повод за доообар ќотек да му удрам...
Али обично имаат тие продавачите поган инстинкт и знаат кога пред нив стои неуротичен муштерија на самиот раб и готов да експлодира па не ми го прават ќефот туку си премолчуваат...
Абе кога живееш во Чаир, два пати ќе размислиш на кого ќотек ќе му удриш. :wink:

Член од
22 јануари 2008
Мислења
102
Поени од реакции
110
Ако начекате такво нешто (отворен производ, на излог стоел...) барем барајте им попуст. Јас земав од АМЦ 2.1 logitech z4i звучки кои стоеја на излог и поради тоа си побарав и добив 1500 ден. попуст. Барем и ние купувачите да искористиме нешто...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ако начекате такво нешто (отворен производ, на излог стоел...) барем барајте им попуст. Јас земав од АМЦ 2.1 logitech z4i звучки кои стоеја на излог и поради тоа си побарав и добив 1500 ден. попуст. Барем и ние купувачите да искористиме нешто...
А бе интересно е ова!!
влегвам во продавница и барам да ми покажат ТВ од кутија и полсе им велам дај сега попуст оти од отворена кутија го земам... а ако даите уше попуст и кутијата ви ја оставам... со се стиропор!

Член од
31 јули 2009
Мислења
206
Поени од реакции
43
Исто така и со Нокиа 5800 во пакетот треба да иде и футрола но во Т-Mobile ги ваделе и ги продавале посебно.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Исто така и со Нокиа 5800 во пакетот треба да иде и футрола но во Т-Mobile ги ваделе и ги продавале посебно.
На истиве телефони Т мобајл им ги тргна сите потпирачи едно ко триножно шо е. Неколку души имале среќа да им останат, после еден дечко бил да бара и му отвориле 30 кутии во ниедна немало.

Иначе на дедо ми му имаа наплатено од ОПЕЛ Старт Охрид за патосници во нова корса. И тоа добра сума.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Продолжува авантурата. Во уште една продавница го немаат кабелчето, рекоа така им стигаат.

Се работи за камкордер Toshiba Camileo S10. Кој ги увезува кај нас? Сакам да ги контактирам и да ги разрешам дилемите.

P

Princ

Гостин
Се работи за камкордер Toshiba Camileo S10. Кој ги увезува кај нас? Сакам да ги контактирам и да ги разрешам дилемите.
Пробај си ја среќата овде и пиши што ќе направиш

Гадна работа инаку. Пред некои 2-3 години купив мобилен од Промо. Сакаше да ми го убута тој на излог што стоел, и што пред да решам да го купам го држев во рака, уклучи-исклучи, стискај копчиња... После ги натерав од друг салон да ми донесат нов, неотпакуван, или не го купувам.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Продолжува авантурата. Во уште една продавница го немаат кабелчето, рекоа така им стигаат.

Малце офф, сега читав за то камкодерчето, не го бива за снимање во low light ситуации.

http://www.pcpro.co.uk/reviews/camcorders/256702/toshiba-camileo-s10

зависи за шо ќе го користиш, за плажа или спална....

Kajgana Shop

На врв Bottom