Ирански бродови пловат кон Газа

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
До кога ке пловат?

До кога ке пловат?

Додека не стасаат до дното најверојатно. Пошто знаеш имаат 2 дестинации каде можат да стасаат:
1. Да се вратат назад од каде што испловиле.
2. Дното на морето.

Трета опција не постои.

Значи генералите кои тогаш командувале сега тврдат дека во тоа време биле неспособни?Тоа е силна самокритика,може ми посочиш некој од тие генерали и каде го напишал тоа?
Веќе непостоечко списание-Одбрана,не сум сигурен баш кој број беше,ама очигледно е после 2001:)

НО не тврдат дека биле НЕСПОСОБНИ(не извитоперувај) туку дека АРМ погрешно постапи уште во Старт...

.Во случајов странска воена сила(Армијата на САД) влезе на територија на странска земја и извлече вооружени припадници на организација кои напаѓаат државни институции.

Во случајов НИЕ дозволивме!!

па пак ке мора да ти се објаснува дека всушност АРМ и МВР беа на пат да го сторат тоа кога ги сопре ,,меѓународната,, заедница,и ќе се вртиме во круг до недоглед.

Ете како магнетна грамофонска плоча...која меѓународна заедница жити се-па ние бевме Логистика на НАТО-де булшит не продавај,туку се виде импотентноста на инфилтрираниот татар во Власта...

Не е точно.АРМ константно се справуваше со инциденти на границата во рамките на своите законски овластувања.

И????

После ветото што се случи???

Де просветли ме како може мини,муниција,тешко оружје СЕ ДА ПОМИНЕ НЕЗАБЕЛЕЖАНО....прикаски за мали деца..(башка прислушувања).

Понатаму под чиј притисок е прекината акцијата во Арачиново

Акцијата е прекината од АРМ-не од други!!!

чии сили учествуваа во акцијата за извлекување на се она што беше под оружје во Арачиново

НАТО-вци-НО потенцирам со АМИН од наша страна.(ние го примивме-ФАКТ е-РЕЗИЛ ЗА ЕДНА ДРЖАВА-и колку и да заобиколуваш ЏАБЕ Е!!!!)

,,под чиј притисок ОНА доби легитимитет како страна во разговорите,

Под НИЧИЈ притисок т.е се виде омниимпотентноста на Македонските Лидери,се Виде дека може да биде уште полошо ЛЕГИТИМИТЕТ ИМ даде Тогашната ВЛАДА,како и Дефанзивната стратегија на АРМ.

под чија одговорност беше чувањето на границата од Косовска страна?

Натовци.

Тебе изгледа дека не ти е јасно дека ако се прогласеше воена состојба ОНА автоматски добиваше статус на завојувана страна?Е дур тогаш па да видиш што значи врзани раце.
Напротив,ти си тој кој всушност самиот се негираш.

Малце ти е грешно ова-станува збор за терористички меетоди јасно дефинирани,а како завојувана страна ЈА ПРИЗНАА И БЕЗ ВОЕНА СОСТОЈБА...ете ги во парламентот..

Она што ти го пишуваш е злоупотреба на Армијата

Читај горе па кажи ми дали не е злоупотребена Армијата.

Денот кога ке бидеш јасен макар и во една реченица напишана во целина без 3 точки,35 смешковци,навреди и некои твои обиди за хумор,веројатно ке остане запаметен во историјата на форумот.

:pos2::pos2: еве ти емот иконки за да сватиш колку банално пишуваш...

Немој со такви игри да вртиш одоколу-фактите се тие човеку а ова е ЛАГАТА

дека всушност АРМ и МВР беа на пат да го сторат тоа кога ги сопре ,,меѓународната,, заедница

Беа на пат си е*ало мамата:pos2::pos2:

Кажувај прикаски на мали деца,ако беа ќе средеа...патем фалеше и Координација меѓу МВР и АРМ па така МИ-24 пукаше по МВР:)

Ете ти ја спремноста за решавање.....АРМ беше актер,без разлика дали ти сакаш да прифатиш или не...

Всушност целата твоја дискусија се сведува на изнесување нечии размислувања кои си ги начекал а не си ги сфатил а кога те негираат,следат 3 месеци пишување и ретерирање од истите.Не е ни чудо што по којзнае кој пат вртиш како расипана плоча една те иста дискусија.

Ајде бе...немаш аргументи па сега кењаш м??

Еве и ТУКА банално пишуваш...јас мислам дека се АПСТРАХИРАШ од проблемот,значи збориме за изгубена третина од територија па ја вртиш работава кон лични навреди така,како ова со плочи-една те иста дискусија....ај ти малце разгледај си ги "Мислењата"(наци-русофили слабо мислат).

И јас се извинувам за офтопик.

Од некои причини променет ми е статусот на игнор кој го уживаше,а не знам со новиов софтвер како да го пронајдам и да те додадам на таа листа(всушност би бил благодарен некој ако ми објасни по ПП).Мислам дека сепак најпаметно ке биде така.

Прашај администратори,модератори тука

Е ќе падне пак сеир фаќање, баш ме интересира колку жртви ќе има овој пат... и колку затвореници, такоџе :D

Со последните потези, САД целосно го обилолија Иран:

iran-bomb.png

Chances of Israeli Bombing Increase

By Christian A. DeHaemer
Friday, June 25th, 2010

There are a number of Arab media reports that have said that Saudi Arabia has permitted Israel Air Force choppers to land in its country.
The reports go on to claim that Saudi leaders have offered the IAF a logistical base in the northwest that would act as a stage for an aerial assault against Iran...

http://www.energyandcapital.com/articles/us-millitary-surrounds-iran/1192

.

iran-bomb.png

By Christian A. DeHaemer
Friday, June 25th, 2010

There are a number of Arab media reports that have said that Saudi Arabia has permitted Israel Air Force choppers to land in its country.
The reports go on to claim that Saudi leaders have offered the IAF a logistical base in the northwest that would act as a stage for an aerial assault against Iran...

.
И Иран има моќни карти во рацете - Сирија, Хезболах и ракетите.
Евентуален напад од Израел или САД ќе ги чини многу, но тоа "многу" во иднина може да биде ништо ако Иран развие нуклеарно оружје.

До кога ке пловат?

Иран го повлекува планот да прати воени бродови за кршење на поморската блокада со оглед на предупредуваата на Израел.

http://news.yahoo.com/s/ap/20100626/ap_on_re_mi_ea/gaza_blockade_2

Iran cancels plan to send ship to Gaza

Sat Jun 26, 11:42 am ET

TEHRAN, Iran – Iran will not be sending a blockade-busting ship to Gaza in defiance of Israeli warnings, an Iranian lawmaker said Saturday, citing Israeli "restrictions."

Mahmoud Ahmadi Bighash told the semiofficial ISNA news agency that instead of sending a ship, an Iranian delegation of lawmakers would travel to Lebanon and sail on one of the aid ships expected to head to Gaza from there.

The Iranian ship called "Infants of Gaza" had been expected to sail Sunday for Gaza carrying 1,100 tons of relief supplies and 10 pro-Palestinian activists but plans were canceled "due to restrictions imposed by the occupying Zionist regime," Bighash said.

Iran made the announcement Tuesday prompting Israel to warn its archenemy to drop the plan.

а каде е сето тоа МОДЕРНО оружје на Иран кое го користат по парадите??! да ги натиснат можеби ќе даваат повеќе отпор,меѓутоа нека го отворат гардот надвор од своите граници па да си добиат заслуженото....велком ту појас газа:tv:

iran-bomb.png

By Christian A. DeHaemer
Friday, June 25th, 2010

.

Овие како „Ризик“ играта да ја играат. :)

Сепак се извинувам на мојата нестручност, но зошто толку им се навртија? Дали само за гео-стратешко надвластие или има и други причини?
Според картата ако го земат и Иран, цел блиски исток ќе е нивен. Се разбира, ограничено, ама сепак ќе се таму. Неможам да ја согледам крајната цел... т.е. што ќе биде кога ќе го „ослободат“ Иран? Што понатаму... тоа ме мачи мене.

800px-US_military_bases_in_the_world_2007.svg.png

Американската војска низ светот:
Темно сино = над 1000 војници
Светло сино = над 100 војници
Портокалово = употреба на воени бази

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom