Горештини - преживување

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.806
Поени од реакции
44.121
Јас па обожавам жешко време и кога сум дома ич, ама баш ич не ми смети.. Спуштете си ролетни, гледајте фудбал и уживајте.. Само не испаѓајте надвор до кај 6 саато.. Е сеа вечерта е заебано малце, не се спие, ама ќе отворите врати,прозорци и така.. :) Јебига, како претходните така и ова лето ќе се преживее :)

ivana87

magic is everywhere
Член од
7 јуни 2007
Мислења
1.613
Поени од реакции
220
Со пиво и кока кола :vozbud:

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
Луѓе, во Скопје не се живее, ПЕКОЛНО Е!!!!!:nerv:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.099
Поени од реакции
74.909
Скопје е секогаш пекол во ова време особено за оние кои немаат клима и се задоволуваат со вентилатор :)
Ако не ме натера факултетов да излезам преку ден воглавно си кулирам по дома до 19 часот. Си седам во боксерица и си го местам вентилаторов да дува во мене и после сум здрвен цел, ама што да се прави... Се мрднам ли малку понастрана од вентилаторот осеќам како се топам. А и вечерно време ми е ужасно жешко ама се преживува. Навикнавме веќе :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Ја си користам таков вентилатор, врши работа. Инаку клима е бааги скапо, зиме струја, лете струја...35 вати према 2-3 киловати, нема ќар.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Ја си користам таков вентилатор, врши работа. Инаку клима е бааги скапо, зиме струја, лете струја...35 вати према 2-3 киловати, нема ќар.
Зависи од климата. Но, зависи и од тоа колку ќе ја користиш нели. Како и да е нема шанси да платиш ни приближно како у зима. Така да трошокот е повеќе едонкратен него што идеш у зијан, боље некој динар плус него недајбоже срце да те фати или да се препотуваш цел ден. Шок за организамот е тоа, не сме баш навикнати на температуриве. Многу нагло дојдоа, Од 29/30 на 40 преку ноќ.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Мрдам засега, значи добар сум. Него, морам да набавам клима од оние подвижните што има опција за шетање низ соби + можност за ладење и греење па да ја користам и во зима и во лето :)

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Се потиме ко стоки нема преживување.:toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Зависи од климата. Но, зависи и од тоа колку ќе ја користиш нели. Како и да е нема шанси да платиш ни приближно како у зима. Така да трошокот е повеќе едонкратен него што идеш у зијан, боље некој динар плус него недајбоже срце да те фати или да се препотуваш цел ден. Шок за организамот е тоа, не сме баш навикнати на температуриве. Многу нагло дојдоа, Од 29/30 на 40 преку ноќ.
Да знаеш како се потам...баш као што вика Марјан-Мики, као свиња ама тоа после 2 саати што на точак, лента и бенч (ко испаднат од езеро)...после тоа дома ми е милина :) Добро ја регулирам топлината со потење (тешко на тој што не се поти на овие температури)...само да наведнам глава, од чело ми капе пот, таков ми е генот :)
Башка собата не е толку топла за да не се трпи, зеза малку компјутер, тв, кафе...тие греат.

Кога издржувам у 57-ца од државна до Бутел саат време со запотени типови со кромид под мишка...се друго е шега :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.892
Поени од реакции
12.428
Озбилно, изгинав од смеење! :icon_lol::icon_lol: Кромид под мишка бе, ЅВЕР! браво ме насмеа здраво ! Зеленко инстант!

:pos2:

Едит, проклетиот ситем не ми дозволува :(

Дадовте премногу репутација во последниве 24 часа, обидете се подоцна.

Фак!
Нема проблем, очиве и така ги одморам у тој кромид. Ја да бидам фер, да напраам место идам позади, а таму ми се намести еден стар немиен...грешка, не беше под мишка туку цела кеса кромид...не отру пола автобус.
Вон темата, се надевам Гладиус нема да замери. Као средношколци имавме една за у 47-ца (од СЦГ носеа производи на пазар). Колку што се сеќавам вака нешто
Се молев путници канте и кокошке да туревпртљажник, ќе поев Сариевски, да не го ометав

А озбилно, голем проблем имаме со јавниот превоз. Прво, автобусите се катастрофални, не се отвора прозор ниту има клима. И за помлади високите температури во автобус се опасни (сигурно барем 5+ степени отколку на отворено), а камоли за постари (кои мора да идат некако на работа). Ај дома некако вентилатор, клима, црево, туш...проблем е како да се справиме со горештините во автобус...доста голем проблем.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
^ Точно среќа што Македонче е навикнато на муки, па издружува некако иначе..А за приказните од нашиот јавен превоз ќе бидам искрен сум ја имал таа среќа да секогаш се превезувам со кола или такси (исто кога идев у средно) така да автобусите ми биле редок превоз :)

За среќа :)

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Преживување,нема :)
Но спас има со ладни пијалоци,било ли алкохол или газирано или пак вода !

--- надополнето ---

Луѓе, во Скопје не се живее, ПЕКОЛНО Е!!!!!:nerv:
Друже..не е само во Скопје,секаде !
А да би живел во Гевгелија,Дојран и останатиот дел од југот..тогаш би те прашал :)

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Се трпи некако, навикнат сум секое лето иста приказна. На моменти ми е таман, ама на моменти ме фаќа некој склет, се потам како стока.

Дома немам клима, ама не ми е толку жежок станот, а кога сум кај тетка ми затворам врата и климата пуштена па се трпи. Најголем проблем ми се ноќите, дур заспијам се препотувам 5 пати.

Ако ништо друго барем сеа со кола одам натаму наваму, не ми недостигаат баш деновите во ЈСП на +40, кога осеќаш како бавно се динсташ, и што би рекле на рекламите за Топ - шоп се вариш во сопственито сок:)

Kajgana Shop

На врв Bottom