PayPal - Итно

• Креатор на темата Креатор на темата Baster9
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 јуни 2010
Мислења
29
Поени од реакции
0
Здраво момци,

Дали некој од вас користел PayPal за да прима пари од странство? Дали е можно ова? Ако е ќе ве молам малце објаснување.

Фала однапред
Поздрав

Хаха како може да не е можно бе :)
Даваш му конто бројот и ти префрла пари на сметката шо има тука нејасно :)

Xaxa? Јас колку што знам неможеш да примаш пари само да праќаш бидејќи нема Македонија на PayPal и мора преку Тутунска Банка со опција Словенија. Дали ти од PayPal си префрлил пари на сметка кај тебе?

Здраво момци,

Дали некој од вас користел PayPal за да прима пари од странство? Дали е можно ова? Ако е ќе ве молам малце објаснување.

Фала однапред
Поздрав
Многу едноставно можеш да примаш пари преку PayPal, како прво треба да си регистриран без разлика дали во Словенија, Хрватска или Тунгузија, оној кој сака да ти испрати пари кликнува на опцијата SEND MONEY, потоа треба да го напише твојот маил под кој си регистриран кај PayPal, колку пари ти пушта и во која валута, треба да обележи потоа GOODS ако се работи за купопродажба или SERVICES ако се работи за друг трансфер на пари, оној што ќе ти ги пушти парите нека ги следи опциите е нема да погреши...

Јасно ми е кој е принципот, само имам слушнато дека неможе да се префрлат парите од PayPal на картица, затоа барав да ми помогне некој што има искуство. Дали НЕКОЈ од вас примал пари преку PayPal и после ги префрлил на картица за да ги извади? Знам дека преку тутунска можеш да ставиш пари на PayPal и да купуваш нешто или да праќаш пари, прашањето е дали 100% може да се прими и извади? ФАЛА

Може, јас имам префрлено од paypal на картичка, само зима 2.5 еур провизија и + некој мал процент.

Во моментот таа е подобра банка и сите отвараат таму сметки што се регистрирани на PayPal!

Во моментот таа е подобра банка и сите отвараат таму сметки што се регистрирани на PayPal!

Дали МОРА преку Тутунска или може и преку друга банка?
Дај бе молам пишете итно ми треба

МОРА Тутунска Банка, иначе ја сум вадел 5-6 пати пари без проблем, зимаат околу 100 денари провизија (од пејпел) и ништо повеќе

AKO si registriran ko United States clen togas
Prvo ke treba da se verificiran so Bank Account + VCC za da prakas pari

AKO si registriran ko bilo so druga drzava
Prvo ke treba VCC Da stais za da mozes da cuvas pari pred da te napraat Limited :)

------------------------
Paypal Ti zima Provizija za sekoja valuta so ke ja zemes
Eve kaj mene ja sum koristel veke 5 meseci i biznis sum prael mnogu na internet
eve kolku provizija mi zimaat

zohzm8.jpg

-------

So e toa LIMITED.
Ako ne si verificiran i Paypal se somnevaat vo tebe togas te limituvaat so toa sto nemozes pari da prakas i da podignes

---------

Ako sakas da podignes pari na paypal treba da si registriran u slovenija i so tutunska banka da gi podignes parite

Ja najveke sum imal 156 dolari na mojot Paypal :)

Дали знае некој нешто за отворање на сметка на Moneyboker, Јас имав отворено, ми зедоја 2,5$ за верификација на сметката, ми пратија и плико на домашна адреса со некој код за да го внесам, но не одговараше, ДАЛИ ИМА НЕКОЈ ДА ЗНАЕ ДА ОБЈАСНИ ПОВЕЈЌЕ ЗА ТОА КАКО СЕ ВЕРИФИКУВА АКАУНТ НА МОНИБОКЕР.

Дали знае некој нешто за отворање на сметка на Moneyboker, Јас имав отворено, ми зедоја 2,5$ за верификација на сметката, ми пратија и плико на домашна адреса со некој код за да го внесам, но не одговараше, ДАЛИ ИМА НЕКОЈ ДА ЗНАЕ ДА ОБЈАСНИ ПОВЕЈЌЕ ЗА ТОА КАКО СЕ ВЕРИФИКУВА АКАУНТ НА МОНИБОКЕР.
Значи тогаш ја кога сакав да верификувам ми бараа домашна адреса,пишуваш домашна адреса не ти зимат никакви пари,ти стига плико со број..внесуваш на moneybookers и акаунтот ти е верификуван.Доколку сакаш да го смениш лимитот на трансакциите треба да имаш дебитна и исто така да ја верификуваш.Јас до ден денес не сум имал проблеми со moneybookers све комплетно си верификував.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom