- Член од
- 30 јануари 2005
- Мислења
- 7.397
- Поени од реакции
- 1.308
Па кој со здрав разум и без партиска книшка ќе го поддржи проектов? Кој скопјанец ќе се согласи да живее во оваа трагедија од урбанизам која му се наметна токму заради вакви као Коце Коцкестиот кои заради личен профит уништуваат за да направат нешто кое се прави во градови каде сè е под концец. Луѓето во населбите од источниот дел на градот, по Автокоманда значи, недела и кусур беа без вода, веруваш ти тоа? БЕЗ ВОДА!!!! Али нив кој ги ебе нели, битно е ја и ти да се сликаме за на фејсбук поред Коњ.Не ми е јасно само зашто мора у секоја ебана дискусија да се умеша вмро вс сдсм негативен набој, иако не се спомнуваат директно.Преку таквото ми е више, демек све се врти околу нив. Неможе ли човек да биде неутрален да има свој став и да сватите барем еднаш дека не се врти се околу две ебани политички партии, иако едната стои позади овoј епик фејл од "проект" Критика и дискусија може да се има и без нив!
Не дека се замарам околу тематикава или нешто слично ама стварно, се што e со влада поврзано (јавно) одма иде у тој смер, оставете ја проклетата политка, за пензионерските денови. Ма ни за тогаш...
Затоа во сè мешаме политика. Зашто заради политика секој од нас во даден момент страда. Другарка ми зашто е жедна, другар ми дека мења тркало пошто го рокна вчера на една дупка, дедо ми зашто е у болница пошто го опна срце у градски аутобус од 75 степени внатре додека еден бубуљичав малолетник пишуеше статус на фејсбук, пошто нели има wi-fi у петка.
И подобро што мешаме политика, инаку треба да прогласиме некои луѓе за ментални, а Бардовци и Демир Хисар немаат толку место.