Скопјанки - спремајте бикини!

Плажа на Вардар?

• Вкупно гласачи
    186
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Чекај бе, на страна партиското пушење и постовите од типот “мене ми се свиѓа, Poz4e“...
Реално, дрвосечачот е као The penguin, увек пробуе нешо да не поебе, дури со наочарите кои му ги видов вчера на вести почна и вистински да наликува на него. Што ми е муабетот? Додека треска си стои веќе деценија неупотреблива а нап-равена со наши пари, донирани од џебовите на нашите татковци, некој се решава да си игра Сим Сити и да се смее пред монитор како ги заебал малите човечиња.

Истите тие, до сега имаа фантастични услови за џогинг во градот, па градоначалниот реши да им го смести и да ги ребри малку, сеа има да кружат преку стазата за ролери или да пливаат. Еј, па тоа е добро за нив, зошто само трчање кога можат триатлон да пробаат.:tapp:

Човеков е бре луд. :lud:

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Чекај бе, на страна партиското пушење и постовите од типот “мене ми се свиѓа, Poz4e“...
Реално, дрвосечачот е као The penguin, увек пробуе нешо да не поебе, дури со наочарите кои му ги видов вчера на вести почна и вистински да наликува на него. Што ми е муабетот? Додека треска си стои веќе деценија неупотреблива а нап-равена со наши пари, донирани од џебовите на нашите татковци, некој се решава да си игра Сим Сити и да се смее пред монитор како ги заебал малите човечиња.

Истите тие, до сега имаа фантастични услови за џогинг во градот, па градоначалниот реши да им го смести и да ги ребри малку, сеа има да кружат преку стазата за ролери или да пливаат. Еј, па тоа е добро за нив, зошто само трчање кога можат триатлон да пробаат.:tapp:

Човеков е бре луд. :lud:
Вакви будалаштини мислев дека ќе секнат кога се откри колкави суми пари се трошат за се и сешто.Но преродбата продолжува- дали пројдоа и повеќе од 101 чекор ( во глупости), но пак перење пари.Кој се е вклучен во проектите и мастење на рацете.Секоја глупост има мерка но овие во последно време немаат крај.Гледам дека и најголем дел од преродбениците почнаа да се срамат од нивните глупости.Можеби и ќе не биде доколку се свестиме и на попот речеме поп а на бобот боб.:pos2:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.855
Поени од реакции
12.392
Додека треска си стои веќе деценија неупотреблива а нап-равена со наши пари, донирани од џебовите на нашите татковци, некој се решава да си игра Сим Сити и да се смее пред монитор како ги заебал малите човечиња.
Треска (иако на помаливе ќе им звучи чудно) беше прав бум на поле на угостителство и туризам. Мислам дека ( и по посетеност и по среденост) ги надмина дури и оние извикани плажи крај охридското езеро. Ресторани, кафеани, музика, гитари, дружење, пливање...скокалници во длабокиот дел и плиток дел за семејните посетители, базенчиња за децата, тушеви, чешми (кои функционираа) и соблекувални...навечер се враќаш задоволен, напливан, исунчан. Делува као некоја старска носталгија, но не е...штета што тоа не можам да го доловам ниту со слика ниту со видео. Она што го гледате на Ада циганлија плажичките, истото се случуваше и крај Треска.

Зошто го затворија, дали ради водата...не знам, знам дека изгубивме добро туристичко (имаше и приколки за преспивање) и рекреативно место. Најбитно место кај што ќе најдеш обавезно некој/некои познат/и, Скопје собрано на неколку илјади квадрати, од мало до старо.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
ај за убо :pipi:

M

MIL

Гостин
Интресно е , јас колку што сфатив ќе се градат базенти , епа ќе има кај да се оде :vozbud:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Смешно ми е. Место да ги поправаат работите кои не чинат, тие нови почнуваат да прават.

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Никој не сака сега ама после сите ке одат:vozbud:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.725
Поени од реакции
13.464
ќе го цитирам Гадотшохејтасол
Навистина не е нималку смешно. Со вакви сулуди идеи и мачкање очи на народот, власта се` повеќе си ја докажуе неспособноста. Пред неа постои ситуација далеку поозбилна но не, таа сака да замајавува напален народ со тоа шо ќе вади сулудни проекти кои прашање е дали ќе бидат завршени до прва фаза. Чим можеа да ги сопрат ископувањата на повеќе локалитети каде досега го „докажуваа“ нашето „потекло“ не знам за ова што ќе прават. Нека им е на здравје за тие што го подржуваат проектов без трошка размислување дека постојат и други идеи за подобрување на летната шема во нашето ни скопје.
Хинт: Треска, Олимписки, рандом базен (на отворено).

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Имаме како немаме.. па цела држава ни е Дизниленд,сега пари ќе трошиме друг да правиме... :pos2:

--- надополнето ---

Бејби,болнициве почнаа да се реновираат... Слабо пратиш вести :baeh:
Бејби, не мора да пратам вести, цела фамилија ми се доктори, знам многу добро што се случува таму. Лебарки ќе ги изедат пациентите, овие градски плажи градат. Уствари и тоа што викаш, донираа да, на стоматологија за 2 спрата лифт ставија (не работи патем) а немаат пари за материјали:vozbud:
Би те упатила на одделот за Дерматовенерологија за почеток да одиш и да ми кажеш дали се реновира како што кажале на вести :pipi:

--- надополнето ---

Криво ти е што скопјани конечно имаат своја плажа и нема да ви идат во Охрид веќе нели? :pos2:
Откај па сега јас од Охрид испаднав?

--- надополнето ---

Треска (иако на помаливе ќе им звучи чудно) беше прав бум на поле на угостителство и туризам. Мислам дека ( и по посетеност и по среденост) ги надмина дури и оние извикани плажи крај охридското езеро. Ресторани, кафеани, музика, гитари, дружење, пливање...скокалници во длабокиот дел и плиток дел за семејните посетители, базенчиња за децата, тушеви, чешми (кои функционираа) и соблекувални...навечер се враќаш задоволен, напливан, исунчан. Делува као некоја старска носталгија, но не е...штета што тоа не можам да го доловам ниту со слика ниту со видео. Она што го гледате на Ада циганлија плажичките, истото се случуваше и крај Треска.

Зошто го затворија, дали ради водата...не знам, знам дека изгубивме добро туристичко (имаше и приколки за преспивање) и рекреативно место. Најбитно место кај што ќе најдеш обавезно некој/некои познат/и, Скопје собрано на неколку илјади квадрати, од мало до старо.
Е ова е паметна идеја, нможат Треска да ја средат наместо Вардар. Канализација плажа ќе прават. :tapp:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Абе Коце легендата коа с еврати од ПАриз ќе ги враќаше плочките на плоштад, сеа ќе ја напраи плажата , и после ќе го соли ВАрдар да не биде више слатководен - проект 2015 по завршувањето со спомениците и откако сит еу МКД ќе се преродат.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
м.. да.. тоа е тоа. пак гласајте за власта..

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Една работа загрижува,а тоа е фактот што каде и да се изградат плажи од ваков тип у Македонија,ќе врие од народ таму...а плус ќе пијат и кафе од 100 денари таму...така да арно им праи Коце...прави проекти за да може да им земе дел од парите на тие шо сакаат да се курчат по плажи...т.е на "сиромашните граѓани"....

затоа не кукајте дека не чинел проектот...народот не чини оти се им е смешно се им е глупо,се им е скапо ...и оп пак се таму ...абе ај :tapp:

Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
Абе Коце легендата коа с еврати од ПАриз ќе ги враќаше плочките на плоштад, сеа ќе ја напраи плажата , и после ќе го соли ВАрдар да не биде више слатководен - проект 2015 по завршувањето со спомениците и откако сит еу МКД ќе се преродат.
Море ние се смееме на глупавите проекти на власта а тие и понатаму мува не ги лази, си шибаат тоа што наумиле па колку и да е дебилен проектот.Се прашуѕвам дали делот од парите е веќе вкалкулиран во приходниот дел на владетеливе? Да не ќе да е дел од коруптивниве карцинонми на нашево општество што ни го спомнуваат и од светот.Сепак ова со Варар и полажа, навистина може да привлече туристи.Може да конкурира за глупост на деценијата - на балканот.Кога ќе се отвара предлагам лентата да ја сече премиетот а да му ја дрши градоначалникот а молитва се знае Владиката нСтефан. Ќе бидат комплетни аи заборавив да напоменам во купаќи гакички и пробно бањање дали може да се разболиме од водата на Вардар.А да и за туристиве- дел да се обезбеди и за натуристиве, малку олотија добро ќе дојде на напредните проекти на оваа реформска влада во 100 чекори а и повеќе.Чекорат ли чекорат - веќе и е знаат на каде и зошто?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Конечно! Одбојка на плажа! Yeeeey!!!

Се зезам.
Проектов е моронски.

П.С.
Некои малцинства ќе сакаат плажа пред фонтаната во градски парк.

L-A-V

who cares? =)
Член од
2 декември 2008
Мислења
477
Поени од реакции
57
зошто бе само скопјанки да ги спремаат купаЈчите и јас ќе си ги спремам, а сум скопјанец. има нешто лошо во тоа?

--- надополнето ---

дали сум нормален?

Kajgana Shop

На врв Bottom