Судир на Албанците и Србите во Косовска Митровица

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
:pos2: Или за сите територији што сакате да ги земете...
Абе бидете мирни да не даде Господ еднаш да се сите собереме против вас...пепел ке останете

Кој да се собере, Македонците?

На зборови ги потценувате Македонците, но во душа имате страв од нас, зошто си ги знаете своите капацитети.
Затоа плачевте како онакви пред НАТО во 2001 г.

ќе видиме уште колку ќе спиете на картата-западот е позади нас???
и талибанците беа под закрила на западот па види сега против кого се!!!!!
уште малку радикализирајте го своето општество со екстремен ислам и свтрување кон муслиманските земји,па ќе видиме што може да се случи за 20,30,40 години!!!!!!
иако мои претпоставки се дека тогаш токум САД ќе ги подржува и спонзорира Србите како извинување за Косово;)

На зборови ги потценувате Македонците, но во душа имате страв од нас, зошто си ги знаете своите капацитети.
Затоа плачевте како онакви пред НАТО во 2001 г.

Дете дај бе коа ќе разговараш со мене малку поозбилно, малце по матурирано, не вака детски.

Коа ќе разговараш со мене, заборај ги глупостите како: "Оти плачевте.."; "Памтиш ова..."; "Памтиш она...".

Биди озбилен, уклучиго мозокот, ако го немаш (кабелот), не влегвај во муабети, оти збораш како без мозок. Како да ти фали. Вака детски муабети се прат по улици, деца, фрустрирани, кај шо нивните татковци стечајни работници ги обвинуваат други за нивниот животен неуспех.

уште малку радикализирајте го своето општество со екстремен ислам и свтрување кон муслиманските земји,па ќе видиме што може да се случи за 20,30,40 години!!!!!!
иако мои претпоставки се дека тогаш токум САД ќе ги подржува и спонзорира Србите како извинување за Косово;)

Нема потреба веќе да лобираат кај УСА и ЕУ. ЕУ и УСА ги видоа какви се, були, кечиња, муџахедини, брадосани вахабисти на секој чекор, раѓање по 10 деца, подем на радикален исламизам и затоа забрануваат на нивни граѓани да шетаат по Чаир, Бутел, Визбегово, Арачиново, Шутка и други места каде што живеат албанци, дури и во Скопје. Зошто ниту еден ЕУ и УСА дипломат немаат живеалишта во Чаир, Бутел?

Олабај бе жити очите, олабај, чекате со години и никако да дочекате. Не да си гледаш да си зачуваш државата, скокаш како петел на секоја тема отворена за Албанците и каква било конекција со нив. Уживај лебати, не замарај, се шо ќе биди, ќе биди како шо некој друг кажал, ни јас ни ти нема на шо да се радваме и на шо да тажиме. Не замарај, олабај, бапни една ракија дома.

--- надополнето ---

Нема потреба веќе да лобираат кај УСА и ЕУ. ЕУ и УСА ги видоа какви се, були, кечиња, муџахедини, брадосани вахабисти на секој чекор, раѓање по 10 деца, подем на радикален исламизам и затоа забрануваат на нивни граѓани да шетаат по Чаир, Бутел, Визбегово, Арачиново, Шутка и други места каде што живеат албанци, дури и во Скопје. Зошто ниту еден ЕУ и УСА дипломат немаат живеалишта во Чаир, Бутел?

Торло бе, УСА не ги интересира кечиња и булиња, оти не сфаќаш со та глата твоја глупа!
Ги интересира колку плаќаат арач за тоа! Твоине Македонци и ако треба 20 долари ќе дадат за Македонија, а моине плаќаат бе, плаќаат.

ЈОЗЕФ ДИОГАРД долг да му е животот!

Олабај бе жити очите, олабај, чекате со години и никако да дочекате. Не да си гледаш да си зачуваш државата, скокаш како петел на секоја тема отворена за Албанците и каква било конекција со нив. Уживај лебати, не замарај, се шо ќе биди, ќе биди како шо некој друг кажал, ни јас ни ти нема на шо да се радваме и на шо да тажиме. Не замарај, олабај, бапни една ракија дома.
останува да видиме само......ние сме таков народ само чекаме и ништо не правиме јбг на кондиција сите ги растураме(од што Турчинот видел со каков народ си има работа дигнал раце и од нас)..............така да и ти кулирај си пи си ракија(ако не си некој вахаба),па времето помунува останува само да видиме што ќе ни донесе.........

и да скокам на секоја тема каде што за вас се зборува зашто ВИЕ(може не ти лично) сте кочничари на Македонија(дајте ова,дајте ни она,а никаде не барате да се инвестира и да градите како нормални странци кои живеаат во туѓа држава-бидејќи идеалите не ви се за Македонија со перспектива,туку за некоја си Џемо Албанија )

останува да видиме само......ние сме таков народ само чекаме и ништо не правиме јбг на кондиција сите ги растураме(од што Турчинот видел со каков народ си има работа дигнал раце и од нас)..............така да и ти кулирај си пи си ракија(ако не си некој вахаба),па времето помунува останува само да видиме што ќе ни донесе.........

и да скокам на секоја тема каде што за вас се зборува зашто ВИЕ(може не ти лично) сте кочничари на Македонија(дајте ова,дајте ни она,а никаде не барате да се инвестира и да градите како нормални странци кои живеаат во туѓа држава-бидејќи идеалите не ви се за Македонија со перспектива,туку за некоја си Џемо Албанија )

Не бате, на Македонија за патот до ЕУ, не и смета ни ЏЕМО ХАСА, ни Радикални Албано-Исламистички групации, туку ВМРО-ДПМНЕ, со тоа што не сака еве рецимо да го мени името.
Мене не ме засега, дали е билатерален или мултилатерален или ЕУ императив. ИМЕТО Е ПРОБЛЕМОТ НЕ АЛБАНЦИТЕ. :)

Торло бе, УСА не ги интересира кечиња и булиња, оти не сфаќаш со та глата твоја глупа!
Ги интересира колку плаќаат арач за тоа! Твоине Македонци и ако треба 20 долари ќе дадат за Македонија, а моине плаќаат бе, плаќаат.

не знам само што толку се правич Албано европеец кој ја почитува Македонија,,,,,,кога и самиот знаеш дека со тоаа што твоите плаќаат(на некои корумпирани странски политичари,капиталсти,организации,) МОИТЕ СТРАДААТ................СОЖИВОТ со ВАС_НЕ ФАЛА

не знам само што толку се правич Албано европеец кој ја почитува Македонија,,,,,,кога и самиот знаеш дека со тоаа што твоите плаќаат(на некои корумпирани странски политичари,капиталсти,организации,) МОИТЕ СТРАДААТ................СОЖИВОТ со ВАС_НЕ ФАЛА

Е ова е твој муабет, не мој. Јас си имам соживот со интелектуалци, уметници, луѓе со свест, односно со луѓе. Со идиоти кои што се палат ТЕ НА АЛИ ТЕ НА ЈОХАН, ни јас, ни моите пријатели не сакаме да си имаме работа. :)

Take care, уживај оти и такви како тебе мора да суштествуваат.

Ги интересира и тоа како. Мора да си многу наивен ако мислиш дека Диогарди или вашите бедни парички предизвикале УСА да играат во ваша корист во еден временски период. УСА не ја водеше ниту Клинтон, ниту Буш, ниту пак ја води Обама. Политиката на УСА ја водат многу повисоки челници отколку нејзините претседатели и стратегијата на УСА е од 1945 г., а во неа Албанија не треба да постои.

Што мислиш талибанците подмитуваа некого во УСА за да ги поддржува, за после 20 години да им го бапне УСА како што најмалку очекувале и да ги уништи. И Албанија/Косово ја споделуваат истата судбина и биваат играчка во рацете на УСА.

Ау ау, дрт, прт, трт... Муабетов...

Дијареа, насекаде, пролив. То ти е ум, без мозок. Кој знае од кај напојуваш овакви мисли.

Се гледаат делата момче, не приказните и желбите. Делата. Делата не говорат така. Пари, имаш пари, имаш се, немаш пари, немаш ништо. Спремен си ти да дигнеш кредит милион евра, да го исплаќате 10 генерации, за доброто на Македонија? Јас познавам такви албанци што го сториле тоа, па дури и не им чуе каде отишле парите.

Ајде, јас ќе ти се пишам жирант, и престани со филмој и прикаски.

Не бате, на Македонија за патот до ЕУ, не и смета ни ЏЕМО ХАСА, ни Радикални Албано-Исламистички групации, туку ВМРО-ДПМНЕ, со тоа што не сака еве рецимо да го мени името.
Мене не ме засега, дали е билатерален или мултилатерален или ЕУ императив. ИМЕТО Е ПРОБЛЕМОТ НЕ АЛБАНЦИТЕ. :)
сега па името вас ве кочи да станете дел од Европа????
што правиме до пред 2001 кога Македонија беше водечка сила на Балканов(и тоа пред Србија,босна,албанија,Босна,Бугарија) рамо до рамо со Хрватска..........што испадна тогаш проблем т.е. одеднаш да се претвори во гнила земја.........хммммммммммммммммммм некој балистет во стилот на Че гевара направи конфликт во државата која што ја "сакал и почитувал"................бидејќи бил марилизиран,граѓанин од втор ред:pos2:......................и што бидна од ТОГАШ со МАКЕДОНИЈА,наместо да имаме прогрес кон ЕУ и НАТО(вашите омилени дестинации) ние им дадовме прогрес на некоја етничка заедница-КОЈА БЕЗУСЛОВНО КОЧИ СЕ ЖИВО И ДИВО ВО ДРЖАВАВА

ви сметаше тоа што Македонцето не ве почитувал,ви сметаше тоа што нема двојазичност,ви сметаше тоа што нема општини каде што сте доминантни,сега ви смета ИМЕТО,следно што ќе биде знамето,химната,самите Македоници...............епа мој друже џемо вака ДРЖАВА не ПРОСПЕРИРА..............вас К.............НЕ ВЕ БОЛИ ни за Македонија ни за Македонецот.......така да поштеди ме од твоите семоќни мултиетнички говори

OVK,OVPMB i drugite albanski organizacii od strana na Amerika,Rusija,ON itn se proglaseni za teroristicki organizacii...

Ау ау, дрт, прт, трт... Муабетов...

Дијареа, насекаде, пролив. То ти е ум, без мозок. Кој знае од кај напојуваш овакви мисли.

Се гледаат делата момче, не приказните и желбите. Делата. Делата не говорат така. Пари, имаш пари, имаш се, немаш пари, немаш ништо. Спремен си ти да дигнеш кредит милион евра, да го исплаќате 10 генерации, за доброто на Македонија? Јас познавам такви албанци што го сториле тоа, па дури и не им чуе каде отишле парите.

Ајде, јас ќе ти се пишам жирант, и престани со филмој и прикаски.

Верувај си во приказни.

Прво продумај си убо, колку платиле талибанците да добијат безрезервна поддршка од УСА цели 30 години и како тоа за неколку години УСА се сврте против талибанците со намера целосно да ги уништи???

И Милошевиќ од 1980 г. беше поддржуван од Франција и Англија, за по 20 години да го уништат.

Таа тактика на УСА веќе јас ја сватив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom